Hogyan lehetne ennek véget vetni? 4 évesen kezelhetetlen a fiunk. Teljesen el vagyunk keseredve.
4 éves múlt a fiam, de sajnos egyáltalán nem fogad szót sem nekem, sem az apjának. Van még egy 5,5 éves és egy 1 éves kislányuk, velük nincsen gond. Hiába szólunk rá, akkor is azt csinálja százszor is, visszabeszél, a testvéreire is rosszat mond, nem használ semmilyen bünti neki... Ha sarokba állítjuk, vagy kiküldjük akár 10 percre is egy másik helyiségbe ordít, üvölt és hiába szólunk, nem hagyja abba.. Reggel van hogy gyalog megyünk a 3 utcányira lévő oviban, nem hajlandó sétálni, akkor is végigordítja az utat, utána az oviban is ordít és hazudik mindent.. Múltkor azt hazudta, hogy durván megszurkáltuk itthon, bántottuk pedig egyáltalán nem is igaz ez... Kitalál dolgokat, az óvónő szerencsére nem hiszi el neki..Ha vendégség van, mindig hisztizik, mikor megkérdezik mi a baj, hazudik hogy az anya belerúgott stb... Teljesen tanácstalanul állunk a történtek előtt, kétségbe vagyunk esve.. Sajnos a nagyszülők, nagynénik, nagybácsik velünk szembe megvédik, pedig csak a sarokba állítottam mikor itt voltak, mert a nővére meg akarta ölelni (!) és ezért elkezdett sírni! Mivel a rokonok közül többen megvédik érthetetlenül, ezért vérszemet kapott és már egyáltalán nem fogad szót! Megverni nem verjük meg, csak tiltások vannak, nincs csoki, játék, mesenézés stb, de ez sem jött be.. Mit csináljunk vele, ma már sírtam reggel az óvodában is, mert nem bírom tovább.... Apa sokat segít, harmonikus, kiegyensúlyozott család vagyunk egyébként, nem veszekedünk és nem teszünk különbséget a gyerekek között szándékosan..Aki tud segíteni, az írjon légyszi minél többen!! Bármi érdekelne.
Egy 33 éves 3 gyermekes anyuka
Az biztos nagy gond, hogy a rokonok aláássák a tekintélyeteket a megmentéssel.
Mindig ilyen volt egyébként, vagy a tesó születése után változott meg?
Pedig lehet egy "atyai pofon" segítene...akkor lehet észrevenné magát.
De mindenképpen kell beszélni a rokonokkal,hogy ne ássák alá a nevelésed!Amit mondasz az van!
Én ebben szigorú vagyok,ha velem ezt csinálnák lehet nem is mennék át míg meg nem értik,hogy ne védjék!Hiszen csak neked csinálnak rosszat!
Szia!
Nalunk is volt buntisarok is minden ami kell! Mi lett a vege? Ugy rugta a falat, hogy eltort a labujja! Lehet sokan ellene vannak de a "hideg zuhany" jott be! Hiszti egy masodperc "hideg viz" (32fokra van allitva a hoszabalyzo nalunk) ha jobban ordit meg egy masodpercig zuhany, ha szoltam es nem fejezte be megint raengedtem...
Aztan atoltozes...
Nalunk se hasznalt semmi! Rettenet volt utcara menni, hogy boltot mar ne is mondjam, rokonsag vedte...
Itt tettem ki kerdest az anyukak elmebetegeztek es autistaztak a gyerekem! :D
3 alkalommal vagtam be a zuhany ala! Vicc nelkul! Azota csak megkerdezem hogy hideg viz? Es jon a valasz, hogy nem nem nem!
Es akkor megkerem mondja el mi a baj? Egyedul akar lenni? Velem akar lenni? Mit szeretne csinalni, mi a baj stb...
Én pszichológus vagyok, azért egy képzett gyermekpszichológus egy háromévesről nagyon-nagyon könnyen eldönti, hogy igazat mond-e vagy sem. Ettől ne tarts.
ÉN sem a pofont, sem a hideg zuhanyt nem tartom jó ötletnek, a gyereket nem kondicionálni, hanem nevelni kell.
Biztos nem tudja atverni a pszichologust! :)
A hazugsagokat passzolom! Lehet egY doki tenyleg tobbet segithet ebben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!