Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Számonkèrt az òvònő, jogosan?

Számonkèrt az òvònő, jogosan?

Figyelt kérdés
Megteheti azt egy òvònő, hogy kvázi dèlután nekem tapad, hogy ugye anyuka nem nagyon mondòkázott, játszott sokat otthon XY-al (undorìtò vigyorral a kèpèn)? Persze pròbálta ezt vicces hangnemben tálalni, de nem jött be. Burkoltan leszr anyázott, mert nem gügyögtem neki kiskorában, nem dumáltam vègig a napot, nem mondòkáztam folyton folyvást. Bevallom, nem is, minimálisat, inkább olvastam, de azt sem gyakran, nem igènyelte, nem kommentáltam, ènekeltem, de ez akkora baj? Nem vagyok ilyen tìpus, normál hangnemben beszèltem hozzá mindigis, nem mint egy fogyatèkhoshoz. Youtubeon van sok mondòka, azt bekapcsoltam, ha úgyvolt, tancikált rá, tapsolt. Mondtam neki, hogy nem, nem ilyen tìpusú nő vagyok, aki magában ènekelget otthon, nekem ez furcsa, nem is csináltam. Pròbált nem fintorogni, de látom, hogy kinèz engem emiatt. Illedelmesen közölte, hogy a lányom nem akar a körjátèkok tagja lenni, nincs ritmusèrzèke, de majd dolgoznak rajta, de egyelőre nem tud mit kezdeni a helyzettel a lányom. Nem rossz szándèkbòl kèrdezte, csak lerì a lányomròl, hogy ez kimaradt itthon. Ja, de bezzeg a putrisokat meg nem cseszegeti senki, akik mèg a szappant sem ismerik. Mondòkázzanak, játszanak vele bent, ez a munkájuk elvègre, nem?
2022. nov. 16. 12:38
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 A kérdező kommentje:
Nem vagyok gonosz, csak nyersen reális. Tőlem csinálják ezt, de addig az èn lányom mièrt ne szìnezhetne? Ki mondja, hogy rèszt KELL vennie, egy mezei òvònő? Ha èrdekelnè, èlveznè, nem szòlnèk ellene. Nem hiperszuper a gyerekem, de ez az egèsz ügy , ahogy leállìtott, ahogy előadta az òvònő, hát mit mondjak, teljesen komèdia, komikus, hogy ez volt a mai nap legnagyobb problèmája :)
2022. nov. 17. 00:28
 42/61 anonim ***** válasza:
98%

Tudod mi a legszomorúbb ebben a történetben? Hogy azt hiszed azért mert van pénzed különb vagy barkinél és ezt meg hangoztatod is. Mezei óvónő, aki éveket tanult és tapasztalt a gyerekekkel, aki ért hozzá, akinek nem az a zenei nevelés, hogy riszál a rádió1re, hanem komoly pszichológia, pedagógia tudással rendelkezik, őt nézed le. Te, akinek lehet az érettségit is úgy vette meg pénzes apuci, vagy esetleg a férje kivakart a csóróságból.

Vered itt magadat ,mert van pénzed? Elmondom a leírtak alapján egy nagyképű, elszállt, arrogáns, újgazdag pi... vagy. Isten óvja az óvónőket az ilyen senkiktől.

2022. nov. 17. 00:46
 43/61 anonim ***** válasza:
100%
Nagycsopiba mit fog csinálni a tündéri hercegnő, hát a suliba? Néha sajnos vannak szabályok amiket be kell tartani ezt neki is el kell fogadni és megtanulni . Ha ő mondóka, vers, ének helyett pl tornázni, rajzolni akar akkor borítsa fel az óvónő a napi tervet mert nyilván ha egy azt csinál amit akar, akkor a többi 24 is.
2022. nov. 17. 05:21
 44/61 anonim ***** válasza:
100%
Szegény Forrai Katalin forog a sírjában. Rádió1, becarok.
2022. nov. 17. 06:14
 45/61 anonim ***** válasza:
100%

Mi is támogatjuk az óvodát. Bár mi ezért nem verjük a mellünket és nem várunk különleges bánásmódot a gyerekeinknek, mert nem arra szeretnénk tanítani őket, hogy egy köteg bankó elég arra, hogy körülöttük minden úgy történjen ahogy szeretnék. Főleg azért, mert az őszinte barátságok, az őszinte szeretet és tisztelet, ami szerintünk a legfontosabb értéket képviseli az életben, ezek mind pénzzel nem megvehető dolgok.

Az óvoda arra jó, hogy a gyerekek megtanuljanak ,,idegen környezetben" együttműködni másokkal a szülők nélkül, ezek a szerinted bugyuta játékok alapozzák meg az iskolai előkészítést, a gyerekek még élvezik is ezeket. Nem azért mert birkák, hanem mert játékos mozgások vannak benne, fejleszti a memóriájukat, a mozgásukat, a szókincsüket.

Akkor vagy jó példaképe a gyerekednek, ha segíted a beilleszkedését és nem uszítod az óvónők és a csoportos játékok ellen, mert neki is szüksége van arra, hogy az a csoport amibe jár tagjaként kezelje.Attól ,hogy valakinek pénze van még elhanyagolhatja a gyerekét, leizélheti a fejlődését és erre te vagy a legjobb példa, mert az amit és ahogy írod az biztos nem a gyereked fejlődését segíti elő, hanem az elszigetelődését és mindél tovább csinálod annál inkább fog ez megjelenni az életében.

2022. nov. 17. 07:34
 46/61 A kérdező kommentje:
:D Pszichològia meg turkálás az èletemben, hogyan lettem vajon gazdag, csak is labszèttètellel,nyilván, mi mással, párom is legalább 60 èves, èn meg 20 :) Ti is komikusak vagytok, nem csak az òvònő. Gèpèszmèrnök vagyok, ha ìgy jobban èrzitek magatokat ès a fèrjem is + ingatlanunk is van, amiből profitálunk. Megdolgoztunk mindenèrt, az, hogy nektek ez nem adatott meg èn jò magyar szokáshoz engen fúrtok emiatt, hát bocsi. Ha nektek a mondòkák a legfontosabbak, amit az oviban a gyermek tanulhat, okè :D Mint mondtam, a lányom közössègi gyermek, szeret bejárni, aktìv, beszèdes kislány, akit baba korátòl szìnes programokra hordtam (a fene a pofámat, hogy erre is volt pènzem, s nem egèsz nap csak körbe-körbe a Boci-Boci tarkát kántáltam neki a nègy fal közt, hupszi) Itt csak arròl van szò, hogy bizonyos játèkokban nem akar rèszt venni, ha le kell ülni, ènekelni, mondòkázni, unja, otthagyja. Más is van vele ìgy egyèbkènt, nem csak az èn lányom "lázadozik", vannak mèg ketten, akiknek egyes közös kötelező programok nem tetszenek, sőt, mint ìrtam vannak viselkedèszavarosak is, egy kisfiú rendszeresen keltegeti az alvò gyerekeket, direktbe gonoszkodik, kötekedik a többivel. Már jeleztük többen, hogy ez gond. Na ez gond. Nem a mondòka mizèria. Túltoljátok, nem kicsit ezt a pszichològiai maszlagot. De tudjátok mit, igazatok van, csak abbòl lehet èp elmèjű felnőtt, akot ölbe vettek ès babusgatták, ènekeltek vele. Legközelebb bedobom az òvőnőnek, hogy mèresse fel szakemberrel a lányom kèpessègeit, beleegyezem, jò nagy beègès lesz ez neki, szegènynek.. A pènzt csak azèrt hoztam fel, mert kiemelkedő összeggel segìtettük meg az òvodát, az igazgatò sem fog oda csinálni, ahonnan eszik, legalábbis ha bölcs, akkor biztos nem :)
2022. nov. 17. 08:02
 47/61 anonim ***** válasza:
98%

"Csak abból lehet épelméjű felnőtt, akit ölbe vettek, babusgattak."

Tudom, hogy ezt gúnyból írtad, de sajnos ez igaz. Csak abból lehet. Csilivili gyerekprogramok nélkül simán fel lehet nőni egészségesen, de akit nem vesznek ölbe, nem babusgatnak, abból nem lesz ép lelkű felnőtt.

Sajnálom a lányodat, nagy hátrányból indul az életben, ugyanis olyasmit nem alapoztál meg nála, amit később már lehetetlen pótolni.

2022. nov. 17. 08:17
 48/61 anonim ***** válasza:
100%

A kiemelkedő összegről annyit, hogy leírható az adóból, szóval attól, hogy adtad még nektek is hasznotok volt belőle.:)

Ha az óvónő jelezte, hogy gond van a gyerekeddel, akkor nyilván van vele baj, akkor is ha szerinted ez felháborító.Az, hogy te nem mondókáztál vele a ti bajotok, ettől még az óvódában van egy menetrend és igen, ebben benne vannak az ilyen -olyan körjátékok, versikék ahogy majd iskolában tanítani fogják nekik a Nemzeti dalt vagy a Héjanászt az avaron és ha tetszik neki ha nem azt is meg kell tanulnia ha az a kötelező tananyag menetrend szerint. Az óvónők nyilván a problémás gyerekek szüleivel is beszélnek.

Viszont mivel visszakanyarodtál a pénzre ,azt gondolom ,hogy valóban gond lehet a gyerekeddel és erősen elhanyagolhatod, mert ,,kiemelkedő összeggel segìtettük meg az òvodát, az igazgatò sem fog oda csinálni, ahonnan eszik, " Elvárod, hogy cserébe a gyereked különleges bánásmódban részesüljön és NE várjanak el tőle olyan dolgokat, amit a korabeliektől el lehet.

2022. nov. 17. 08:19
 49/61 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj kérdező, hogy NEM ÉRTED, mi a baj.

Hogy ez mekkora problémákat fog okozni a kislányodnak az iskolában.

Javaslom, hogy a gyereked érdekében szállj le a magas lóról sürgősen!

Nem miattunk, nem az óvónő miatt, hanem a gyerekedért!!

Járok gyógypedagógusok közé a kislányommal. Tudod, van ott egy kisfiú. Iskolás lesz jövőre.

A gyógypedagógusok vért izzadnak, hogy rávegyék, vegyen részt a foglalkozásokon. Nincs neki kódja,semmilye. Okos,ügyes. De nem tanulta meg, hogy részt kell venni. Rendkívül szenved. Ő is, a pedagógusok is.

A kislányodra is ez vár! Ezt akarod? Az iskolai ottlét csak ebből áll 1. osztályban!

Nem teszel neki jót. Hidd el.

Azt javaslom,hogy vidd el még most a Szakszolgálathoz. Vagy magánba. Hidd el, 6 év tapasztalatom van a fejlesztősdiben.

És nem akarok neked rosszat. Se a kislányodnak.

De ha ezt nem vetkőzi le nagyon gyorsan, ha nem derül ki az ok,hogy miért nem vesz részt ezekben, súlyos gondjai lesznek az iskolában.

Ezt gondolom, te sem kívánod.

2022. nov. 17. 09:04
 50/61 anonim ***** válasza:
96%
Húú, kérdező de még fogod te még szívni. A kis hercegnőd egy kívülálló lesz az iskolában is, aki lobogtathata a pénzét hogy barátságot vegyen rajta.
2022. nov. 17. 09:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!