Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyi pénzt és hogyan?

Mennyi pénzt és hogyan?

Figyelt kérdés
Fiam áprilisban kezd új oviban. Sajnos állami mert nem találtunk megfelelő másik magán ovit. Mennyi pénzt és hogyan adtok az óvónőknek, hogy biztonságban tudjátok a gyereket (5 éves)?
2016. márc. 7. 16:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 A kérdező kommentje:
Én sem szívesen viszem az államiba hidd el. De nincs választási lehetőségem. A magánba nem maradhat hiába szuperek az óvónők meg minden. Nincsenek barátai akikkel játszhatna. A többi magán meg korán zár egy kivételével az meg szintén nem volt szimpi és nem voltak kortársai.
2016. márc. 8. 15:27
 42/71 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem érted mért gond hogy 6-ig ott van a gyerek az oviban ahelyett hogy veled lenne akkor nincs is mit mondanom... Biztos sokkal jobb neki ha egy olyan óvónővel van aki pénzért odafigyel rá. Szegény gyerek :-(((
2016. márc. 8. 16:59
 43/71 anonim ***** válasza:
88%
Tipikusan olyan anyuka vagy, aki nyilván sokat dolgozik hogy sok pénz legyen, a gyerekével nem törődik semmit, hiszen ideje sincs rá, ezért mindent pénzzel próbál meg kompenzálni, azt hiszi azzal helyettesítheti a szeretetet és törődést, pedig nem.
2016. márc. 8. 17:01
 44/71 anonim ***** válasza:
83%
semmilyen körülmények között nem fogadhatják el,még fel is jelenthetnék őt-őket.óvónőként azt mondom,egy gyermek hálás mosolya,ölelése,kis munkája,rajza sokkal többet ér.ilyenekérd vagyunk,dolgozunk.Ha te szeretnéd megköszönni a munkájukat,vigyél virágot,ajándékot névnapra,karácsonyra,pedagógus napra,nőnapra..stb,de pénzt NE!!!ja-és még valami,attól nem fogják jobban szeretni a gyermekedet,(ha normális óvónőről van szó)-mert a esetleg a szegényebb nem tudnak vinni valamit "hálából"
2016. márc. 8. 19:05
 45/71 anonim ***** válasza:
86%

Én azt nem értem, hogy érted, hogy nincsenek kortársai a másik oviban, akikkel játszani tudna... Ő lenne az egyetlen 5 éves az egész oviban???

Azt ugye tudod, hogy ha az óvónő segíti is a beilleszkedését, az főleg a te gyerekeden és a többi gyereken múlik, hogy összebarátkoznak-e? Ha a többi gyerek mondjuk nem akar vele játszani, az óvónő sem kényszerítheti őket erre (képzeld, még pénzért sem). A fejlődésére sem fog jobban figyelni, mint a többi gyerekére, nem fog külön leülni a fiaddal, hogy fejlessze, miközben a többi meg csinál, amit akar...

2016. márc. 8. 19:48
 46/71 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek barátai szegény gyereknek. Hmm... Gondolom megvan ennek is az oka. Azzal hogy átviszed egy másikba nem hiszem hogy sokminden változni fog. A biztonság kedvéért fizesd le a többi gyerek szüleit is, hogy a gyerekeik fogadjak be a tiedet.

Amúgy mi több alkalommal fizettünk az óvodának több százezer Ft-okat, de az óvoda alapítványának, ami azt a célt szolgálja, hogy segítse az óvoda fejlődését. Ez viszont legális es nagyon szoktak örülni neki. Ellenben mi nem azért tesszük hogy a gyerek előnyt élvezzen, hanem a vállalkozásunktol elvárják valamelyest az adakozást. Az óvónők megvesztegetéset viszont elég durva dolognak tartom.

2016. márc. 8. 22:35
 47/71 A kérdező kommentje:
Nyilván jobb lenne a gyereknek ha nem dolgoznék és kajára sem lenne pénzünk. Én nem az otthon a lábamat lógatom évekig típus vagyok, szeretem hasznosnak érezni magam és felnőtt emberek társaságában is lenni. Ettől még nem leszek rossz anya.Szeret oviban lenni csak nincsenek itt barátai. Igen ő az egyetlen 5 éves. A tulaj lánya meg egy barátnője van még 4,5 évesek és ennyi a többiek mind picik. Akik voltak barátai, kortársai mind elmentek költözés vagy anyagi okok miatt, ezért kényszerülünk váltani. Itt is szeretni fogják a gyerekek szerintem mert nagyon okos, kedves, szép kisfiú, bár néha kiborul és akkor nagy hiszti van de mostanában nem volt ilyen sűrűn az óvónénik szerint. Az ovialapítványának, ha van, nem àll szándékomban adni. Ha kell valami játék a csoportba majd megveszem. Szoktam adakozni, de ne más mondja meg, hogy kinek adjam.
2016. márc. 8. 23:43
 48/71 anonim ***** válasza:
55%
Allami oviban nincs ilyen lekenyerezes.
2016. márc. 8. 23:46
 49/71 anonim ***** válasza:
0%

Dehogy nincs.

Csak ha nem láttál rá példát, akkor nem is létezhet.

2016. márc. 9. 07:43
 50/71 anonim ***** válasza:
100%

Sántít ez az egész.

Odáig rendben, hogy elmentek a barátok és új ovit szeretnél a gyereknek. De miből gondolod, hogy az állami oviban hamarabb beilleszkedik, mint egy másik magánban? Hiszen itt sem, ott sem ismer senkit.

Ha meg találtál megfelelő magánovit, ami csak abban problémás, hogy fél-egy órával hamarabb zár, mint az neked jó lenne, van egy egészen kézenfekvő megoldás. Úgyis olyan vastag vagy, gondolom simán belefér, hogy fefogadj valakit, aki elmegy a gyerekért az oviba, és azt a fél órát vele tölti, amíg te végzel.

De úgy látszik, a pénz mellé észt, kreativitást, problémamegoldást nem igazán osztanak.

Azt a kijelentésedet meg nem is akarom kommentálni, hogy a választott óvónéni nem a gyerekeket szereti, hanem a pénzt.

Magam is gyakorló anyuka vagyok. Most a 4. és 5. gyerekem ovis. egyikük cserfes, belevaló, a másik visszahúzódó, félénk. Nem kellett lefizetnem senkit ahhoz, hogy az óvónők segítsék a beilleszkedésüket, pont elég az, hogy folyton dícsérik őket a szülők.

Hidd el, a gyereknek sem jó, ha csak a pénzed miatt kap több figyelmet. Így mindig is ki fog lógni a társai közül.

2016. márc. 9. 08:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!