Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvoda megtagadhatja, hogy...

Az óvoda megtagadhatja, hogy a gyerek ebédre és délután is maradjon az óvodában?

Figyelt kérdés
Kisfiam most kezdte az ovit, és mivel otthon vagyok kisebbekkel, máris elkezdték, hogy ne ebédeljen és ne aludjon ott. A gyerek ugyebár LEGALÁBB 4 órát köteles oviba járni. És ha én szeretném, ha délutánig maradna? Következő szeptemberben már muszáj lesz, mert megyek vissza dolgozni, jó lenne, ha eleve a teljes napot szokná meg.
2023. szept. 28. 17:06
 81/98 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk én olyannal nem állnék le,aki 2x is "menyj"-t ír.
2023. okt. 1. 10:17
 82/98 anonim ***** válasza:
83%

Az valamiért nem esik le neki, hogy ha nem lenne kistestvér, akkor is egész nap bent kellene lennie a gyereknek az oviban, talán tovabb is, mert munka miatt lehet h csak 17:00-kor tudják elhozni.

Meg reggel már 7re oda kellene vinni, hogy a szülők beérjenek a munkába.

De mivel van kistesó, elég 8ra beérni és 16:00-ra már otthon van.

És közben az anya sem szakad meg, a baba is megkapja a megfelelő foglalkozást és a nagyra jut idő, energia.

A másik:

Nem tudom ki írta, de nagyon örülök neki, szívből, hogy nem érti mi az, hogy pisilni is nehezen megy el az ember az elején, amikor ott a kisbaba.

De nem fogom elmagyarázni, mert egyszer már belementem, de szentnek se értette meg az anyuka.

Akinek nyugodt vagy legalábbis normál igényű babája van, nem fogja megérteni, hogy miért nem lehet lerakni sírni a babát, amíg nyugodtan megebédelünk.

Az én gyerekem hányásig képes sírni, de az ilyenek szerint ez nem létezik, biztos nem hagytam eleget ordítani vagy nem tudom .

Meg bocsánat, de Nekem nem volt szívem hagyni, hogy álomba ordítsa magát (egyszer volt h ment a hasam és annyira sajnáltam utána).

Egy barátnőm kisbabája nyugodt természetű, ha sír is, egy kis simogatás, dúdolgatás után abbahagyja és lehet tovább keverni a pörköltet.

Az enyém ha nem vettem fel és nem járkáltam! vele, öklendezésig ordított (hányásig csak másfél éves korában jutottunk el, mert addig nem hagytam h odáig fajuljon).

Szóval tudom, hogy aki nem élte át, soha nem fogja ezt megérteni, ezt nem is kérem számon rajta, mert honnan is tudhatná. Az a barátnőm érti, mert ő látott minket, ismer engem, hogy én ezt nem dramatizálom túl, de akinek se ilyen barátja, ismerőse senkije nincs, az honnan tudná, hogy nem kamu az egész.

(A nem tudok elmenni pisilni egyébként az volt h végre elaludt a baba és végre úgy, hogy az ágyon van és nem rajtam. De ha felkelek mellőle, azonnal felébred és lehet újra másfél órán át altatni, miközben üvölt, cipelni kell és járkálni szakadatlanul. És ilyenkor inkább visszatartom, nem eszek semmit -nem ér annyit pár falat- nem zuhanyzom le, nem iszok vizet stb. De aki nem élte még át, nem tudja átérezni milyen az, amikor a világon nincs olyan fontos dolog, hogy felébredjen a baba és kezdődjön előről az altatás-ordítas-cipelés hármasa) - jah és ez mellé legyen ott 0 segítséggel egy 3 éves, akinek ugyanúgy szüksége lenne 100%-ban az anyjára.

2023. okt. 1. 10:21
 83/98 anonim ***** válasza:
100%
Na igen. Az enyém is letehetetlen volt. Amikor épp nem tudtam ott lenni mellette, mert dolgom volt, akkor magamra kötöttem. Ha a kicsi is ilyen lesz, őt is úgy fogom. Pontosan 2 szabad kezem lesz minden másra. A nagyra főleg.
2023. okt. 1. 10:26
 84/98 anonim ***** válasza:
76%

#83 ha bírod ezt fizikailag és alvás terén is (hogy így ugrik a baba alszik, mama is alszik dolog javarészt), akkor ez tök jó megoldás NEKTEK.

Én nagyon nehezen bírtam a cipelést, ha rajtam volt és elaludt, le kellett nekem is feküdnöm h ne készüljek ki, mert az éjszakát is nap közben kellett bepótolnom.

Ha alvó gyerekkel a hátamon neki kellett volna állnom házimunkázni vagy plusz gyereket nevelni, katasztrofális következményei lettek volna.

Szóval NEKED, nektek szuper megoldás, és másnak is ki lehet próbálni, mert sokaknak nagyon beválik.

De nem szabad univerzális megoldásnak beállítani és azt mondani, hogy tessék hazavinni a nagyot, mert fel tudod kötni a kicsit és lám lám másnak is sikerült..

(Egyébként nem minden baba szeretni, hiába mennek tanácsadóhoz is)

2023. okt. 1. 10:40
 85/98 anonim ***** válasza:
91%
Senki sem mondta, hogy el kell hozni délben. Csak egy ötletet adtam, hogy délután hogy lehet segíteni magadon pl. Meg hétvégén. Amúgy ha éjszaka is igényel, a kicsi is velem fog aludni, mint a nagy, így lehet pihenni is. Ne támadj már pár debil miatt, légyszi, mert ez téged is minősít.
2023. okt. 1. 10:55
 86/98 anonim ***** válasza:
76%

79 kevered a válaszokat. Mindenki normálisan írt amúgy egy darabig, ő kezdett el szaranyázni meg kötekedni illetve személyeskedni.

Meg ez az írásba belekötés...mer más érve nincs a szar anya mellett.

2023. okt. 1. 12:05
 87/98 anonim ***** válasza:
24%

Nálunk csendes reflux van, meg határeset a nyelvfék. Amúgy ellenne magában, de múltkor majdnem megfulladt, úgy kellett hasra fordítanom.

Úgyhogy 2-2,5 óránként etetés (30-40 perc), etetés után gastrotuss beadás (10 perc), utána büfiztetés függőlegesen 30 perc minimum, nem tudom magamra kötni, mert nem jön ki a büfi, viszont így ebbe belealszik és letenni nem tudom, úgyhogy altatással inkább 60-70 perc. Utána 10 perc hasaltatás, aminél ott kell lennem és minden másra marad 0-40 percem egy nap 4x.

Én egy gyerekesként el nem tudom képzelni, hogy ki hogyan csinálja két gyerekkel. Már ígyis az a bajom, hogy a baba csak az alvást és evést asszociálja velem, és mindenki másra mosolyog csak rám nem, mert amíg magában játszik, addig a háztartást próbálom összedobni vagy eszem valamit.

2023. okt. 1. 12:15
 88/98 anonim ***** válasza:
95%

79# vagyok. Lehet keverem akkor,viszont az írásba én kötöttem bele a 80#-as válaszommal. :D

Amúgy alvás után nincs kiadatás az oviban? Mármint az egy aranyközépút,mert nem "zavar" be a pici körül a nagy altatása,de mégsem 16 óráig van bent. Vagy akkor nincs kiadatás,csak 4-kor? Csak azért,mert mindenki a négy órát írja szinte.

2023. okt. 1. 12:22
 89/98 anonim ***** válasza:
94%
85# Na ez az. Adtál egy normális ötletet,ami nyilván nem mindenkinek jön be,de normálisan válaszoltál,de már felkapta a vizet és tombol. Őt minősíti tényleg már.
2023. okt. 1. 12:24
 90/98 anonim ***** válasza:
"arany középút", 88# vagyok.
2023. okt. 1. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!