Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csinálhatnék, ha nem...

Mit csinálhatnék, ha nem eszik a gyerek?

Figyelt kérdés

Most volt 2 éves és ez kb. 1 éve tart már. Egyik nap megundorodhatott, (hogy mitől nem tudom) pedig tényleg szuperúl főzök és azóta nem eszik meg semmilyen főtt ételt. Ha előtte eszünk, előfordul, hogy öklendezik.

Legnagyobb részt pogácsán és kenyéren él. Megeszi még néha napján a palacsintát, pár falat rántott húst, (havonta) krokettet. És ennyi. Gyümiből az almát, a mandarint és néha a banánt.

Semmit nem mer megkóstolni. Hogy vehetném rá, hogy egyen, segítsetek kéne néhány ötlet.

Látom rajta, hogy már ő is megunta ezt a pár ételt amit hajlandó elfogadni.

2011. febr. 1. 16:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Ejha..ha öklendezik is a főtt ételtől, az már koránt sem "szimpla hiszti" Ezek már komolyabb evési zavarok, amivel szakemberhez kell fordulni. Sokszor, valamilyen pszichés eredetű zavar áll a háttérben. Nem tudom, láttad e azt a műsort (konkrétan nem tudom, hogy adón játszották) amikor problémás gyerekeket próbáltak kezelni. Az egész család beköltözött egy nagy házba, több másik családdal, ahol folyamatosan megfigyelte őket azt hiszem 2 szakember. Abban volt nagyon sok ilyen evési zavarral küzdő gyermeked korabeli gyerkőc. Hasonlóan öklendeztek az ételtől. Volt olyan kisgyerek, aki csak száraz ételt volt képes megenni. Semmit ami folyékony, pl joghurt. Próbálj meg utána nézni neten, nagyon sok hasznos tanács volt benne...

üdv.

2011. febr. 1. 17:48
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

ja még annyit, hogy Super Nanny, vagy Vásott kölykök néven futott a sorozat...

üdv.

2011. febr. 1. 17:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen kis finnyás baba voltam. Az első Darabos ételt (valami főzeléket) sugárban köptem ki, ezzel befestve a falat :D

Mondd meg neki, hogy a változástól nem kell félni, izgi az új dolgok megismerése

Velem, ha nem akartam enni mindig olyat játszottak, hogy a kanál a repülő és a kaját hozta mint rakományt és leszállási engedélyt kér a számba :)))

2011. febr. 2. 18:39
 4/11 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk is volt ilyen korszak, nem akart ebédelni, aztán rájöttem, hogy én hibáztam, mert amíg hisztizett az ebédért (aminek kellett még fél óra), adtam neki egy kis kiflit, kenyeret, csokit, aztán ugye nem kellett már a főtt étel. Aztán elkezdtem "nevelni", reggelire egy-két szendvics, tízóraira egy kis pogácsa, gyümölcs (alma a legjobb, mert étvágygerjesztő hatása van), és ebédre már éhes volt, meg is eszik bármit.

A főtt ételt próbáld meg kombinálni azokkal, amiket megeszik (gyümölcslevesbe az almát, a banánt), pörköltszaftos kenyeret, palacsintába egy kis fasírt...stb.)

Ha végképp nem megy, akkor tényleg szakemberhez kell fordulni.

2011. febr. 2. 20:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Az enyém még nincs 2 éves, 21 hónapos.

Szintén elég rossz evő. Igaz, nem öklendezik az ételtől most már, de korábban igen. mindenből keveset eszik, sokféle ételt megkóstolni sem hajlandó.

A gyereked súlyán is meglátszik, hogy nem eszik jól? Hány kiló?

2011. febr. 4. 16:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztos vagyok benne, hogy nem az eteledtol undorodott meg. Nagyon sok rossz evo gyerekrol hallottam. En fel sem merem tenni az etetessel kapcsolatos problemaimat mert a valasz mindig ugyanaz:te rontottad el...En is allandoan fozok, kiprobalok finomabbnal finomabb recepteket, rengeteg zoldseges etelt keszitek. A reakcio ugyanaz mint nalatok. Az oklendezest nemreg hagyta el, vagyis mar nem oklendezik ha latja az etelt, de nem kostolja meg. Volt idoszak, hogy evett a rakott brokkolibol; most ra sem nez. Volt amikor megkostolta a tehenturos gombocot; most elfordul tole. Csak levest hajlando megenni. Hogy eszi meg? nem irom le mert sokan elszornyednenek. 3 eves. Sok mindennel probalkoztam. Volt hogy 3 napig nem evett mert azt mondtam ezutan azt eszik amit mi. Nem evett semmit. Es nem volt nasi, meg csoki, meg ilyensmi...csak viz es tea. Es nem evett. Csak egy gyumolcsjoghurtot lefekves elott. Egyszer vendegeink voltak. 2 kisgyerek is. Akkor asztalhoz ult es evett a levesbol (egyedul) es a husbol keveset. Szoval tud enni de nem hajlando..Nem tudom miert. Gondolom akkor bizonyitani akart a masik ket gyerek elott, nem enni jo izuen. Nem vagy egyedul. es ne hibaztasd magad!! vannak rossz evo gyerekek. Udvozlettel
2011. febr. 4. 18:56
 7/11 anonim ***** válasza:

Nagyon kíváncs vagyok,mert nálunk is detto ugyanez a helyzet.

Megeszi a csupasz kenyeret,joghurtot,banánt,almát,rántott húst,sült krumplit,pogácsát,és kb. ennyi.........

Szintén 2 éves.Még nem evett levest,tésztát,krumplipürét,rizset,stb.

2-dik gyerek,az elsővel nem volt ilyen gond.

2011. febr. 7. 11:31
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem is orvos kéne.
2011. febr. 9. 17:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Nagyon sok ilyet halottam. Hozzám is odajött egy anyuka és megkérdezte hogy mennyit eszik a gyerekem, mert az övé 2 kanállal elintézi az ebédet. A 3 gyerekes ismerősöm két ,,nagyobb" 2 és 3 éves kisfia is el van délig egy cumisüveg kakaóval és nem igénylik minden ebédre a főtt kaját.

Egyszer azt olvastam, hogy a kisgyerekek nem ,,ízvadászok".

A most 23 éves ismerős lány mesélte, hogy kiskorában, egy időben, minden étkezésre vajas kenyeret kért. Persze az ember aggódik, hogy beteg lesz a lurkó, mert nem eszik változatosan. Egy doki szájából halottam, hogy amíg nincs gond a fejlődéssel és egészséges a gyermek, addig nem kell aggódni. Az Én fiamnak (25 hónapos)is van étkezési

problémája. Nem eszik darabosat, de nagyjából már tudjuk miért. Mindemellett az is nehézséget okoz, hogy mit adjak neki pl.:uzsonnára, mert csak 1 féle ízű pudingot eszik meg és abból is csak egy adott márkát, a többitől jó távol tartja magát.Gyümölcs egy ideje törölve nála. Azért is nehéz rágni szoktatni, mert nem érdekli a kaja ill. talán most elkezdte, de a hozzá táplálástól ideáig nem érdekelte. Egyébként 25 hós létére 16 kg és 98 a ruha mérete. Ilyenkor tényleg fogalma sincs az embernek, mitől nőnek. És jól néz ki a pasi+van ereje egész nap rohangálni! Junior italt és más tej alapú italokat adok neki, lehet hogy attól fejlődik ilyen szépen:-) Persze Én is szeretném ha ez nem maradna így! Talán ha még nem jár közösségbe, majd ott változik. Nagyon sok jó tapasztalatot hallottam ilyen téren:-) Minden jót kívánok!:-)Ja, még azt szeretném megosztani, hogyha nagy feneket kerít az ember a dolognak, akkor a gyerkőc megérzi és lehet hogy azért sem eszik! (ezt egy aranyos Neurológus doktornő mondta)

2011. márc. 3. 16:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam kétéves, de alig van 5-6 féle főétel amit megeszik, 2-3 féle leves. Reggelire csak parizer és vajas kenyér! Sajtot az ebédjébe csempészem. Gyümi csak az alma, körte, esetleg banán. Viszont ezekből rengeteget eszik! 94cm és 15kg. :-) ne aggódj, majd enni fog,azt főzz, amit szeret! Az enyém elé idegen kaját nem tehetek, hozá sem nyúl! ;-)
2012. márc. 16. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!