Az óvoda megtagadhatja, hogy a gyerek ebédre és délután is maradjon az óvodában?
51es, igaz, a te gyerekednek bárhol jobb mint melletted, ha ilyen undorító mocsok ömlik ki a fejeden lévő nyílásból. (direkt nem szájat írok)
Bár gondolom nálatok a soron hasonlóan kommunikáltok a többi dzigóval.
52 normálisan írtam és írok egy ideig, de ha valaki nem érti mit írok és kötekszik nem fogok normálisan írni!
Én legalább nem más életével foglalkozom meg mást kritizálok mer máshogy csinálja!
Szégyelld magad helyettem is😅.
53 ezt írtam az elején hogy mindenki elhordja a másikat mert máshogy csinálja és marha unalmas, h megnondja más gyerekének mi a jó.
De aztán leírom h mindenki a saját gyerekével foglalkozzon meg mindenkinek más még kötekszik tovább meg személyeskedik.
54 minden gyereknek ilyen világa lenne mint az enyémnek nem lenne gond! De lányom nem is szól le mást!
Soron max te vagy....én csak egy buta utasszálító pilóta vagyok.
Most fogok majd szülni amikor majd a nagyobb kezdi az ovit. Ja kézen fekvő hogy ha már úgyis otthon leszek hordjam haza ebéd után, ne adj isten előtt. Emlékeztek még milyen egy újszülöttel?? Amikor pisilni sincs idő? Na ha emellettegész nap ott egy izgága 3 éves, az bizony egyikünknek se jó. Egyikükkel se tudok rendesen foglalkozni, megjobban kimerültek, emiatt elfogy a türelmem, és az senkinek se jó. És hogy akkor minek második? Attól hogy az első évek baromi nehezek, attól még nagyon szeretem őket!
És hogy miért nem vártam több évet? Mert nem 20 éves vagyok.
Na szóval erre is jó az ovi. Ráadásul lányom nar nagyon várja, és amikor volt egy délelőtt amikor mindenki ott volt, utána órákig sírt hogy vissza akar menni. Ő társasági. Ha azért sírt volna hogy menjünk már haza, akkor hazahordanám, ez van.
Már a másik kérdés alatt sem értettem, hogy miért kell ennyi energiát fektetni abba, hogy aránylag gazdag embereket győzzünk meg arról, hogy ne szüljenek több gyereket, mert milyen rossz lesz nekik, ha oviba kerülnek.
Az az érzésem, hogy ezek a kommentek attól függetlenül, többet ártanak, ha az oviba járás valamennyire rossz a gyereknek. Ezt az energiát lehetne arra fordítani, hogy a gyerekbántalmazás és gyerekmunka ellen kampányolsz vagy felvilágosító fórum beszélgetéseket folytatsz olyanokkal, akik nem tudják, hogy megszakításos módszerrel teherbe lehet esni.
De szerintem amelyik felnőttnek az a legnagyobb trauma az életében, hogy egész nap az oviban hagyták, az nyugodtan nézzen egy-két közvetítést Ukrajnában a gyerekekről meg Afrikában vagy bármelyik Koreában (a maga módján mindkettő elég szörnyű).
Ne kezeljük már tragédiaként, ha valakinek az élete nem teljesen tökéletes csak majdnem.
56 nem igazán érdekel mit hiszel...nekem ettől nem lesz rosszabb. A diszlexia meg ilyen 😆.
Marha jó annak a gyereknek is aki otthon van és azt látja, hogy a kistesóval foglalkoznak többet vagy épp a kisebb gyerekkel nem annyit mint a naggyal...ezért is van sok olyan, hogy a fiatalabb gyerek nem viszi pl valami sokra az életbe ellentétben a nagyobb gyerekkel.
Van itt egy férfi.
Egy gyermekes nő nem mond olyat, hogy egy 2 gyerekes anyuka pihizget, körmöshöz jár és vakargatja otthon.
Ez egy megkeseredett 50es f.szi aki senkinek nem kell és idejön osztani az észt, látszik is h nagyon ráér.
Igen, vki akinek a személyes frusztrációja, hogy beadták az óviba. Vagy vki akinek az a dolga h kommenteket és cirkuszt generáljon 😃
Sok bolond van, de aki szerint "nem anya" hanem "inkubàtor" valaki amiért 12 helyett 3-kor hozza el a gyerekét - ilyennel azért még nem találkoztam.
Ráadásul életében nem látott még kisbabát.
Amikor tényleg még zuhanyozni sem lehet.. vagy ne adj isten szendvicsen kívül más megenni.
Akkor hogyan lehetne érdemben foglalkozni egy 3 évessel?
Szerencsétlen le van ültetve egész délután a sarokba, hogy maradjon csendben.
De a nagyot miért sajnálja?
A kicsit miért nem?
Neki nem jár meg ugyanúgy az osztatlan figyelem, ami a nagynak megjárt?
Plusz a kisebbek általában nem is 3 évesen mennek oviba, hanem 2 évesen bölcsibe (lejár a gyed, szevasz).
Vagyis ha a nagy nem megy rendesen oviba, akkor
Ő otthon van 3 évig osztatlan figyelemmel, után egy évig még délután is.
A kicsi pedig élete kezdetén már rángatva van (mert apa ugye nem tudja napközben elhozni a nagyot, csak anya a babával), ha alszik, eszik, akármi van menni kell. A délelőttből csak pár órát van anyával, utána már osztoznia kell egész nap és egész éjjel, nem kapja meg ugyanazt a figyelmet, mint a nagy 3 éven keresztül.
Aztán 2 évesen már megy egész napra a bölcsibe.
Szóval a nagyot, aki mindent megkapott, pátyolgassuk a végtelenségig, a kicsi meg le van tojva. Ezt mondja a csávónk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!