Mit tehetnék ha 7 eves lányom kezelhetetlen?

49, továbbra sem érted.
Nem arról van szó, hogy egyet kellene értened a gyerekkel. Arról van szó, hogy meg kellene értened mit és miért érez és miért cselekszik úgy ahogy.
És ez nem csak hogy a mentálisan sérült gyerekekre is igaz, hanem rájuk fokozottan igaz. Attól még, hogy pl egy autista jellemzően nem képes az empátiára, az egyetlen mód, hogy fenntartható módon együttélj vele az az, hogy megérted mi zajlik benne és figyelembe veszed. Ezt tapasztalatból mondom. És az autisták nagggyon fura dolgokon tudnak bestresszelni, de ha ismered a triggereket, egyszerűen elkerülhető az egész.
Az meg, hogy "konkrétan gonosz", hát pff:D
De továbbra is, nem érted az egészet. Nem egyetérteni kell, hanem megérteni. Amíg nem érted miért teszi amit tesz, nem is fogsz tudni megoldást találni a helyzetre, elvégre csak a tünetekre fogsz reagálni.
50-51
Ez meg klasszikusan az a fajta hozzáállás, aki azért cisnál gyereket, hogy beteljesítsen valamiféle elvárást. Mármint a gyerek. Aztán csodálkoznak, ha öreg korukra a gyerek feléjük se szagol..
Nehéz eldönteni, hogy ez most inkább szomorú, vagy yinkább szánalmas..

53!
Hogyan érthetnék meg egy antiszociális személyiségzavarral terhelt, vagy egy pszichopata gyereket?
Volt olyan ismerősöm, fiú, már óvodás korában kismacskákat ölt. Fagyasztóval.
Te őt hogy értenéd meg? Kíváncsi vagyok!
Azt hiszem, te nem érted, amit én írtam.
Bizonyos határig igen, meg kell érteni a gyerek érzelmeit, gondolatait. De csak akkor, ha nincs betegsége, személyiségzavara, nem antiszociális vagy pszichopata.
Mert amelyik gyerek ilyen betegségekben szenved, ugye veleszületett mind a kettő, őt egy normál lelkületű ember NEM tudja megérteni. És ne is próbálja, mert nem fog sikerülni neki.

54, pedig egyszerű. Megkérdezed tőle hogyan érzi magát, miért teszi amit tesz stb...
Egy dolgot nem lehet megérteni a világon: ami mögött abszolút semmiféle logikai vagy érzelmi struktúra nem áll. Ha van mögötte valamilyen struktúra, mégsme érted, akkor az nem azt jelenti, hogy lehetetlenség megérteni, csak azt, hogy a képességeid nem elegendőek az adott struktúra megértéséhez. Ezesetben még mindig be lehet vonni szakembert a képletbe, aki az adott struktúra ismerője.
Akármilyen zavara is van a gyereknek, struktúra van mögötte, mert érzelmei a pszichopatát kivéve vannak, ha meg pszichopata, akkor meg kőkemény logikája van. Idegen? Az hát. De attól még fel van építve valahogy és ha elég időt és energiát töltesz vele, rá fgosz jönni hogyna működik.
D eiért is a világ lakosságának elenyésző százalékáról beszélünk? Igazából ha az van, hogy a pszichopata gyerekeket nem kell megérteni, a többit igen, gondolkodás nélkül el tudom fogadni, mert naggggyon kicsi áldozat lenne azért cserébe, hogy a nem-pszichopata gyerekeket cserébe elkezdik emberszámba vneni.
Szóval ja, legyen így. Igazad van, a szociopáti ameg egyéb hasonló kórképekre nem igaz amit írtam, a többinél viszont működik.
Akkor most már felhagyunk a frusztrált gyerekek verésével?

Tudják hol a helyük, de azért sokszor elszabadul a pokol...
Ha tudnák, nem kéne őket újra és újra megverned...

miert mit csinaljon terden allva konyorogjon nekik?
51 es vagyok.
52 nek.
meg is bantam ne aggodj de visszakuldeni mar nem lehetett.

"miert mit csinaljon terden allva konyorogjon nekik?"
Tényleg csak az a két verzió van, hogy vagy a gyereket kezeled úgy mint a kutyát, vagy te vagy a gyerek kutyája? A kettő között nincs semmi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!