Az óvoda megtagadhatja, hogy a gyerek ebédre és délután is maradjon az óvodában?
59es, gondolom nem a nagy akart kistesót, így undorító őt hátrányba helyezni csak mert anyuci szaporodni akart még.
Értem én anyunak könnyebb a rosalindát bámulni miközben 0-24ben szoptat mert az ő édes pici szemefénye 100 emberes bab és nem lehet letenni egy pillanatra se mert egész életére sérülne. A nagy meg már 3 múlt, szokja meg hogy ő sérülhet.
Az én anyám is ilyen lustanya volt és nem értette miért gyűlölöm a kis majmot, meg miért haragszom rá. Az okosa még párszor el is sétált babakocsival az ovi előtt hogy biztosan észrevegyem és fájjon, mennyire tojik rám. na most már jelezném, elfekvőben van, naponta hívogat zokogva és én vagyok a szemét, amiért havonta egyszer megyek be 10 percre kötelességből. Miért nem érti meg, hogy nekem van életem, nem érek rá vele foglalkozni? Menjen be hozzá a picibabája, aki miatt lepasszolt. jaa hogy az meg már egy éve nem voltMagyarországon, és nekem sipákol anyánk hogy vigyek már be neki inni? Hát bocsi, majd ha néha ráérek és arra járok viszek. De fogja fel, hogy nem körülötte forog a világ.
Hát itt eléggé el vagytok kényeztetve ha egy újszülött mellett pisilni sincs idő. Lehet meglep, de nem hal bele ha néha leteszitek két perce. Próbáljátok meg, higgyétek el, csodát tesz:-)
Én elég sok gyerekkel találkoztam de egyikük szülei se csináltak ekkora drámát abból, hogy szültek, és nem hiszik, hogy megölik a gyereket ha hagyják pár percig nyöszörögni, míg befejezik az ebédet. De tudom, itt divat mártírkodni. De poén, a nagy szenvedhet az oviban egész nap a picitündérke meg nehogy megnyekkenjen, ezért egész nap nem pisilnek.. vaagy az egész csak a külvilágnak szól?:-D
#63 Szerintem járj pszichológushoz.
Oké, nagyon csúnyán bánt veled az anyád, valószínűleg nem direkt. Most erre mondjam, hogy nagypapámat (1920-as évek), még vízbe mártott kötéllel verte az apja, mert akkoriban az volt a szokás meg mivel elváltak az anyjával hűtlenség miatt, ezért évekig amíg a válás zajlott nem mehetett haza, hanem az apácák nevelték őket? Ő mégis szerette az apját és ápolta, amikor megbetegedett.
Igen szörnyű ami veled történt, de felnőttél, egészséges vagy és van lehetőséged pszichológust keresni, aki segít neked ezt feldolgozni. Az, hogy a beteg anyádat azért nem látogatod rendesen, mert beadott oviba, azért elég kicsinyes, de persze ez a te dolgod.
A Jóisten áldjon meg Titeket, mért szenvedne az óviban? Az óvi normális esetben nem szenvedés, a gyerek óvodaköteles korú.
Akik dolgozunk, a mi gyerekeink is óviban, q kicsik bölcsiben vannak és nem szenvednek. Délután együtt vagyunk, este együtt vagyunk, hétvégén, szünetben is.
Ez az élet normál rendje, ezt kell megszokni, a gyereknek életkora szerint már ez való.
Más kérdés, hogy vannak egyedileg olyan gyerekek akik később érnek, és ideálisabb nekik pl a kiscsoportban korábban hazajönni, ezt mérlegelni kell.
Én tudom hogy vannak szar óvik, a párommal pl anno megetették a tökfőzeléket amit kihányt. Vannak szülők, akik elhanyagolják a nagy gyereket ha születik egy kicsi.
De egy érett óvodás gyereknek a Földön semmi baja nem lesz attól, ha óvodaidőben bent van. Délután van a szabad játék, csomóan direkt szeretik. Nyilván 3-4 körül ideális már elhozni őket mert utána túlingerlődnek.
A mi óvink pl szuper. Hétvégére fáradnak a gyerekek persze, én gyakran inkább kíkértem egy-egy napra abban a 3 hónapban amíg még Gyeden voltam.
Amikor a nagy volt kicsi, akkor egész nap vele volt az anyuka, nem volt ott egy másik gyerek riválisnak. A kicsi ráadásul vsz 2 év után megy bölcsibe, a nagy még vsz otthon volt 3-4 évig.
A baba/csecsemő alvási-evési rendje is sérül. Függ az egész ezer tényezőtől, nem hiszem, hogy normális lelkületű szülő Rosalindát nézne gyereknevelés helyett (nálunk most délutáni alvás van, mielőtt vki beszél hogy ide írok), hadd döntse már el mindenki, hogy mi a jó.
Inkubátor, meg nem anya - ennyire nem szabad a saját sérelmek alapján belegázolni másokba.
Utolsó, én rohadtul szenvedtem. 3 éves koromtól nem alszom délután, ott pedig feküdni kellett, volt hogy megvertek ha kettőnél többször mentem ki pisilni.Anyámnak meg hiába mondtam, tojt rám, a lényeg az volt, hogy ne zavarjam őt meg a picibabáját. Napközben meg unatkoztam, ebéd után a barátaimat mind hazavitték.
Dolgoztam oviban, mint dajka, és azoknak a gyerekei üvöltöttek a legjobban hogy haza szeretnének menni, akik otthon voltak, és megtehették volna ha akarják. Ebéd után nem egy ilyen gyerek zokogott, mikor látta hogy másokat hazavisznek. Ilyenkor mit mondj nekik? Bocsi, a te anyád nem akar veled lenni? Ezt persze nem lehet, mert még ha igaz is, az önérzetes anyucik kiakadtak volna:-D
66os, te dolgozol, nem otthon mereszted. Az teljesen más. A kérdés arról szól, aki hazavihetné a gyerekét, de nem teszi, mert lusta. Csak megcsinálni tudta.
Ha az anyukád lennék, otthon lennék kisestvérrel és szenvednél az óviban, elhoználak délben.
Ettől függetlenül:
- "otthon meresztés"-t hagyjuk már, megszakad az ember két kicsivel meg a háztartással, még eggyel és a haztartással is
- nem szeretem ezt, amikor az óvodai dolgozók nekiállnak bírálkozni. Lehet hogy a gyerekek is hallják, amikor a szülőket kritizálják, nem tudom, de ez nem az ő dolguk. Nálunk családlátogatásra sem jöttek ki, bármit is csak véletlenül tudnak az életünkről. A kórházi nővérek szeretik a hozzátartozókat vegzálni, én azt is utàlom.
Fel lehet vetni a szülőnek, ha a gyereknek nem jó bent, de azért azt is érdemes körüljárni, mért nem jó, szerintem ez sem normális ha egy gyereknek egy kínzás az óvi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!