Az óvoda megtagadhatja, hogy a gyerek ebédre és délután is maradjon az óvodában?
Az előző kérdésednél nem olyan válaszokat kaptál, mint vártad, úgyhogy most kihagyod a kérdésből, hogy nem alszik délután a gyerek és azt írd már ebédelni se ebédelje ott és most másmilyen válaszokat vársz?
Nem az a lényeg mit kérhet az óvónő, hanem az hogy mi a jó a gyermekednek... Bent szenvedni a délutáni alvás alatt úgy hogy nem alszik, de csendben kell feküdnie vagy otthon lenni veled.
32 lányom se aludt sose....jé nem szenvedett.
21 ne beszélj már brmsgokat. Te legyen a gyerekeid seggébe egész nap ha akarsz. Az óvoda nem csak azért van hogy ne otthon legyen a gyerek.
35 nem én keztem az általánosítást!
Minden gyerek ennyire unatkozna, mint az enyém nem lenne gond...de nem kell állandóan a gyerek seggébe se lenni. Had döntse el már mindenki maga!
Atyaisten.
És mindenki károg, ha valaki nem szeretne több gyereket.
Sok nő 30-32 mire eljut odáig, hogy szüljön (anyagiakon túl egy megfelelő férfi is kell, és azt nehezebb sokszor találni),
Így viszont ha min 2 gyereket akar, akkor kis korkülönbséggel kell szülnie (nem nagyon várhat egy 33 éves nő még 4-5 évet a második babával, mert nem is biztos h hamar összejön akkor már).
De hogyan szüljön valaki egymás után két gyereket, ha nincs rendes ovi?
Mert kettő kicsivel elképesztően nehéz EGYETLEN embernek.
Kell a segítség, és az egyetlen ami megfizethető, az az ovi.
Hogy úgy esik teherbe, hogy a nagy ovis legyen, hogy egyszerre csak egy pici gyerekkel kelljen egyedül lenni, délután pedig már ketten vannak rá. A szünetek nehezebbek, de annyit még ki lehet bírni, főleg ha annyi időre ki tudnak fizetni egy segítséget.
Ha azt mondanák, hogy kettő egészen kicsi gyerekkel kell otthon lennem, nincs ovi, csak annyi h gond legyen a gyerek hurcolása egy kisbabával, egészen biztos nem akarnék mégegy gyereket. Akkor le kellene mondanom róla.
Mert tudjátok véranyák, lehet valaki attól nagyon jó anya, hogy egyedül két gyerekkel már nehéz neki.
De ha meg "vagy bírod kettővel-hárommal full egyedül, vagy ne legyen több gyerek", akkor ne tessék lépten nyomon megszólni az egy gyerekeseket, ne adj isten gyermekteleneket
Arról már ne is beszéljünk, ha szerencsétlen nő 3 gyerekre vágyik.
Vagy a második terhesség iker.
#31: "igazad van szúrjunk ki a naggyal, a lényeg hogy az édes új picikék, és anyuci pihenése ne sérüljenek".
De miért az a kiszúrás egy gyerekkel, ha nem viszik haza ebéd előtt az oviból? Ennyire elképzelhetetlen, hogy szeresse? Vagy az elmúlt években az óvodák gyermekkínzó helyekké váltak? Nekem az maradt meg, hogy kifejezetten szerettem ott lenni, egészen munkaidő végéig (amúgy nem aludtam, de csöndben voltam). Az egyik testvérem konkrétan elkezdett sírni, hogy még maradni szeretne, amikor beszoktatáskor ebéd előtt haza akarták vinni.
Nálunk a nagyobbik még pont nem óvodaköteles, de ha egy kicsit előbb születik, akkor ha a körzetes oviból haza kellene hoznom ebéd után, csak az ő napirendjét borítanám és a babáét. A babának alvásidő, a nagy testvér pedig aludna délután, de a hazaúttól valószínűleg felébredne. Ha viszont felébred, estére teljesen kész. A közlekedés részéről nem is beszélve: gyalog nekem 35-40 perc, 3 évessel örökkévalóság, tömegközlekedéssel bonyolult és hosszú, kerékpárral egyszerre kellene szállítanom egy pár hónapos babát és őt, marad(na) az autó, ha lenne. Tömegközlekedem két gyerekkel, de azt úgy időzítem, hogy közben lehetőleg ne nyűgösködjenek. 30-as vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!