Miket készítettél a gyerek szülinapjára (felnőtteknek, gyerekeknek)?
nálunk most "álló fogadás" volt.
fasírt golyók, kis picikre gyúrtam, francia saláta, füstöltsajtos kukorica saláta meg krumpli sali volt.
torta meg a teknős torta lett, keress rá neten, több féle recept is van, sütés nélküli, túró, vanília puding és kerek babapiskóta és gyümölcs kell hozzá, előző este megcsinálod és isteni :)
de ha rendes ebédre hívjuk a vendégeket akkor mindig húslevest csinálok, ha karajból akkor sok krumplit főzök bele és csinálok mellé paradicsom szószt, ez mindig bejön :)
másodiknak meg most a család kedvence a tarjám :)
este felszeleteled a tarját, bepácolod (olaj, mustár, kakukkfű, oregánó, só, bors, ami van otthon, majd lefóliázod)
másnap a páclében megsütöd az egyik oldalát. hagymát felkarikázol, lisztbe forgatod és kisütöd, ezt teszed a tepsi aljára. rá a húsokat a nyers felükkel, tetejére szalonna csíkokat teszel :)
isteni, akár egy krumplipürével is tökéletes, elronthatatlan :)
vagy a másik ami sokkal kevesebb pepecseléssel jár, szintén tarjából vagy csirkemellből, felcsíkozod, pici olajat teszel a tepsibe, rá a szeleteket. sózod, borsozod, tejföllel megkened jó vastagon, majd a tetejére szórsz kis kockákra vágott paradicsomot, paprikát, backon szalonnát, annyit, hogy beterítse a husikat :)
ehhez hagymás krumplit szoktam csinálni :)
karácsonykor meg rántotthúst szoktam csinálni és petrezselymes csirkecombot (kifilézed, mikróban felolvasztasz vajat, petrezselymet keversz bele, ezzel kened meg a csirkecomb belsejét és backonba göngyölöd)
uh de éhes lettem :D
süti ami egyszerű, sajtosrúd, pogi, kuglóf, meggyes pite :)
tortában sajnos béna vagyok, ezért a teknős torta, az elronthatatlan :P
lemaradt a recept lényege :D
szóval elsőnél beteszed a sütőbe, 180fokra és addig sütöd míg a szalonna kisül!
másodiknál meg fólia alatt sütöd egy órát (ha csirke akkor max fél óra), majd addig sütöd míg a paprika meg a paradicsom szélei elkezdenek pirulni :)
volt már, hogy komplett vacsorát készítettem, tobbféle ételt, sosnak készitettunk sonkás pogácsát, mindenki szereti. Tortát, sutit nem szoktam, azt hozzák ajándékba.
volt már hidegfogadás is - hidegtál, kulonbozo kenok, kaszino tojás - svédasztal megoldásra.
Legutobb is hideg volt, szalámis saláta, szendvics és pizza (fiam kedvéért), sos rudacskák.
Szia!
Múlt hétvégén volt a fiam 3.ik szülinapja!
Mi grilleztünk mivel nagyon jó idő volt odakint!Ja és előtte tyúkhúsleves volt,utánna meg házi citromos torta!A grillhusik(tarja,csirkecombfilé,húsos császárszalonna,csirkeszárny 2 napig pácolódott)mellé volt saláta(jégsaláta,paradicsom,uborka,paprika és joghurtos öntete)meg hajába fött apró új krumpli amit fővés után a hús páclevében aranybarnára sütöttem serpenyőben egészben!
Sajtos rúd volt még elötte-közben nasinak:fagyasztott levelestésztát kiolvasztasz,kinyújtod,megkened egy kis vajjal leszóros sajttal vagy szezámmaggal,felcsíkozod és 10-15 perc alatt aranybarnára sütöd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!