Ajándèk az óvó nőknek karácsonyra?
Eddig is a kukában landoltak a kreatív szépségek. Mit gondoltok,hogy van egy külön szoba otthon rá. Ugyanez a bögre Petike képével, nagyon jó,de nem gondolhatjátok, hogy azt akarjuk nézni. Van saját gyerekünk.
Ez 30 éve így van, csak még mindig van szülő,aki nem ért a szóból.
46
Ugyan nem engem kérdeztél, de: én ismertem őket, úgy tudtam ki mit szeret, minek örül. Egy csomag különleges kávé annak, aki azt szereti, különleges méz és tea a másiknak, mert ő meg azt szereti. Soha nem ad minden szülő, mindig vannak olyanok, akik szerint felesleges, mert "én se kapok ajándékot csak fizetést". Az ajándék nem fizetés, nem kötelező, azt azért adja az ember, mert kedveli a másikat, vagy halas neki, örömet akar okozni.
Szintén pedagógusként: Mi a baj az ajándékokkal?
1. Petike kézműves ajándéka, bekeretezett kép a gyerekről, csoportról, fényképes bögre, póló: tárolni kell(ene), de kinek van helye, és őszintén, ezek sokunknak nem jelentenek semmit.
2.Kávé, csoki, tea, könyv: Nem tudhatja a szülő, hogy azt szereti e a pedagógus, de nem ez a legnagyobb probléma, hanem mert tudjuk, ők is tudják, hogy ezek kényszerből vagy illemből adott ajándékok, esetleg egy xaros csoki ajándék után különleges bánásmódot vár Petikének vagy feljogosítva érzi magát, hogy vasárnap délután hívogasson a hülyeségeivel. Csoport szinten kb ugyanez.
3.Toll, pendrive, lásd előző pont, de még gravíroztatják is, tovább sem lehet adni.
4. Csoporttól kapott ajándék, kb ugyanez, csak csoportszinten, miközben néhány szülő a háttérben fanyalog, hogy már megint be kell vinni 500 forintot az esetleg utált pedagógus ajándékára.
5. Utalvány: a ped.etikai kódex szerint nem elfogadható, kétség kívül a leghasznosabb, de ugyanúgy ott van a szülői részről a kényszer és a rossz szájíz.
Nekem köszönöm, ez nem kell, udvariasan kommunikálom is.
Ami pedig a pénzt illeti, mi a probléma azzal, hogy egy diplomás, becsületesen dolgozó ember majdnem annyit keres, mint a többi diplomás? Szégyen, hogy eddig nem volt így. Engem mondjuk személy szerint nem érintett, mert vállalkozásom és passzív bevételem is van, de na.
#49 Büszke lehetsz magadra, hogy van akkora lakásod, hogy legyen helyed szemetet tárolni.
Nekem pl a 69 m2-es panel lakásomban nincs hely 100 képeslapnak, papírfecniknek és a 200. bögrének, pedig a környék legnagyobb típusú lakásában élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!