Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csinálhatnék még, hogy a...

Mit csinálhatnék még, hogy a 2. -os, fafejű gyerekem végre megértse:Ha gyorsan, figyelmesen megcsinálja a háziját, és leellenőrzi magát, azután azt csinálhat amit csak akar?

Figyelt kérdés

Jelenleg 2-3 órákat kotlik 1-2 feladaton,aminek a fele mégiscsak hibásan készül el...

Utál házit írni.El is hiszem,én is utálnám,ha egész délután játék helyett azt csinálnám ebben a jó időben....

2011. máj. 11. 09:27
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Aha,ismerős 3x megy WC-re 2x éhes,5X szomjas...:)
2011. máj. 11. 11:33
 12/40 anonim ***** válasza:
90%

Hehe, én dettó ilyen voltam anno. :) Mondjuk nálam az időbeosztás sem működött: én hangulatember voltam mindig is: amelyik tantárgyakhoz kedvem volt épp, azt magamtól, rekordidő alatt csináltam meg. Amihez nem, annak sosem álltam neki, ha anya noszogatott, akkor meg folyton veszekedtünk, a vége az volt, hogy ott ült mellettem és folyamatosan nyaggatott, hogy csináljam már (én meg minden mondvacsinált indokot felhasználtam, hogy "szünetet" tartsak). A házi ugyan kész lett, de mi naponta egymás idegeire mentünk. Kb. gimiig nem változott semmi, nem segített a helyzeten semmi. Amit nem szerettem csinálni, azt nem csináltam magamtól, ha ha naponta háromszor összevesztünk sem. Gimi második környékén végül csak sikerült kiegyezni: csinálok én mindent magamtól, mondtam, cserébe ő viszont ne várja el tőlem a 4-5 szintet az olyan tantárgyakból, amik biztos, hogy nem kellenek a továbbtanulásomhoz. Kiestem az osztályelső pozícióból ugyan, de lett egy jó érettségim, lazán felvettek egyetemre és sokkal nyugodtabb lett a légkör itthon is.

f/21

2011. máj. 11. 12:19
 13/40 anonim ***** válasza:
66%
Hadd kérdezzem meg! Ha hazaér az iskolából, akkor ebéd és házi feladat, vagy van egy kis pihenőidő?
2011. máj. 11. 12:33
 14/40 A kérdező kommentje:
Van pihenőidő.
2011. máj. 11. 12:41
 15/40 anonim ***** válasza:
90%

Pihenőidő? Csak az volt szinte, na de komolyan szerintem mindenki ad egy kis pihenésre időt, csak amikor már közeledik a vége, akkor jönnek problémák. Én spec rettegtem tőle, hogy na akkor gyerünk csináljuk és jött a műsor.

Egy szónak is száz a vége, nálunk mostanra alakul a helyzet ezzel a beosztásos dologgal, meg talán megjött az esze. :D Bár tény, azt is látja, hogy a húga hiphop megcsinálja a házit pedig az sem kevés és sok ideje marad játszani (lehet ez is belejátszik).

2011. máj. 11. 13:09
 16/40 A kérdező kommentje:
És azért akarnám,hogy ő is ellenőrizze magát,mert banális hibákat ejt,akár itthon,akár az iskolában.Észre is venné,ha átnézné amit leírt,de azt "elfelejti".
2011. máj. 11. 14:14
 17/40 anonim ***** válasza:
51%
bocsánat, ez OFF lesz: a stílusod alapján te nagyon jó fej anya lehetsz:) "2 óra elteltével erős késztetésem van arra,hogy megfojtsam..." na haragudj, de ezen nagyon röhögtem:)
2011. máj. 11. 14:19
 18/40 A kérdező kommentje:

Kösz!

Ez az igazság,mit tagadjam!?

2011. máj. 11. 14:25
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Na ez a banális hiba téma is ismerős, merthogy eddig nem írtam, de iszonyú lusta. Arra is lusta, hogy normálisan elolvassa a feladatot és utána elintézi azzal nem tudom. Persze nem tudja, de érdekes, amikor rászólok, hogy na akkor előről, egyből jön a válasz, jaaaaaaaa ez könnyű. Brrrr.:)
2011. máj. 11. 14:36
 20/40 A kérdező kommentje:

Nagyon lusta!

Miért ilyenek?Mit ronthattunk el?

Van egy kisebb lányom is,a képességei nem olyan jók mint a fiúnak,de figyelmes,szabálykövető és szorgalmas.Igaz még ovis,de már most látom,hogy könnyebben veszi majd a sulit.

2011. máj. 11. 14:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!