Kisfiam 15 hónapos és nagyon hisztis. Valamikor rájön és hisztizik egy 10 percet és utána megy tovább . Az a baj, hogy ha valahol vagyunk akkor is megcsinálja a fesztivált! Mit csináljak vele? Hogy szoktassam le róla?
szia
ezek már nagyon is tudatos hisztik
fontos,h légy következetes-sőt a párod is.ha egyszer nem,akkor az nem legyen-és apa is ugyanezt mondja,h később se legyen gond-nehogy kijátsszon egymás ellen titeket.az én kisfiam is sokszor vágja hanyatt magát-1 éves...csak a fejét féltem :-))--ilyenkor aláteszem a kezem,majd,ha lent van-otthagyom-és mondom,h ha megnyugodtál,visszajövök.persze otthon ez kivitelezhető-de egy más helyen nem.ilyenkor vond ki abból a helyzetből,ahol a hiszti elkezdődött-tereld el a figyelmét.esetleg veddd fel,de ne ölelgesd-mert ez nem jutalom-nagyon ciki,ha ordit máshol a manó-és sokan ilyenkor inkább leveszik a túrórudit a polcról,csak csend legyen-de ez később fokozódni fog,ha még okosabb lesz.persze később meg lehet vele beszélni,h egyet választhat a közértben.v hideg vizzel megmosni az arcát,ha ordit-de most még nem érti az ok-okozati összefüggéseket-vagy még könnyen elfelejti.inkább most a figyelemelterelés válik be
sok sikert
üdv
Gondolom nagyon sokmindent megengedtek neki, a nagyon hisztis gyerekek, a pszichológiai esetektől eltekintve, tudják, hogy ezzel mindent elérnek.
Rá kell hagyni (és azt kell tenni, amit TE gondolsz, nem amit a gyerek), előbb-utóbb rájön, hogy nincs értelme a hisztinek, ha semmit nem ér el vele...én rettentő büszke vagyok arra, hogy a 19 hós lányom (apuka vagyok) egyáltalán nem hisztizik, mindenhol dicsérik, hogy milyen "jó" gyerek.
Félreértés ne essék, nem az a beszari nyuszi a gyerkőc, hanem egyszerűen tudja, hogy mit szabad és mit nem. :D
A temperamentuma a gyerkőcnek már születésekor kialakult,azt olvastam.Egy gyerek sem egyforma!Bár mi anyukák szerintem tudjuk hogy nincs oylan gyerek aki egyszer sem hisztizett még!!Az én kisfiam 15 hónapos és ő is hihetetlenül hisztis lett pedig nincs neki minden megengedve,sőt szinte egész nap szólongatom hogy mit nem szabad,a boltban is eljátszotta de akkor sem engedtem neki és másodjára már nem tette mert tudta hogy nem ér el vele semmit.
Kedves Apuka örülj neki ha ilyen a lányod mert lehet majd lesz még ennek böjtje a kamaszkorban,de legyen szerencséd.
A többi hisztis babásnak kitartást!Nekem is elkél:)
"Gondolom nagyon sokmindent megengedtek neki, a nagyon hisztis gyerekek, a pszichológiai esetektől eltekintve, tudják, hogy ezzel mindent elérnek."
Na ez aztán kompetens válasz volt. Egy gyereke van az illetőnek, az is TERMÉSZETESEN bezzeg-gyerek. Ilyenektől van herótom a játszótéren. Aranybogár, majd ha 3-4 gyereket felneveltél, és látni fogod a temperamentum-beli különbséget gyerek és gyerek közt a saját véreidnél is, akkor megtanulod, hogy ilyen marhaságokat nem mondasz nyilvánosan. Addig meg veregesd a vállad, hogy milyen bezzegszülő vagy. Neked csak ez jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!