Az óvoda megtagadhatja, hogy a gyerek ebédre és délután is maradjon az óvodában?
39# Nagyon sok gyerek utálja, én szerettem,de otthon jobban szerettem lenni. Ha valamiért elmaradt repdestem.:D Bármilyen hihetetlen ilyen is van. Most is szeretem a munkám,de ha valaki azt mondaná bent,hogy hazamehetek ebéd után a családomhoz én lennék a legboldogabb ember.
Itt inkább mindkét oldalt tiszteletbe kellene tartani. Tartsa bent,akiknek ez a jobb verzió,nem lesz tőle se kevesebb se több anyaként. Akinek meg van igénye hazavinni és megtudja oldani,az meg vigye haza, ő sem lesz ettől több.
Az a baj azzal, hogy "vállad be, ne fogd a gyerekre", hogy ezt nem lehet.
Láttad miket írtak itt?
Szinte szörnyetegnek lett beállítva az, aki hagyja szenvedni a gyerekét az oviban, ugyan minek szülte meg egyáltalán?
Most vállalja is be, hogy ezt saját magáért teszi?
Így is ő lusta szaranya.
Ha még kiejtené a száján, hogy ezt nem bírja.
Akkor felelőtlen h.lye h szült mégegyet.
Becsúszott? Akkor agyatlan mert nem tud védekezni..
Mi van ha szándékosan így tervezte, hogy mire oviba megy a nagy, akkor jöjjön a kicsi, hogy ne szakadjon meg? Erre meg most szívóznak vele az oviban.
Vagy a kisbaba többemberes és képtelenség foglalkozni mellette a naggyal?
Ezeket nem neked mondom #40, te normális vagy, csak voltak itt olyan válaszok amik felbosszantottak.
Nem kötelezhet rá az óvónő és az óvoda sem, bár sok helyen bevett szokás, hogy alapnak tekintik, hogy aki kistesóval van otthon akkor 11-12 kor már a nagy se legyen az óvoda területén.
Van aki kérés nélkül is hazaviszi, van aki nem, mert borul a baba napirendje, főleg mikor az első hetekben esetleg még össze-vissza eszik, alszik, nem minden baba tápszeres hogy csak beteszem az üveget és akárhol megeteti az anyuka stb, én személy szerint nem ítélem el aki nem rángatja 2-3 óránként a picit, és megpróbál délelőtt főzni, takarítani, bevásárolni is, és nem rohan az óvoda kapuba a nagyobb gyerekért.
Nálunk tavasszal fog megszületni a kistesó, a nagy nagycsoportos óvodás, és nincs tervben, hogy iskola előtt főleg ahhoz szoktassam, hogy délben hazajövünk mert én otthon vagyok a tesóval. Az iskolában kötelező a napközi is, nem az az alap, hogy az intézményből kényünk-kedvünk szerint jövünk-megyünk. A másik, hogy az én kisfiam otthon nem alszik ebéd után, így miért kellene hullának lennem a nap végére, h pl eleve éjszakázom a picivel majd és még 1 órát se fordíthassak magamra mert mikor lehetne a nagy is otthon van már és pörög... kinek jó az, ha anya hulla, és délután sincs minőségi idő együtt? Le lehet pontozni, de azért mert kistesó születik nem áll meg az élet, mindenkinek megvannak a kötelességei, nyilván más kérdés ha egy kiscsoportba beszokó amúgy is szorongó nagytesó van akinek stressz az óvoda, de ha nem ilyen extrém esetről van szó, akkor én nem látom indokoltnak ugrálni..
Dajkaként dolgozok egy oviban és marhára nincs ilyen,hogy ebéd előtt el kell hozni a gyereket.
Vagyis pontosítanék.
Nálunk úgy van,hogy aki kisebb,nem óvodaköteles gyermekkel van otthon az ő gyermekét el kell vinnie ebéd után a leheterheltség miatt leginkább.
De annak semmi értelme,hogy ebéd előtt hazaküldik hacsak nem eszik a gyermek az oviban.
38as igazad van kell a picibabucika an agy meg szokja meg az ovit, ő volt előbb, minek kellett elsőnek születnie. Anyunak joga van aludni, pihikézni, körmöshöz járni, a gyerek meg max kikészül a napi 9 óra oviban de kit érdekel. hiszen a lényeg ANYA kipihent. Hiszen a szemét nagytesó erőszakolta rá az anyjára hogy szüljön még, mind4en az ő hibája, ezért kötelessége szerencsétlen, kizsákmányolt, második szülésre rákényszerített édesanyját kímélni, akkor is ha beledögik, vagy lelkileg sérül. majd legközelebb nem elsőnek születik... a lényeg ÉDESANYA legyen kipihent és a picibabucika érdekei legyenek az elsők. ÍÍ nagy már 3 múlt, felnőtt, ideje felnőnie és megtanulnia hogy ő nem számít.
Hiszen tudjuk minden három éves sírva könyörög hogy minimum 12 órát intézményben legyen, főleg ha az anyja otthon van és vakargatja. Hiszen nincs is jobb, mint 20 másik gyerekkel összezsúfolva próbálni aludni, kit érdekel hogy otthon a saját ágya? Ezt az élményt ki hagyná ki?
Remélem minden ilyen nő szül vagy 8at és mikor apuka megunja az eltartását otthagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!