Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért engedik az ovikban,...

Miért engedik az ovikban, hogy egyesek tortát vigyenek a gyerek szülinapjára?

Figyelt kérdés
Nem mindenki engedheti ezt meg magának, és a szegényebb gyerkőc szomorú, mert az ő szülinapján csak otthol van torta, az oviban nincs. Én ezt igazságtalanságnak tartom. Pl én sem engedhetném meg magamnak, hogy még oda is tortát vigyek.
2015. ápr. 23. 16:49
 71/97 anonim ***** válasza:
96%

Nem kell nagy torta, 2 meg főleg nem!!!

Kisfiam őszi születésű, nagycsoportos. Rendeltem a 25 fős csoportjának 24 szeletes tortát, semmi kunszt, tejszínes somlói torta, 4000 Ft körül volt. Délután az óvónő a kezembe nyomja a dobozt, benne a torta 1/3-a, ami megmaradt. Nagycsoportosoknál! Soha többet ekkorát!

Kislányom 1 hét múlva lesz 4, dominótortát rendeltem neki, mivel ez a jele, négyszöges, 16 szeletes. 2500 Ft lesz. Tökéletesen megfelel, kap rá gyertyát és tűzijátékot, kb 400 Ft +.

2015. ápr. 24. 14:57
 72/97 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2015. ápr. 24. 15:31
 73/97 anonim ***** válasza:
54%
A mi ovinkban az óvó nénik sütik meg a gyerekkel közösen a szülinapi tortát. Imádják, (és a hozzávalókat a csoportpénzből szerzik be.) és a szülőknek is teljesen megfelelő.
2015. ápr. 24. 18:45
 74/97 anonim ***** válasza:
15%
Az előzőeknek: a tortát csak, akkor lehet bevinni, ha az óvoda igazolni, tudja, hogy honnan van. Az törvény szerint az otthonról hozott torta nem esik a körbe, csak ÁNTSZ igazolással rendelkező helyről származhat! És bár a törvény szerint az óvoda nem kérhet semmit, a nagyképű szülőkkel nem lehet mit kezdeni! És, ha nekem van 10 ezer forintom a gyerekem szülinapjára, akkor megbocsásson a világ én azt rá fogom költeni és nem arra, hogy milliomosék gyerekét tortáztassam. És annak, aki jön a cigis témával üzenem, hogy vannak, olyan hülye emberek Magyarországon, akik azért nem engedhetik ezt meg maguknak, mert dolgoznak (ami lassan már bűnnek számít). Már, ha nem arra vered magad, hogy diplomád van, amivel kitörölheted, de munkád, akkor sincs és az én adómból tartanak el, meg fizetik a tanulmányaidat. Egy diplomás, egyetemi tanárbarátom egyszer azt mondta: a diplomához 2 dolog kell: valaki, aki eltart, amíg egyetemre jársz és egy jó nagy segg, hogy beseggeld arra a 10 percre, amit kell!
2015. ápr. 25. 02:01
 75/97 anonim ***** válasza:
54%
Fővárosban lakom. Nagycsoportos a lányom, belvárosi ovi. És még SOHA nem volt tortája az óvodában. Nem azért, mert nem tudnám megvenni, hanem csak mert tök fölöslegesnek érzem, és talán kicsit kínosnak is ezt az ovis szülinapozást. A szülinapján úgyis meghívjuk a számára fontos barátait, és sütök nekik tortát én magam. Sokkal emberibb és bensőségesebb. Nem érezte magát kiközösítve az ovis tortázás hiánya miatt, senki nem tett rá megjegyzést. És nem ő volt az egyedüli, akinek nem volt ovis köszöntése. Persze látta az én lányom is, hogy egy-egy óvodatársának visznek tortát a szülinapján, és idén már megkérdezte, hogy neki is viszek-e be, de egy pillanatig sem érezte magát rosszul a nemleges válasz miatt. Szerintem fel van fújva ez az egész tortázás téma. Egy csomó szülő azt hiszi, ezen áll vagy bukik a gyereke lelki békéje, miközben az ovis csoportban tökre nem téma a gyerekek között, hogy kinek volt tortája és kinek nem, pláne nem bántják egymást emiatt. Millió más, sokkal jobb módja van, hogy boldoggá tegye az ember a gyerekét ezen a napon. Persze amelyik gyereknek kifejezetten ez a vágya, és másképp nem lehet neki örömöt szerezni, akkor hát ez van, áldozni kell rá. Az viszont soha nem jó megoldás, ha egyszerűen betiltunk egy amúgy tök ártatlan szokást. Akinek jó, csinálja. Akinek nem jó, ne csinálja. Mi nem csináljuk, de nem vagyok felháborodva, amiért más igen.
2015. ápr. 25. 03:58
 76/97 anonim ***** válasza:
100%

74-es, ááá, szóval most jön az, hogy rohadjon meg mindenki, akinek diplomája van? Gratulálok, ez a kérdés szempontjából semmiféle relevanciával nem bír, de neked sikerült okot találni arra, hogy másokat szidhass, és kivetíthesd rájuk a saját sikertelenségedet. Ez az "én adómból" meg a legtipikusabb sz*rragó mentalitás iskolapéldája.

A tanárbarátodnak meg külön gratulálok, ha ő csak 10 percre tanulta meg azt, amit az egyetemen kellett, képzelem, milyen szuper jó pedagógus lehet.

2015. ápr. 25. 19:05
 77/97 A kérdező kommentje:
73 ez tök jó, ilyet csinálhatnának mindenhol :) Még nem is hallottam ilyet.
2015. ápr. 25. 19:15
 78/97 anonim ***** válasza:
2%

Kedves 76-os!

Nem a diplomásokkal van bajom, hanem azzal, hogy kitanítjuk a 12 milliomodik olyan diplomást, aki soha nem fog elhelyezkedni, aztán bemegy az oviba és játsza az eszét és leszólja azt, akinek nincs pénze pl. tortára. Egyébként köszönöm az aggódásod az életem miatt, de sikertelenségnek nem nevezném, hogy van 2 csodálatos gyerekem, egy szerető férjem és egy normális, korrekt munkahelyem.

Az meg nem tudom mennyire szarrágóság, hogy kitanítjuk az adónkból a sokadik informatikust, akikkel Dunát lehet rekeszteni, de arra már nem futja belőle, hogy a kolléganőm 12 éves kislányát, fényes nappal ne késelhessék meg a házuk kapujában, mert volt nála egy 3000 forintos telefon. Hozzáteszem, normális környéken laknak.

A válaszom pedig, annak szólt, aki előttem, azt írta, hogy lóg a szülők szájába a cigi, tortára meg nem futja. Nos nem, mert van, aki nem dohányzik mégsem engedheti meg magának. Azért, mert valaki szegényebb, azt lehet ócsárolni? Az ilyenek miatt van az, hogy egyáltalán ide került a kérdés.

2015. ápr. 26. 02:03
 79/97 anonim ***** válasza:
100%

"a 12 milliomodik olyan diplomást, aki soha nem fog elhelyezkedni, aztán bemegy az oviba és játsza az eszét és leszólja azt, akinek nincs pénze pl. tortára. "

A munkanélküli diplomásnak ugyanúgy nem lesz pénze tortára mint a munkanélküli szakmunkásnak.Ha neked van munkád akkor teljen egy évben egyszer egy 16 szeletes tortára (kivéve persze ha valami váratlan történik,pl.egyik szülő halála,vagy betegség vagy stb)

2015. ápr. 26. 08:34
 80/97 anonim ***** válasza:
100%
74-es, érdekelne, hogy ha a saját gyereked születésnapjára is csak 10 000 Ft-od van, akkor miből gondolod, hogy az általad befizetett adó nagyobb mértékben járul hozzá a diplomámhoz, mint a meglehetősen jól kereső szüleimé, a rokonaimé, vagy a sajátomé, amikor suli mellett dolgozom.
2015. ápr. 26. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!