Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehetne ennek véget...

Hogyan lehetne ennek véget vetni? 4 évesen kezelhetetlen a fiunk. Teljesen el vagyunk keseredve.

Figyelt kérdés

4 éves múlt a fiam, de sajnos egyáltalán nem fogad szót sem nekem, sem az apjának. Van még egy 5,5 éves és egy 1 éves kislányuk, velük nincsen gond. Hiába szólunk rá, akkor is azt csinálja százszor is, visszabeszél, a testvéreire is rosszat mond, nem használ semmilyen bünti neki... Ha sarokba állítjuk, vagy kiküldjük akár 10 percre is egy másik helyiségbe ordít, üvölt és hiába szólunk, nem hagyja abba.. Reggel van hogy gyalog megyünk a 3 utcányira lévő oviban, nem hajlandó sétálni, akkor is végigordítja az utat, utána az oviban is ordít és hazudik mindent.. Múltkor azt hazudta, hogy durván megszurkáltuk itthon, bántottuk pedig egyáltalán nem is igaz ez... Kitalál dolgokat, az óvónő szerencsére nem hiszi el neki..Ha vendégség van, mindig hisztizik, mikor megkérdezik mi a baj, hazudik hogy az anya belerúgott stb... Teljesen tanácstalanul állunk a történtek előtt, kétségbe vagyunk esve.. Sajnos a nagyszülők, nagynénik, nagybácsik velünk szembe megvédik, pedig csak a sarokba állítottam mikor itt voltak, mert a nővére meg akarta ölelni (!) és ezért elkezdett sírni! Mivel a rokonok közül többen megvédik érthetetlenül, ezért vérszemet kapott és már egyáltalán nem fogad szót! Megverni nem verjük meg, csak tiltások vannak, nincs csoki, játék, mesenézés stb, de ez sem jött be.. Mit csináljunk vele, ma már sírtam reggel az óvodában is, mert nem bírom tovább.... Apa sokat segít, harmonikus, kiegyensúlyozott család vagyunk egyébként, nem veszekedünk és nem teszünk különbséget a gyerekek között szándékosan..Aki tud segíteni, az írjon légyszi minél többen!! Bármi érdekelne.

Egy 33 éves 3 gyermekes anyuka

#kezelhetetlen #szófogadatlan fiú
2014. jan. 23. 14:10
1 2 3 4 5 6
 41/55 Tibi papa válasza:
25%
Az eszem elmegy. Büntisarok,és verés? Mit adtok annak a gyereknek enni?! Az unoka húgom gyereke ugyanez, csak ő elsős. Ő hiperaktív. Keress meg privátba, ha igazán érdekel. Ott akár a telefonszámomat is megadom.
2014. jan. 29. 13:38
 42/55 A kérdező kommentje:

Ne haragudj utolsó, de te egyáltalán végig olvastad az egészet??? Már bocsánat, de mások már a földbe döngölték volna a szemtelen gyereket... Hallottam én már ezt-azt és nem hiszem, hogy te nem... Nehogy már, hogy ha ellopja a kishúga kekszét, beleiszik a cumijába, hazudik, és azért hisztizik, mert a nővére meg akarja ölelni szeretetből, még jutalmat adjak neki??? Te gondolom azt adnál. Nem hiperaktív egyáltalán, szakember ezt már mondta, hanem egyszerűen szófogadatlan. Megmondták szakemberek, hogy sajnos alapból rossz a természete és meg kell nevelni!!!! Nem verjük egyáltalán, azt hogy kapott a fenekére már mikor durvát hazudott, azt nem hiszem hogy soha, sehol egy gyerek sem kapott! A büntisarok meg bocsi, de nem egy durva dolog. Régen kukoricán térdeltek az őseink és azt sem tartotta senki annak!! Ne haragudj, de ha neked lenne ilyen kezelhetetlen rossz természetű fiad, te sem babusgatnád reggeltől estig!

Utolsó előttinek írom, hogy bocsi, de szerintem te sem olvastad végig... Van egy nagyobb lányom is, ő is oviba jár és mégsem csinálja ezt! Oviba szeretnek járni, még a fiam is, csak ott is elő jön a természete, ennyi! Azt is írtam fentebb, hogy nem kényszerből napközisek, hanem szeretnek oviba járni!!! Egyébként ne gondold, hogy itthon nyaralok közben a picivel! Főzök, mosok, takarítok bevásárolok, ráadásul azt gyalog, mert csak a férjemnek van jogsija! Nem vagyok rossz anya, egyáltalán hiába gondolod, még tv-t sem nézünk, annyit foglalkozunk a gyerekekkel a férjemmel együtt! Egyébként beszéltem szakemberrel és sajnos pont az ilyenek végett lett ilyen gyerek, azt mondták, akik meg akarták mindig védeni és azt sulykolták belé, hogy ő a jó, a tökéletes, a szülő meg a rossz, mert nem enged meg mindent.. A lányoknak is szólunk, ha valamit nem úgy csinálnak, ahogy kellene, csak ők hallgatnak ránk és szeretnek ugyanúgy, nem utálnak meg azért mert rászólunk! A fiam meg ingen.. de ez a jó gyerek szerintetek, akkor legyen, de én és a férjem nem nyugszunk bele akkor sem, és nem fogom ugyanazokat a játékokat, édességeket stb. megvenni neki, ha nem fogad szót, amit a jól viselkedő másiknak! Ezt úgy gondolom nem én találtam ki, mások is így csinálják!

2014. jan. 29. 14:38
 43/55 anonim ***** válasza:
39%
Hát nem tudom de az sem fog sehova vezetni, ha a lányoknak veszel a fiadnak nem. Lehet ez is baj. Kezdjetek kisebb lépéssel,ha megteszi megkapja. Bár elképzelni sem tudfom hogy kettőnek veszel neki meg nem. Viszont lehet testvérféltékenység. Az,hogy a picoivel otthon vagy a picivel mert anya otthon van stb. Van egy 3 éves lányom és egy fél éves fiam. Nagyon szeretik egymást de a lányom szokott féltékeny lenni ráadásul a kettő kap valamit még ő nem olaj a tűzre. Próbáljatok meg vele egy kicsit több időt forditani és beszélgessetek vel. Ha neveletlen abban ti is hibásak vagytok most meg nem tűri a szabályokat ez tök természetes ráadásul még dacos is.ha gondolod irj privátot és ott jobban eltudnám neked magyarázni én hogy csinálnám. Nyilván a viselkedésén változtatni kell de szerintem a ti nézeiteken is. Én vallom,hogy egy egy kapcsolathoz két fél kell
2014. jan. 29. 15:14
 44/55 A kérdező kommentje:
Látom nem érted az egészet... Nem testvérféltékenység, mert előtte is ilyen volt.. Ráadásul nem azt írtam, hogy soha nem kap semmit, hanem mivel egyáltalán nem változtat, amíg nem fogad szót, amíg nem hajlandó máshogy viselkedni a rokonok előtt stb. ÉS NEM HAJLANDÓ! Ha ilyen cipőben járnál, rosszul esne hidd el!! Ráadásul nem igaz, hogy nem foglalkozunk vele, nem beszélgetünk vele. Megbeszéljük a dolgokat stb., megígéri hogy változtat, megígéri ilyet nem csinál, aztán minden folytatódik a szokás szerint... :-( Szakemberrel beszéltünk és az mondta, hogy az egész elmondottak alapján, rejtély és érdekes a gyerek viselkedése, egy ritka természettel állunk szemben.. Úgyhogy légyszi senki ne írja, hogy mi rosszul állunk hozzá, mi elrontottunk valamit stb...
2014. jan. 29. 15:29
 45/55 anonim ***** válasza:
66%

Most az a fontos, hogy mi esik neked jól, vagy rosszul, vagy hogy találjatok megoldást?

Elhiszem hogy kivagy, de olvasd el mit írtál! Kb:" mi mindent tudunk a gyerekünkről, semmiben nem hibázunk, minden módszer ami más, és a miénktől eltérő hülyeség, és a kisgyerek egy ördögfióka."

Csak halkan megjegyzem, 4-5 év alatt nemigen lehet a gyerekeket szóval irányítani. (főleg a fiúkat csak később), és a pillanatban élnek. Szóval amit igér, hogy nem teszi, azt sajnos nem rosszaságból képtelen megvalósítani, hanem mert az egy nála nagyobb, és kiegyensúlyozottabb gyerek szintje.

Búcsúzóul bedobhatnám a durcit, hogy pár válaszoló aki már megélt a saját gyerekeivel ezt-azt segítene,... de nem is tudom minek kérdez az, akinek mindig igaza van.

Talán rád hasonlít a fiad? Azonos természetek között szokott legélesebb lenni a konfliktus.

2014. jan. 29. 19:40
 46/55 anonim ***** válasza:
57%

Bocs ha keményre sikeredett, nem akarlak bántani, távol áll tőlem, hogy hibáztassalak, de egy ilyen súlyú problémánál szerintem jobb lenne megnyugodni, és teljesen tiszta lappal indítani és új módszerekkel próbálkozni.

Nagyon szurkolok Nektek!

Bátran kérj valahonnan tevőleges segítséget, és először is jó alaposan aludd- pihend ki magad.

A gyereknevelés nem séta a virágoskertben, aki azt hiszi, sose kapott egy nehéz természetű gyereket, és azért hiszi, hogy mindentudó. De a nehézségek azért vannak, hogy megbírkózzunk velük. Nektek is sikerülni fog. Keress tovább, és ne csak itt.

2014. jan. 29. 19:49
 47/55 anonim ***** válasza:
53%

43dik válaszoló vagyok értem,hogy mit írtál erre írtam a testvér féltékenységet mert mindenhol van. A lányom hiába imádja a tesóját de nehezen viseli néha ha szoptatom a fiam. Ráadásul érezheti rajtad a feszültséget amit érzel. Nem bántásból írom azt amit írtam. Hiába van neki nagyobb tesója hidd el a figyelmeteket akarja ezzel felkelteni. Lányom nagyon dacos és a gyerek orvounkkal beszélve meg az, hogy ez fáj az fáj stb mind mind figyelem felkeltés. Szóval nem mondtam,hogy nem beszélgetsz vele de ha többet teszed azzal biztosan nem ártasz sőt. Az,hogy legyen olyan időszaka is amit csak veletek töltsön vele. Lehetne még kérdezősködni az oviban esetleg nem e történt valami. A családtagokkal is kellene beszélni hogy jöjjenek és látogassátok őket nem megoldás, hogy azért mert ő úgymond rossz nem találkoztok velük. Viszont velük is beszélnék, hogy ne bíráljanak felül főleg ne a gyerek előtt. Mindannyian követünk el hibákat amik természetesek is, de ezeknek a kijavítása ott kezdődik,hogy ezeket felismerjük. Mert csak akkor fogjuk tudni,hogy egyáltalán mit is kellene. Hidd el aki írt ide jószándékból tette.

Egy tanács én amikor nem tudom miért hisztizik a lányom az ő helyzetében próbálok lenni mit gondolhat mit szeretne.Amit leirtál hogy hazudik azt se úgy kezeld,hogy nem mond igazat hanem úgy hogy ez egy életkori sajátosság és ő ezt tényleg komolyan is gondolja. Azt,hogy ó maga is azt mondja,hogy hazudok lehet tőletek hallotta már. Mondok egy példát a lányom ha a bölcsiből haza jön és megkérdezem mit evett a vàlasza az, hogy hagymát. Minden nap. Különböző dolgokat mond, hogy játszótérre ment stb. Kicsit gondolkodj el,hogy állsz a fiadhoz,mert valami mégis van ami miatt igy viselkedik.

2014. jan. 29. 20:20
 48/55 anonim ***** válasza:
71%
A pszichologus vagyok, aki privatban is irt. Amig haritasz, es azt mantrazzatok, hogy minden tokeletes, a fiatokkal sinca gond, csak siman rossz, addig semmi nem fog valtozni. Ezer es egy tanacsot kaptal, sorban kiprobalhato mind, de te mindegyikkel szemben talalsz kifogast. Egy negy eves meg nem konzisztens es a fantaziaja iranyitja, ebbe meg torodjetek bele. En sem bantani akarlak, csak erdekesen allsz a tanacsokhoz.
2014. jan. 29. 20:32
 49/55 Heiszenberger Márta. válasza:

Én pont azt írtam,hogy elhiszem,hogy jó anyuka vagy és nem azt,hogy rossz anyának tartanálak.

Ha rossz lennél tennél az egészre és meg se született volna a kérdés.

Azt is elhiszem,hogy a gyerkőc szeret óvodába járni,de erősen kétlem,hogyha azt mondanád neki,hogy ebéd után hazaviszlek,otthon alszol,több időnk marad együtt játszásra és egyebek akkor nemet mondana rá.

Ez viszont most lehet erős lesz,de KIKIVÁNKOZIK:

2 gyerek oviba,1 gyerek otthon + a háztartás,nehéz oké,megértem.(nekünk csak 1 van igaz,mi is 3at szeretnék)

De:

Mi lesz ha majd visszamész heti 40 órában + oda-visszaút dolgozni és lesz a 3 gyerek+ a háztartás???

2014. jan. 30. 07:58
 50/55 A kérdező kommentje:
46/49-nek: Köszi! A többieknek meg végül is mindegy úgy látom, a fiam a szent, meg a sajnálatra méltó. Próbáljátok ki nyugodtan! Szerintem a már a Dunába ugrottatok volna, mások is ezt mondták, hogy fele ennyit nem bírnának mellette... Nem én, inkább ti tudtok mindent úgy látom.. Két azonos természet? Ezen jót nevettem... Ha én ilyen lettem volna a szüleimmel, szerintem a javítóban nőttem volna fel! Nem a háztartásra + 1 gyerekre panaszkodok, mivel az oviba oda-vissza út sem lányálom, és inkább azokat piszkáld légyszi, akik pár hónapos gyerek mellett visszamennek dolgozni! Tele van a bölcsi síró picikkel nálunk, meg a közeljövőben valószínűleg még több lesz.. Nem a 4 éves gyereknek nincs oviban a helye, hanem a pár hónaposnak, 1-2 évesnek.. 3 éves koráig egy gyereknek az anyja mellett van a helye, utána pedig inkább kívánja már a vele egykorú gyerekek közösségét! Szóval azoknak is gondolom beszólogatsz, akik a kisbabákat, piciket délután 4-kor hozzák haza, hogy több időt kellene tölteni velük.. Persze erre az a válasz, hogy kell a pénz... Akkor nem kell addig a gyerek! Nem a bölcsinek kell szülni! Ennyi akkor, többet nem kérdezek rendben. Ezt a kérdést is lezárom, nem írok többet ide. További válaszokat sem kérnék, az eddigieket köszönöm! Ha valaki mégis ír, már nem válaszolok!
2014. jan. 30. 15:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!