Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tehetnék ha 7 eves lányom...

Mit tehetnék ha 7 eves lányom kezelhetetlen?

Figyelt kérdés
Egyszeruen kikeszulok tőle. Nagyon felesel, csunyan beszel velem, megis üt. Probaltam mar mindenfele szankciot, a jatekait elvettem sorra, de azon is hamar tulteszi magat. Buntetesbol kiirattam kosarlabdarol, ez sem erdekelte. Nem mondtam esti meset. Egyszeruen semmi nincs a kezemben , azt erzem hogy kikeszulok idegileg, minden nap ez van. Csak akkor normalis vagy kedves, ha mondjuk kap valamit. Vagy amig akar valamit. Tegnap mar torkom szakadtabol uvoltottem vele, mert kereste a tollát amit nem tudtam hol lehet es feloraig mondogatta, hogy az en hibam keressem elo….mondtam, hogy nemtudom hol lehet, fozok. Keresse meg. Erre ő rám utott es mondta, hogy fogjam mar be a szamat. A vegen mar kikeltem magambol kb majdnem infarktust kaptam az idegtol. A ferjem elott visszafogja magat, elotte nem mer igy viselkedni, de azert elotte se jo kislany , ferjem is sokszor felzavarja a szobajaba mert a lanyom nagyon tiszteletlen. Nagyon odavolt pedig ra figyelve , egyke. Gondosan nevelgetjuk, megvan mindene. Nemtudom jol ronthattuk el, de airva alszok el minden nap emiatt. Egeszseges, nincs semmi baja. Egyszeruen ennyire kezelhetetlen, ontorvenyu termeszetu. Suliban a tanar is momdta, hogy nagyon probal mindenkit iranyitani, felek hogy ott is magatartasproblemai lesznek. Szoval mitevo legyek? Valaki hasonlo helyzetben volt? Nem akarom, hogy tinikent kb ne tudjunk egy fedel alatt lakni, mert mar most ezt erzem neha, hogy csak a stressz van itthon
márc. 13. 18:42
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
72%

Es akkor mi van?

Kapott 2db nevelo celzatu pofont

Nem vered utod vagod nem elhanyagolod ergo semmi kovetkezmenye nem lesz a suliban.

márc. 13. 19:56
 12/68 anonim ***** válasza:
83%
kellemetlen ha elmondja a tanárnőnek? És? jelenleg ott tartotok hogy fizikailag bántalmaz. és te a tanárnő miatt aggódsz?
márc. 13. 20:05
 13/68 anonim ***** válasza:
49%

Én nem vagyok benne biztos, hogy ez a durva bekeményítés működne. Egyáltalán következetes tudnál maradni? Szerintem nem feltétlenül a szigor hiányzott, hanem a következetesség. A durva váltásoknak nagy kockázata van. Sértve fogja érezni magát a gyereketek és nem az lesz a vége, hogy egy csapatban játszotok, és megbízik bennetek.

Szerintem ebben a helyzetben jobb gyerekpszichológushoz fordulni, segítsen megkeresni mi a hiba és hogy lehet kiigazítani. Nem a gyereket kell vinni, hanem mind menjetek, mondjátok el a problémát és tőle kérjetek tanácsot, mit kéne másképp.

márc. 13. 20:10
 14/68 anonim ***** válasza:
72%
Te mindenkitől félsz vagy csak a 7éves gyerekedtől, meg a tanárnőtől? Ne csodálkozz, hogy üt, ha ilyen mafla vagy. Férjed nem ver még?
márc. 13. 20:52
 15/68 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk ugyanez van. Senki nem fogja megérteni akinek nem ilyen gyereke van. Iskolás korában kezdődött?
márc. 13. 20:55
 16/68 Bogica0616 ***** válasza:
86%
Én azért csak megnézném egy szakértővel, de ha nincs gond. Talán nem kellene mindent megadni. És igen ilyen helyzetben jár egy- két pofon.
márc. 13. 20:56
 17/68 anonim ***** válasza:
80%
Minden egyes ilyen megnyilvánulásánál közöld vele, hogy ezt akkor sem fogod elfelejteni amikor szeretne majd valamit tőled. És ha eljön majd ez a szituáció, akkor utalj vissza arra, hogy mit tett, és mit mondtál. Vezesd le neki, hogy hogyan jutott el odáig, hogy most nem kapja meg azt, amit szeretne. Ha kitör emiatt (az elején boztosan ki fog), akkor közöld vele, hogy épp most intézte el a következőt is. És akármit csinál, ebben legyél következetes addig, amíg szükséges. Nem adhatod fel előbb, mint a gyereked, mert akkor elvesztél. Ha ő kitart; te is. Ha látja, hogy nem tud megtörni sehogy sem, változtatni fog.
márc. 13. 21:22
 18/68 anonim ***** válasza:
67%

Először is nem jár minden alanyi jogon, ha ő így viselkedik, nem erdemel csillámos ruhát meg fiszemf@$zomat. Csak az alap.

Ha ő meg merne ütni, olyat kapna vissza, egy életre elmegy a kedve... Nem ütöm, verem, de álljunk már meg , a 7 éves gyerekem nekem jön? Aztán ha elmondja a tanárnak, mit mond, megütöttem anyámat, az meg levert egyet..

Pszichológushoz is el kéne vinni,ezt most meg kell állítani.

Magától nem lesz jobb.

Ja és a kimondott szó... Ha nem kap új akármit, amíg így viselkedik, akkor ha a falat lekaparja sem kap, ha hisztizik a meglévő cuccai is eltünnek 1-1 hónapra büntiből.

Amíg normálisan nem viselkedik, nincs telefon, nincs baratnőzés.

Meg kell neki mutatani, higy nem ő a főnök.

Egyébként valószínűleg ez a gond forrása, egyke, a szemetel fénye, és nem voltak korlátok. Eez a gond a liberális neveléssel, sokan felreértelmezik. Nem arról szól, hogy a gyerek azt csinál, amit akar. Ugyanúgy kell nemet mondani, ha fürdés van, fürdés, délután alvás, stb. Kiválaszthatja, a kék vagy a zöld tányérból eszik, de vacsora időben vacsora van.

Vagy hogy az unikornisos sál vagy a szivárványos, de sál kell, mert hideg van. Ha fejre áll is sálban megy, csak eldöntheti melyikben.

Stb.

márc. 13. 21:24
 19/68 anonim ***** válasza:
77%
Antiszociális személyiségzavar? Pszichopátia? Nagyon gyanús.
márc. 13. 21:27
 20/68 anonim ***** válasza:
79%

Nekem viselkedik hasonlóan a lányom, DE:

-ő autista, Asperger szindrómás, 9 éves. Ő pl kicsi korától agresszív, a pszichiáter már 6 évesen gyógyszerezni akarta,mert 5.5 évesen kék-zöldre vert.

Nade nála tudjuk,mi a baj.

Én a helyedben nagyon gyorsan elvinném gyermekpszichiáterhez a lányodat. Minél hamarabb. Mert ki tudja,mi a probléma. Lehet,hogy csak nevelési hiba,plusz eltérő a személyiségetek. Plusz a lányod domináns, te meg omega vagy.

De lehet,hogy komolyabb baja van,amit jó lenne minél hamarabb tudni!

márc. 13. 21:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!