Mit csinálhatnék? Milyen szakember segíthetne?
Anyósomat mindig azzal ugrattam, amikor azt mondta, hogy túl válogatós a gyerkőc, hogy hallottam már olyanról, aki egész nap csak lekvároskenyeret volt hajlandó enni. De tényleg, megtörtént eset!:)
Na, ez volt a humor része, hogy azért ne kedvetlenedj el annyira! :)
Joghurtot eszik-e? vagy pl. tórúrudit, ? Bababpiskóta?
Mert ha 1 valamit találnál, amit szeret, azt később "sutyiba" tudnád kombinálni pl. gyümikkel. (pl. piskóta)
Mióta nem hajlandó mást enni?
Volt idő amikor valami mást is evett a tápszeren és a felsorolt dolgokon kívül?
Az én fiam 8 hónapos koráig anyatejen majd 16 hónapos koráig tápszeren és tejpépen élt.Semmi mást nem volt hajlandó enni.Makk egészséges kisfiú.Bár az én fiam súlyban is sokkal több volt mint a lányod.1 éves kontrollon 13 kiló volt.2 éves kontrollon is ennyi volt:)
Most 28 hónapos többet eszik mint én meg férjem együtt.:)
Most kb 14,5 kiló körül lehet.
Köszönöm az eddigi válaszolóknak!
Nem, semmi olyasmi nincs, amit mindig megenne. Egy-két napig evett egy fél krémtúrót, akkor nagyon örültem, de azóta sem. És a hozzátáplálás kezdete óta ezzel küzdünk.
Pestiek vagyunk, 16. kerület.
Ne érezd magad sz*r anyának, dehogy vagy az! Nagyon jó anyuka lehetsz, mert aggódsz érte, és ahogy olvasom, mindent megpróbálsz tenni, hogy változzon a helyzet.
Nekem még sokkal kisebb a babám, így hasznos tanáccsal nem tudok szolgálni... csak ennyit akartam mondani, hogy ne érezd magad rossz anyának. Vannak ilyen gyerekek, nem hinném, hogy a te hibád.
19 hós kisfiam is nagyon válogatós tud lenni, de a tápszert mindig elfogadja, sőt kéri.
Több kisgyereknél hallottam már - és nálunk is - kedvenc a főtt tészta, még magában is! Én direkt kisebb méretűket veszek, pl. pipa tészta. Vannak vicces alakúak is. A boltban is ha meglátja örül és mutatja és mondja, hogy "té". Időnként szereti a vaníliás krémtúrót, a Danonosat, a görög joghurot, de nála is 1-2 napig meg, aztán1-2 hétig sem! Szereti a Geszti Esztit, meg a Kinder pingui-t, de a tejszeletet nem. Kedvencei az ízesebb ételek, mint milánói, lecsó, rizses hús. És a tojást is szereti, de csak rántotta és bundákenyér formájában. Na, még a virsli a nagykedvence! Bár nálunk amíg kisebb volt mentek az üveges kaják, de ott sem lehetett mondani, hogy van tuti kedvence. Bár a Kecskemétit talán jobban ette, mint a Hippet. Próbálgatni kell, de nem erőltetni. Pl. tegnap nem ette meg a tejfölös nokedlit, rá sem tudott nézni, csak a csirkepaprikás kellett neki, ma meg szó nélkül ette és elég sokat, önmagához képest. Tegnap észrevette, hogy a húslevesnek milyen jó az illata, szagolgatta és jóízűt evett belőle. Nálunk ugye 19 hós a kisfiam és alig van 10kg felett.
Addig ne aggódj, amíg a tápszert megeszi, abban minden van végül és folyadékot is magához vesz. Éjjel nem ébred enni egyébként?
Köszönöm.
Éjjel nem kel fel, csak reggel 5 kor indul a napunk. Így még kétszer alszik.
Az a legnagyobb bajom, hogy a tápszer sem univerzális. Ma azt sem akart nagyon enni, volt olyan, hogy 90 ml-t evett csak. Most kezdett el felállni, de megint fogyni kezdett, mert alig eszik. Nem tudom mi lesz így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!