Lassan öt éves a lányom, nem fejlődik semmit, kezelhetetlen mindig ilyen marad?
Az állatterápiáról már én is hallottam, hogy nagyon jó. Én sajnos nem tudom, mit tegyél, van ismerősi körben autista lány, bár ő ma már 19 éves, de gyerekként nagyon nehéz volt vele, ma is nehéz, hiszen nem szobatiszta, nincs veszélyérzete, pl. leégette a mikrót 18 évesen is. Édesanyja mindig otthon volt vele, majd a számára megfelelő iskolába járt. Viszont, ő nem volt aggresszív, ez miatt szerintem pszichológus tanácsa kell, bár gondolom voltatok. Ha nem jártok magánúton fejlesztésre, szerintem mindenképp vidd el, amit az állam ad, az nagyon kevés, nem tudnak a gyerekkel eleget foglalkozni:(
Kitartást!
kifejezetten autizmusra kap fejlesztést?
van óvoda autistáknak, barátnőm fia oda jár 3 éve, rengeteget fejlődött. napirendi kártyákat használnak az oviban, de ezt otthon is alkalmazzátok, sokat segít a dühkitörések elkerülésében ha tudja, mi miután jön és mikor.
alvásra gyógyszer... sajnos mást nem tudsz. muszáj neki is aludnia, én ebben az esetben beadnám a gyerekemnek :(
Valószínűleg valami nagyon zavarja a kislányodat. Az agresszió és a dühkitörés az autistáknál a "jéghegy csúcsa", a kiváltó oko(ka)t kell megszüntetni lehetőség szerint. Ez sokszor sok áldozattal jár a család részéről, egyrészt a gyermek érdekében, másrészt a nyugalom érdekében.
Okozhatja pl. extrém zajérzékenység, a bizonytalanság érzése (van napirendje?), és még sok más ok, amelyeket meg kell figyelni és kiküszöbölni. Az én kisfiamnál a tv/rádió hangja ami irritálja illetve ha telefonálunk. Ezért fejhallgatóval nézünk tv-t, és elvonulunk a telefonnal.
Lényeges a napirend, különösképpen a lefekvés és az ébredés percre pontos időpontja!
Autizmus specifikus fejlesztést kap? A fejlesztésnél a fejlődés tapasztalataim szerint sohasem lineáris. Néha hónapokig nem látszik eredmény, és egyszer csak ugrásszerűen jön az eredmény. Utána van hogy visszaesik kicsit. Én úgy szoktam fogalmazni, hogy kettőt előre, egyet hátra.
Valóban gyermekkori autizmus okozhatja ezeket a tüneteket a kislányodnál. Az asperger szindróma és az atipusos autizmus általában enyhébb viselkedés zavarral jár. Bár tényleg elavultak már ezek a fogalmak a DSM-5 megjelenése óta, azonban valószínűleg sokáig fogják még használni őket a szakemberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!