Miért engedik az ovikban, hogy egyesek tortát vigyenek a gyerek szülinapjára?
"Egyébként köszönöm az aggódásod az életem miatt, de sikertelenségnek nem nevezném, hogy van 2 csodálatos gyerekem, egy szerető férjem és egy normális, korrekt munkahelyem. "
Akkor viszont, ha te sikeresnek tartod az életed, miért irigyled mások - általad tök feleslegesnek tartott - végzettségét. Jó, mindjárt jön az, hogy te nem is irigyled. Csak szólok: dehogynem. Ha nem így lenne, nem hánytorgatnád fel mások diplomáját, ráadásul ekkora logikai bukfencekkel.
Én nem a diplomádat irigylem, csak pont az ilyenekről beszéltem, mint a 81-es hozzászóló: "...érdekelne, hogy ha a saját gyereked születésnapjára is csak 10 000 Ft-od van...". Csak 10 000 Ft-od? Képzeld van, akinek ez nagy pénz és csak ennyije van rá, de akkor már le kell szólni? Pont az ilyenek miatt akadok ki. A család kifizeti a diplomáját, aztán bemegy menőzni az óvodába, hogy csak ennyid van? Van kolléganőm, hasonló szituban, de van egy olyan "h*lye" szokásunk a munkahelyemen, hogy megpróbálunk segíteni, nem ilyen "kedvesen" még kettőt belerúgni.
Azért érdekelne kedves 80-as: oké dolgozol, de te fizeted a tanulmányaidat? Saját erőből, esetleg a keresetedből? Egyedül? De igazad van, akinek meg nem gazdagok a szülei vagy nehéz helyzetbe jutott, azt meg szóld le nyugodtan?!
Ki beszélt itt éves béremelésről? A kormány felemelte a minimálbért (annyit minimum neked is kell kapnod), ennyi történt, ha ez téged nem érint, az azért van, mert többet keresel (vagy eddig is pont annyit kerestél), mint a minimálbér. Továbbra sem értem viszont, hogy miért hiszed azt - vagy miért próbálod azt előadni -, hogy a diploma garantáltan egyet jelent a hű de magas fizetéssel.
Egyébként meg, "ha igaz, amit írtam" (basszus, mi értelme lenne kamuznom?), valóban meg tudom érteni, hogy nem mindenki úszik a pénzben. Amit nem tudok megérteni, az az, amikor valaki telesírja az internetet, és mindenkit tud okolni a saját problémái miatt, de az eszébe sem jut, hogy esetleg valahogy megoldást találjon rá. Példának okáért nem muszáj tortát vinni, bevihet egy csomag nápolyit is, a gyerekek annak is ugyanúgy örülni fognak, mert kapnak édességet. Nekik ez még ugyanúgy buli, nem csak a hatemeletes torta jó nekik.
Kis faluban élünk, sok a munkanélküli, sok a nagycsaládos, tehát sok családnak gondot okozna az ovis torta.
Az óvoda határozottan ó megoldást talált ki, mert látták, hogy nagyon rosszul esik a gyerekeknek, ha nem tudnak tortát vinni, és egyfajta rivalizálás lett a dologból a gyerekek között.
Nem lehet tortát vinni! Helyette minden csoportban készítettek az óvó nénik egy gyönyörű, festett só-liszt gyurmából készült szülinapi tortát, amin a csoport állatjele is helyet kapott. Szülinapkor ezen gyújtanak gyertyát (annyit, ahány éves az ünnepelt), a gyerekek meg énekléssel köszöntik társukat.
Szerintem nagyon jó megoldás, mert tényleg van olyan család, akiknek akár önhibájukon kívül nincs pénzük tortáztatni, és ezzel a módszerrel egyenlőség van a gyerekek között. Ráadásul a gyereke imádják ezt a megoldást.
"Azért érdekelne kedves 80-as: oké dolgozol, de te fizeted a tanulmányaidat? Saját erőből, esetleg a keresetedből? Egyedül? De igazad van, akinek meg nem gazdagok a szülei vagy nehéz helyzetbe jutott, azt meg szóld le nyugodtan?!"
Nem szóllak le. Azt mondtad, a te adódból van a diplomásoknak diplomájuk. Csak közöltem, hogy az enyém nem. Költségtérítésesen voltam, aztán átkerültem államira, de végig fizettem adót mellette, nem is keveset.
ez milyen már, hogy csak cukrászdait lehet vinni?? Én lesz*rnám, itthon megsütném, ha jó, jó, ha nem, az sem érdekelne. Mert mi lesz, megszólják az óvónénik, hogy nincs rajt marcipán?
Ne hogy már ilyen kikötések legyenek. Ez az óvodának szégyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!