Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehetne ennek véget...

Hogyan lehetne ennek véget vetni? 4 évesen kezelhetetlen a fiunk. Teljesen el vagyunk keseredve.

Figyelt kérdés

4 éves múlt a fiam, de sajnos egyáltalán nem fogad szót sem nekem, sem az apjának. Van még egy 5,5 éves és egy 1 éves kislányuk, velük nincsen gond. Hiába szólunk rá, akkor is azt csinálja százszor is, visszabeszél, a testvéreire is rosszat mond, nem használ semmilyen bünti neki... Ha sarokba állítjuk, vagy kiküldjük akár 10 percre is egy másik helyiségbe ordít, üvölt és hiába szólunk, nem hagyja abba.. Reggel van hogy gyalog megyünk a 3 utcányira lévő oviban, nem hajlandó sétálni, akkor is végigordítja az utat, utána az oviban is ordít és hazudik mindent.. Múltkor azt hazudta, hogy durván megszurkáltuk itthon, bántottuk pedig egyáltalán nem is igaz ez... Kitalál dolgokat, az óvónő szerencsére nem hiszi el neki..Ha vendégség van, mindig hisztizik, mikor megkérdezik mi a baj, hazudik hogy az anya belerúgott stb... Teljesen tanácstalanul állunk a történtek előtt, kétségbe vagyunk esve.. Sajnos a nagyszülők, nagynénik, nagybácsik velünk szembe megvédik, pedig csak a sarokba állítottam mikor itt voltak, mert a nővére meg akarta ölelni (!) és ezért elkezdett sírni! Mivel a rokonok közül többen megvédik érthetetlenül, ezért vérszemet kapott és már egyáltalán nem fogad szót! Megverni nem verjük meg, csak tiltások vannak, nincs csoki, játék, mesenézés stb, de ez sem jött be.. Mit csináljunk vele, ma már sírtam reggel az óvodában is, mert nem bírom tovább.... Apa sokat segít, harmonikus, kiegyensúlyozott család vagyunk egyébként, nem veszekedünk és nem teszünk különbséget a gyerekek között szándékosan..Aki tud segíteni, az írjon légyszi minél többen!! Bármi érdekelne.

Egy 33 éves 3 gyermekes anyuka

#kezelhetetlen #szófogadatlan fiú
2014. jan. 23. 14:10
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
34%

43 dik válaszoló vagyok. Tudom azt írtad nem válaszolsz de ezt le kell írnom. Vissza olvastam a kommenteket amit írtsm neked. Értelmeztem és sehol sem írtam,hogy a fiad szent. Csak lehetőséget írtam le, hogy hogyan lehetne a problémádat kezelni. Nem olvastam végig az összes kommenteket de amit igen ott is megoldásokat kínáltak neked. Senki nem mondott legalább is én nem olvastam ahol azt írnák,hogy te rossz anya lernnél tanácsot adtak neked és jókat, mindenki kicsit más más szemszögből. Tudnál válogatni ha akarnál. De te szerintem te meg sem akarod próbálni. Most őszintén ha minden ok lenne a gyerekeddel nem tettél volna fel kérdést,ha meg tudod,hogy ti mindent jól csináltok akkor mi a kérdés. Most lehet le leszek pontozva de leírom a te válaszaid alapján mi jutott eszembe. Nyilván nem ismerlek csak annyit amit te ide leirtál. Nem megbántani akarlak de:

Nem kezeled egyformán a három gyerekedet. Még az egy évesről nem nyilatkoznék mert ő még fog változni 1 évesen nem hiszem túl sdok rosszat tudna csinálni. Térjünk rá a fiadra. Szerintem ott ``rontottátok`` el amikor kicsi volt és hagytátok,hogy a család beleszóljanak a gyerek nevelésében. Rá lett minden hagyva és belépett a dacc korszakba és most lázad. Elárulom minden gyerek lázad ki jobban ki kevésbé. Ahogyan ahogy te írtad hogy nem ismerünk és extrém kezelhetetlen a gyerek úgy te sem ismersz minket ergó nem tudhatod mi min mentünk keresztül akiket leszoltál. De nem is ez a lényeg, mert ez a te problémádat nem oldja meg. Mondtad a rokonokat, hogy mert rátok szóltak. Azt kérdezném,hogy amikor nem voltatok együtt akkor miért nem próbáltad nevelni? Ugyan erről nem írtál de könyörgöm azért egy egy alkalomból a gyereket helyre lehet tenni. Legalább is az én lányomat egy hetes nagyinál töltött idő után vissza tudom állítani mert van hova mert vannak szabályok. Viszont már a rokonoknál is maradnak a fó szabályok amibe én nem tűrök bele szólást.

Miután belépet abba a korba,hogy igen is kifejezi az akaratát és még az érzelmeit sem tudja még szerintem teljesen megnevezni ( mert kicsinek senki sem tudja csak a hisztivel tudja a haragját,feszültségét stb kifejezni) most próbálnál meg szabályokat bevezetni. Ő tök természetes úton tiltakozni is fog ez ellen és próbálkozni,hogy meddig mehet el. Most meg különböző büntetési formákat találtál ki ami nem vált be. Mondjuk a hidegvizes zuhannyal nem értek egyett de ez más tészta. Aztán erre a gyerek még nagyobb hisztivel reagál.

Mosd gondolj bele 3 évig ő volt a legkisebb hogy a viharba ne lenne féltékeny. Mindenhol féltékenyek egymásra a gyerekek. Egyik baj nálatok,hogy ezt legalább is a válaszaidból az derül ki nem tudod ezt a tényt elfogadni. Az,ha csak egyszer nem veszel neki meg valamit mert ő rossz volt még a két lánynak igen hidd el ez csak olaj a tűzre. Ezt nem fogja jó irányba terelni. Sőt szerintem csak még többet fogsz generálni,mert ha idáig nem volt féltékeny a testvéreire ezzel egyenes úton haladtok az felé. Mert egy ilyen pici gyerek másként gondolkodik mint mi felnőttek. Azt sem értem miért sértődtél meg azon,hogy tölts több időt a fiaddal. Ezzel megint csak nem mondta senki,hogy rossz anya vagy. Szerintem ezt a fiad figyelem keltésért csinálja,mert valami miatt a ti figyelmeteket jobban akarja. Érzi azt, hogy másként állsz hozzá. Ha veszel valamit akkor ne csinàld,hogy neki nem mert rossz volt. Egyszerűen azt hangsúlyozd mennyire szereted és ezért kap dolgokat, és ne azért ne kapjon meg valamit amiért rossz volt. Ezzel megint csak nem azt akartam mondani,hogy te nem szereted és nem érezteted vele, hanem csak jobbanéreztesd vele. Én a pozitív megerősíztés híve vagyok, hogy nem csak a rosszat mondom el,hanem a jó tetteit is amiben ügyes volt. Kicsit az az érzésem, hogy azt hiszed, hogy egy kisfelnőtt. Meg se próbálsdz az ő szintjén gondolkodni. NEm akartalak megbántani de sértő,hogy egy két választ megköszönsz a többibe csak azt milyen rosszat feltételez rólad. De tudod mit most kiírom. Igen sajnálom a fiadat mert olyan dolgokat vársz el tőle amit még nem tud,és lehet,hogy ő úgy érzi a lányaidat jobbanszeteted mint ő. Nem megsérteni akarlak hanem a válaszaid alapján érzem és gondolom azt,hogy lehet nem is áll messze az igazságtól. A fiadról semmi szó szerint semmi jót nem íírtál. Illetve de az,hogy jó matekból és megérti a feladatokat. De ő hozzá kötöd,hogy mert nem találkoztok a rokonokkal. Azért amit az egyik válaszodban írtad,hogy anyukád vele sem foglalkozott veled annyit mint kellett volna valószínűleg te sem nagyon akarod tartani a kapcsolatot velük csak a fiad jó kifogás erre. De ezt sem tudom elképzelni hogy a két lányod mehet rokonokhoz a fiad meg nem? Akkor mit mondasz a fiadnak miért nem? Aztán meg csodálkozól hogy lázad. Igen elrontottatok pár dolgot. Amivel nem is lernne gond de te nem ismered föl. Emberek vagyunk és hibázhatunk. De ha segítséget kérsz mett gondod van akkor ne azt ecseteld, hogy ti mindent jól csinálsz, hanem gondolkozz el,hogy min kellene NEKED változni. Mertbigen Kedves Kérdező a te hozzá állásodon is van bőven mit változtatni. De tudod mit a te dolgod és kívánom,hogy oldódjon meg a problémád.

Nem sértésnek szántam a gondolataimat csak erről az egészről le kellett írnom a véleményem. Ha elolvasod remélem elgondolkozol. Ha meg megsértődsz nem érdekel tedd, most a stílusom érezheted sértésnek csak inkább felbosszantottál,hogy még el sem gondolkodtál as válszokon csak azt ketested kibe milyen rosszat lehet belegoindolni a válaszába.

Csak bennem még az a kérdés merül fel, ha ti minbdent jól csináltok akkor mi a kérdés. Akkor csináljátok úgy és akkor meg fog oldódni a dolog. Azért kiváncsi lennék a kérdéseimre a válaszra. Bár nem hiszem hogy válaszolsz és normális érvekkel magyaráznád el mikor hol mondtam azt,hogy rossz anya lennél illetve nem foglalkoztál a gyerekkel.

Nem hinném,hogy ne foglalkoznál a gyerekkel,mert akkor nem írtad volna ki a kérdést. Nyílván törődsz vele és mindent megadsz. De lehet ami a lányodnál elég volt nála nem vagy más módszert kellene keresned.

Ha gondolod privátban megbeszélhetjük még a dolgokat mert lenne még sok sok kérdésem asmivel lehet tudnék nektek segíteni.

2014. jan. 30. 17:01
 52/55 anonim ***** válasza:

Szia,

Nagyon sajnálom a problémátokat. Jó ötlet ha egyenlőre a probléma megoldása érdekében mellőzni a nagyszülőket. Igazán semmi közük ahhoz, hogy hogyan neveled a gyermeked. Testi büntetést ellenzem, nevelés kérdése bár vannak gyerekek akik könnyű vagy esetleg nehéz esetek. Próbáltad már a "bünti-érdem" játékot? pl.: 5,5 évesedet ajándékozd meg ha jó volt úgy, hogy lássa a 4 évesed is, szóban jegyezd meg, hogy ezt azért kapod mert jó voltál, a jók kapnak "ajándékot". Neki nem kell semmit mondani nehogy "szívére vegye" majd egy idő után el fog gondolkodni azon, hogy ha ő is jó lesz akkor ő is fog kapni.

Ha kiküldöd egy időre a másik helységbe és "ordít-üvölt" ne vegyétek fel, nem kell figyelembe venni majd abba fogja hagyni.

Helyesen teszitek, hogy büntibe beleszámít a nincs csoki, játék stb.. folytatni kell.

Ha nem megy semmiféleképpen sem akkor mindenféleképpen szerintem forduljatok tapasztalt orvoshoz. Lehetséges, hogy lelki eredetű a pici problémája.

2014. febr. 3. 15:00
 53/55 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok na igen de ez hogy ő nem kap csak a két lány és ráadásul ezt ki is hangsúlyozni mert ók jók egyenes út ahhoz,hogy testvérféltékenység legyen.
2014. febr. 4. 13:50
 54/55 anonim válasza:
Kirű van szó a gyerekedről vagy pedig Rosszcsontt pettíröl
2014. febr. 8. 07:34
 55/55 anonim válasza:

Csak biztosítsátok róla, hogy akkor is figyeltek rá, ha nem csinál rosszaságot.:) Ha ordít az utcán, hát kösd le valamivel. Mondj neki valami nagyon érdekeset, énekeljetek...

Ha társaságban is gyakran füllent, adjatok a szájába más mondanivalót. Például az Apukája mondhatna neki vicceket, vagy találóskérdéseket, jó kis férfias apa-fia programként, és akkor utána lehet, hogy azt mesélgetné az oviban is. És mindenek előtt, ölelgessétek, szeretgessétek sokat, hogy eszébe se jusson, hogy a szülei bántanák.

Egyébként Drága Anyuka, ne aggódj túlságosan, a kisfiad szeret titeket, és nem lesz rossz ember felnőtt korában. Sőt, én úgy tudom, amelyik gyermek ilyen idősen "lázad", annál a kamaszkort megúszhatják a szülők.:)

Minden jót!

2014. máj. 17. 15:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!