Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért engedik az ovikban,...

Miért engedik az ovikban, hogy egyesek tortát vigyenek a gyerek szülinapjára?

Figyelt kérdés
Nem mindenki engedheti ezt meg magának, és a szegényebb gyerkőc szomorú, mert az ő szülinapján csak otthol van torta, az oviban nincs. Én ezt igazságtalanságnak tartom. Pl én sem engedhetném meg magamnak, hogy még oda is tortát vigyek.
2015. ápr. 23. 16:49
 61/97 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz, ne válaszolj, de hány hónapja vagy egyedül?
2015. ápr. 24. 10:32
 62/97 A kérdező kommentje:
2,5 hónapja.
2015. ápr. 24. 10:34
 63/97 anonim ***** válasza:
100%
Mikor lesz aktuális a szülinap?
2015. ápr. 24. 10:35
 64/97 A kérdező kommentje:
Múlt héten volt.
2015. ápr. 24. 10:40
 65/97 anonim ***** válasza:
100%
Hány gyermeked van?
2015. ápr. 24. 10:58
 66/97 A kérdező kommentje:
2
2015. ápr. 24. 11:06
 67/97 anonim ***** válasza:
82%
Gondolj bele, van olyan szegény gyerek is, akinek még otthon se jut torta, és csak akkor eszik, ha mások megkínálják. Ne mindig a szerencsésebbekhez hasonlítsd magad. Remélem, rendbejön a helyzetetek.
2015. ápr. 24. 11:42
 68/97 anonim ***** válasza:
96%

Ha a gyerekem szomorú lenne, amiért ő csak egyszer kap tortát a születésnapjára, sürgősen elgondolkodnék a nvelési módszereimen. Egy ovis gyereknek már be lehet adagolni az ilyen dolgokat. Különben is,ha rossz anyagi körülmények között éltek, akkor illene megismertetned a helyzetet a gyermekkel is.

Az oviban cikizik,mert neki nem volt tortája? Ne haragudj, de ezt nem hiszem el,hacsak nem nagycsoportos. De ha meg nagycsoportos, akkor már illene tudnia feldolgozni a problémát.

Bár ha a Te hozzáállásod ilyen (lásd: az én gyermekemnek nem adhatom meg,másnak se legyen), akkor a gyerekén sem csodálkozom.

Mindemellett fogadd részvétem a férjed miatt, erőt, kitartást és jobb életet kívánok Neked.

2015. ápr. 24. 11:57
 69/97 anonim ***** válasza:
84%

Jó, azt hiszem ezt még senki sem irta: es mi van azokkal a gyerekekkel, akik nyaron születtek??? Azoknak sincs tortajuk az oviban, mint pl az en lanyomnal is ez a helyzet. Akkor most en is írjak ki egy kérdést, hogy tiltsák be a tortazast mert igazsagtalansag hogy szinte gyereket megünnepelnek, a nyariakat meg nem?

Sajnos nálunk ez volt kiscsoportba, ot nem ünnepeltek, kérdezte is hogy neki mikor lesz tortaja. Aztán kozepsobe bevezettek, hogy utolsó heten megünneplik a nyariakat. A gyerekek nagyon örültek neki, es volt hogy egy nap tartottak ket gyerek szülinapjat.

Es erről jut eszembe egy masik dolog: ha azt írod többen vagytok ilyen helyzetben, akkor miert nem fogtok össze mondjuk egy masik anyukával es felesbe veszitek meg a tortát? Az nem érdekes hogy máskorra esik a szülinap, de megis örülni fognak a gyerekeitek hogy nekik is van tortajuk. Es ha csufoltak eddig a többiek ( amit kérlek) eztán nem fogjak.

Off: amúgy nálunk engedik a házi sütit, tortát, különösen örülnek a hazinak. Azt nem tudom az ÁNTSZ mit szól ehhez, de eddig nem volt ezzel gond.

2015. ápr. 24. 13:24
 70/97 anonim ***** válasza:
100%
Először is részvétem a férjed miatt. Másrészt én nem tartom igazságtalannak. Aki megteheti miért ne tegye? Mi egy Pest megyei kisvárosban lakunk, nem vagyunk különösebben gazdagok, a többi szülő sem, (jó van pár nagyon pénzes, de ilyen mindenhol van) de nálunk még névnapkor is szoktunk bevinni nápolyit meg üdítőt. Furcsa hogy csúfolják emiatt a gyermekedet, nálunk szerencsére nincs ilyen. Most volt egy kisfiú szülinapja, na naki pont gazdagok a szülei nagyon és nem vittek csak kekszet meg nápolyit. De ezen egy gyerek se akadt fent. Szerintem két dolgot tehetsz, vagy elkezdesz tényleg félre tenni havonta pár száz forintot, vagy nálatok nincs a kisboltba ilyen csomagolt süti? Nálunk van az utca végén lévőbe is, szóval nem kell hozzá hipermarketbe menni. Nem vettem még soha, de ilyen kis tálcán van lefóliázva 4-5 szelet süti, abból vennél mondjuk 4-et? Egyrészt tényleg mindig ebéd után kapják így biztos elég lesz, másrészt mi voltunk már pár ovistárs szülinapi buliján ritka ha egy gyerek megeszik egy rendes szelet tortát.
2015. ápr. 24. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!