Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti így adnátok pénzt?

Ti így adnátok pénzt?

Figyelt kérdés
A lányom 1 éve óvodás és az egyik óvónő most megy nyugdíjba és kérnek ezer forintot. Igazság szerint nem vinnék be, mert szerintem nem érdemli meg! Folyton flegmázik velem, lenéz, van hogy nem is köszön. Folyton csak pénzt kunyerálni tudnak. Azért néz le mert fiatalok vagyunk. Ti így vinnétek neki pénzt?
2014. febr. 4. 11:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
Ha flegmázik veled, meg nem vagytok jóban, akkor én nem adnám be a pénzt.
2014. febr. 4. 11:04
 2/16 anonim ***** válasza:
50%

Adnék, mert közösen veszitek, s ezek után a többi szülő is rondán nézne rád. Az óvónő nem fogja tudni hogy te adtál-e be vagy sem.

Az ovoda, meg a gyerek ezzel jár, higy néha erre arra be kell fizetni.

2014. febr. 4. 11:04
 3/16 A kérdező kommentje:
A többi óvónőnek kellene odaadni a pénzt. Ha kérdezik mit mondjak?
2014. febr. 4. 11:05
 4/16 anonim ***** válasza:
87%

Ez nem "kötelező" befizetés és nem kötelezhetnek rá arra, hogy fizesd ki mert ő épp nyugdíjba megy. Ha úgy érzed, hogy nem érdemli meg akkor megmondod őszintén, hogy te ezt kihagynod. Ennyi!

Persze az más, ha mondjuk a gyerekeknek csinálnak valamit és be kell adni. Te döntöd el, ha nem fizetsz nem fizetsz!

2014. febr. 4. 11:13
 5/16 anonim ***** válasza:
87%
Lehet, h nem leszek túl szimpi, de nem túlzás az ezer forint?? Magam is pedagógus vagyok (középiskolában tanítok), de én nem tartom ezt reálisnak. Persze nagyban függ a szülők anyagi helyzetétől, de ezt soknak tartom. Nem tudom mennyien lehetnek a csoportban (mondjuk 20an). 20 ezerért ajándék? Felénk az ovikban, ált. sulikban a nyugdíjba készülő pedagógusok általában a gyerekek által készített ajándékot szoktak kapni. Ha pedig a szülők vmiért nagyon kedvelték az adott tanítót, óvónőt, akkor vesznek neki vmit, de nem ennyiért. Amúgy ez hogy dőlt el Nálatok? Ki szedi a pénzt? Nem volt lehetőséged jelezni,h Te ezzel nem értesz egyet? Én amúgy nem adnám be a helyedben. Hiszen ez az ajándékozás egy köszönetnyilvánítás, de ha nincs mit megköszönni, sőt! Csak azért tudom azt is,h sokszor ezt ciki felvállalni, azért kérdezem,h kinek kéne szóljál, h Te nem szeretnéd beadni a pénzt.
2014. febr. 4. 11:25
 6/16 anonim ***** válasza:
Bocsi, most látom, h a többi óvónő szedi a pénzt. Ez elég gáz. Gondolom, akkor nem volt róla szavazás a szülők részéről. Nekem így viszont úgy tűnik,h vmiért nagyon a kedvében szeretnének járni a kollégák (hogy szépen fejezzem ki magam). Ez esetben lehet,h beadnám, jobb a békesség alapon. De nem mondom ezt 100%-ra, mert bántaná az igazságérzetemet. Nehéz ügy :( És kicsit sem korrekt az óvoda részéről.
2014. febr. 4. 11:31
 7/16 A kérdező kommentje:
az SZM-es szülőknek (fingom nincs kik azok) és a többi ovonőnek kell ladni. 33 gyerek van a csoportba.
2014. febr. 4. 11:46
 8/16 anonim ***** válasza:
16%
Én beadnám. 1000ft nem pénz. És hiába nem kedvelted, a többiek fognak rád ferde szemmel nézni utána.
2014. febr. 4. 11:54
 9/16 anonim ***** válasza:
Te jó ég!!! Ez nagyon durva. Mondjuk az SZM-nek meg kellett volna kérdezniük a többi szülőt. És nem tudsz más olyan szülőkről, akiknek hasonló gondjuk van, mint Neked?
2014. febr. 4. 11:57
 10/16 A kérdező kommentje:
Nem. Nem vagyok az a társasági ember, nem trécselek az anyukákkal.
2014. febr. 4. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!