Kis fiam decemberben született. Szeretnék félre tenni az óvodára neki pénzt. Mennyibe jön ki havonta nektek kb. az óvoda kiadása? A kezdő költség is érdekel.
Állami ovi itt kajával együtt 15-ből kijön.
Plussz csoportpénz 500/hó,illetve havi 2 előadás vagy kis kirándulás kb 2ezer,de ez nem kötelező.
a kaja havi 8.000.- körül van. havi 1.000.- a csoportpénz, nálunk ebből veszik meg a tisztasági csomagot, van ahol még kell vinni wc papírt, fogkrémet, zsepit.
ha az óvónőnek névnapja van vagy padagógus nap akkor 300.-ot bedobunk egy csokor virágra.
fél évente 2000.-ot adunk be az anyagokra (gyurma, festék, papír...), ha ünnepség van akkor kell vinni üdítőt és sütit.
az óvoda kezdésekor kellett 5.000.-ot befizetni a törcsikre, ágyneműkre.
nálunk az ovi utáni foglalkozások (torna, foci, tánc, úszás...) 500.-/alkalom
mondjuk attól is függ, hogy mennyi segítséged van. nekünk nem igen van így nyáron is megy ügyeletbe, 4 hetet van itthon, felváltva vesszük ki a szabinkat már ha marad az egyéb ügyeletek miatt :/
de ha otthon vagy kistesóval akkor szerintem 9 hónapra számolj mert nyáron 2 hónapot otthon lehet és a tél-tavaszi-őszi szünet plusz munkaszüneti napok és az 5 nevelésmentes nap is kitesz 1 hónapot :)
Első vagyok.
A 15-ben nekünk benne van a napi gyümölcs is,a tisztasági csomagok,anyák napi,gyereknapi ajándék,mikuláscsomag,tökfaragáshoz tökök,és a rengeteg papir és hasonló,amivel kb technikaórát tartanak.
A kaja 7-8ezer magában.
napi 450ft az étkezés
600Ft/hó csoportpénz
3500Ft/év a színház
kb. 1 évben plusszba 4-5 ezer ft kell beadni
havonta tisztasági csomag kb.1500Ft
szoktam vinni havonta.két havonta 1 cs. papirt
hetente egyszer gyümölcs 2000Ft/hó (de nem 1 db.szoktam vinni,ezért ennyi,valaki csak 1 db-almát visz gyümölcsnapon)
fotozás-átlagban karácsonykor, farsankor 1400Ft/alkalom
kezdő költségbe számolj: ágynemű 2, pizsama 2 , lepedő 2 ,tornazsák,tornacipő+ruha, oviszsák ,benti-kinti cipő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!