Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvoda megtagadhatja, hogy...

Az óvoda megtagadhatja, hogy a gyerek ebédre és délután is maradjon az óvodában?

Figyelt kérdés
Kisfiam most kezdte az ovit, és mivel otthon vagyok kisebbekkel, máris elkezdték, hogy ne ebédeljen és ne aludjon ott. A gyerek ugyebár LEGALÁBB 4 órát köteles oviba járni. És ha én szeretném, ha délutánig maradna? Következő szeptemberben már muszáj lesz, mert megyek vissza dolgozni, jó lenne, ha eleve a teljes napot szokná meg.
2023. szept. 28. 17:06
 11/98 anonim ***** válasza:
80%
11 azért van az óvoda. Semmi köze senkinek hozzá miért akarja óvodába tudni a gyereket. Mennyi okoskodó hülye van itt Te jó ég.
2023. szept. 28. 18:07
 12/98 anonim ***** válasza:
81%

#7 Szerintem azért ez sem ilyen egyszerű. Utána ő vigyáz a gyerekedre egész nap és ha nem szereti, a gyereknek egész életében maradandó pszichés problémákat okozhat ezzel.

Azért az első mégiscsak a gyerek mentális egészsége.

De amúgy sokan gondolják így. Valahol, ha belegondolsz elég tragikus, hogy mindenki azt a rendszert kell kövesse, ahol él. Nálunk ez van, Svájcban akár fél éves babák mellől visszamennek, de a gyerek 12 éves koráig csak félállásban, mert amúgy kinézik az embert. Hollandiában 3 hónaposan mennek bölcsibe, de csak három napra, Norvégiában meg a babák 50% nyáron születik, mert az első betöltött évig van szabi, aztán bébiszitter a következő szeptemberig, amikor mindenki bölcsibe megy.

És ha ettől el akarsz térni, akkor ahhoz elég nagy lelkierő kell, mert ugyanúgy ki fognak nézni, mintha karrierista lennél, aki 3 hónaposan bölcsibe adja a gyereket vagy háztartásbeli, aki egy iskolás gyerek mellett is csak otthon van és plázázni jár. Pedig aszerint kéne ezt csinálni, hogy a babának, az anyának és az apának mi a jó. (És ténylegesen nálunk sincs sokaknak lehetősége visszamenni dolgozni, mert sokszor nincs részmunkaidő, hogy bölcsi zárásig visszaérj vagy nincs bölcsi/ovi férőhely se).

2023. szept. 28. 18:09
 13/98 anonim ***** válasza:
73%
Mondjuk nem tudom, hogy mit fáj, hogy ott van. Ugyanúgy kell mesét olvasni, alszik. Eléraknak 1 db uzsonnát, aztán ott is van anya. Fél 1-ig esznek, mire hazaérek vele, már vagy túlfárad, és megborul, aztán alszik egy hatalmasat, és borul az esti alvás, spirálba keveredünk, mert úgy meg reggelre nem piheni ki magát, és az óvónő sem bír vele. Vagy már esélytelen elaltatni, és akkor azért borul meg. Tényleg, tökre megéri. Itthon fél 12-kor van ebéd, délben fekszik, max. 2-kor kel, és így is negyed 10, mire elalszik. És akkor vegyük figyelembe, hogy nem egyedül van. Tényleg, de rossz már, hogy általában 3-ra, ha látom, hogy olyan az uzsi, amit meg is eszik, akkor fél 4-re ott vagyok, és sem az ő napja nem borul, sem a kicsié, akinek amúgy szintén akkor van az alvásideje, de az le van szarva. Menjetek már a...
2023. szept. 28. 18:10
 14/98 A kérdező kommentje:

A világ legcsodálatosabb anyukáinak, akik itt ítélkeznek:

Magyar órán is kellett volna kicsit figyelni, és megtanulni szöveget (jelen esetben kérdést) értelmezni... Nem azt kérdeztem, hogy helyes-e vagy helytelen az óvodai gyakorlat vagy a szülői magatartásom.

A választ tudjátok???

2023. szept. 28. 18:13
 15/98 anonim ***** válasza:
28%
A választ te is tudod kérdező,csak hergeled a népet a hülyeséggel vagy ennyire nem vagy képbe,viheted és vidd is nyugodtan. 11# voltam.
2023. szept. 28. 18:16
 16/98 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező, tudod a választ ezért felesleges kérdést kiírni. Hogy jó anya vagy-e? na arra is tudod a választ, akkor is, ha nem tetszik.

De szüljél még vagy 6ot zsinórba majd neveli a bölcsi-ovi. A gyerek lelke meg le van tojva mert az nem fontos.

2023. szept. 28. 18:25
 17/98 anonim ***** válasza:
98%
Nem
2023. szept. 28. 18:36
 18/98 anonim ***** válasza:
26%
szegény kisgyerek, teher otthon, teher az óvodában.
2023. szept. 28. 18:43
 19/98 anonim ***** válasza:
78%

NEM teheti meg az óvoda,hogy nem ad ebédet. A törvény szerint a gyermek ellátás nélkül NEM maradhat!!

Nyugodtan megmondhatod nekik,hogy ezt tiltja a törvény!

2023. szept. 28. 18:47
 20/98 anonim ***** válasza:
18%
20as szerinted a kérdezőt érdekli eszik e a kölök? a lényeg hogy otthon ne legyen.
2023. szept. 28. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!