Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Számonkèrt az òvònő, jogosan?

Számonkèrt az òvònő, jogosan?

Figyelt kérdés
Megteheti azt egy òvònő, hogy kvázi dèlután nekem tapad, hogy ugye anyuka nem nagyon mondòkázott, játszott sokat otthon XY-al (undorìtò vigyorral a kèpèn)? Persze pròbálta ezt vicces hangnemben tálalni, de nem jött be. Burkoltan leszr anyázott, mert nem gügyögtem neki kiskorában, nem dumáltam vègig a napot, nem mondòkáztam folyton folyvást. Bevallom, nem is, minimálisat, inkább olvastam, de azt sem gyakran, nem igènyelte, nem kommentáltam, ènekeltem, de ez akkora baj? Nem vagyok ilyen tìpus, normál hangnemben beszèltem hozzá mindigis, nem mint egy fogyatèkhoshoz. Youtubeon van sok mondòka, azt bekapcsoltam, ha úgyvolt, tancikált rá, tapsolt. Mondtam neki, hogy nem, nem ilyen tìpusú nő vagyok, aki magában ènekelget otthon, nekem ez furcsa, nem is csináltam. Pròbált nem fintorogni, de látom, hogy kinèz engem emiatt. Illedelmesen közölte, hogy a lányom nem akar a körjátèkok tagja lenni, nincs ritmusèrzèke, de majd dolgoznak rajta, de egyelőre nem tud mit kezdeni a helyzettel a lányom. Nem rossz szándèkbòl kèrdezte, csak lerì a lányomròl, hogy ez kimaradt itthon. Ja, de bezzeg a putrisokat meg nem cseszegeti senki, akik mèg a szappant sem ismerik. Mondòkázzanak, játszanak vele bent, ez a munkájuk elvègre, nem?
2022. nov. 16. 12:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
13%
Hol írtam olyat, hogy milyen ügyes gyerekem van? :D Még csak hasonlót sem írtam, amit félre érthettél volna. És még te jössz nekem az értő olvasással? Annyit írtam, hogy lehet máshogy is foglalkozni a gyerekkel és hogy szerintem egyáltalán nem arról van szó, hogy a kérdező nem törődne a gyerekével. (Én ilyet nem feltételezek más anyáról megalapozottság nélkül.) Szerencsétlen kérdező sem írt sehol olyat, hogy bármi gond lenne a gyereke képességeivel, akár a bunkó óvónő szerint is. Az, hogy nincs ritmusérzéke meg ilyenek, hát na bumm. Még ha teszem azt, tényleg nincs is (bár 1 ember véleménye alapján én nem írnám le szegény gyereket), attól még atomfizikus vagy kutató orvos is lehet. Vagy bármi. Ez nem egy fontos skill az életben. Ezen ne eméssze magát szerintem a kérdező. (16os voltam)
2022. nov. 16. 14:27
 22/61 anonim ***** válasza:
96%

Azért mondta az óvónő ,mert valószínűleg korához képest el van maradva. Mondjuk ez nem csak a mondókázás, éneklés miatt lehet. Az én gyerekem sem rajongott ezekért, de mondtam neki /énekeltem 1000-el. Aztán meg kiderült, hogy gond van a hallásával. De ez már csak valamikor középsős korában, akkor is azért, mert nem hittem el, hogy minden oké csak ő olyan típus, hogy se a dalokat, se a mondókákat, se semmi ilyet nem szeret. Mert amúgy a gyerekorvos, a védőnő, de még az óvónők szerint is teljesen oké a gyerek.

Szóval ha valóban látni nála elmaradás annak ellenére hogy normálisan foglalkozol vele, akkor vidd el egy komolyabb kivizsgálásra.

2022. nov. 16. 14:29
 23/61 anonim ***** válasza:
85%
21. Szóltak az óvodában, hogy látszik a gyerekkel nincs foglalkozva. Nekem ebből nem az jön le, hogy egy hű de jó képességű gyerek. Az ügyest arra értettem, hogy kicsi és már bújócskázni, fogócskázni szeret. Vagy szerinted nem ügyes, akkor bocs. Mert szerintem az. Nem beszéltem értő olvasásról, de annyira véded az igazad, hogy már mindent belelátsz. Mi sem szaranyáztuk le, ez is csak a te képzeletedben él, de had mondjuk el a véleményünket, ha már megkérdezte. Én azt mondtam, hogy nem volt jogos, de ha szólnak, hogy a gyereken észre vehető a hiány az gáz és lépni kell. Szóval szerintem senki nem arról beszélt, hogy ha valaki nem énekel, de mást csinálnak az gáz, csak te látod bele mert ennyire túlkompenzálsz.
2022. nov. 16. 15:01
 24/61 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem

Neked egyszerűen bűntudatod van, hogy nem tetted, emiatt vetted magadra ennyire..

Tegyem hozzá én sem tettem, de baromi sokat beszéltem hozzá.

Nem

Is tud mondókázni.

Kicsivel már próbáltam, ő meg nem volt vevő tőlem a dalokra ( szörnyű a hangom) ő oviban fogékonyabb, mint a nagy.

2022. nov. 16. 15:33
 25/61 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem nem kért számon, csak szembesített vele, hogy a hanyag hozzáállásod miatt most enyhe elmaradása van.

Nem vagy gügyögő típus. Ok. Én sem. Attól még mondókázni, verset tanulni, babafoglalkozásra elvinni el lehetett volna. Nem a youtube-ot kapcsolgatni.

2022. nov. 16. 15:36
 26/61 anonim ***** válasza:
100%
Születése óta folyamatosan beszélek a gyerekemhez. Nem gügyögve. Mondom,hogy éppen mit csinálunk,mit fogunk csinálni,ha sétálunk,merre megyünk,mit látunk. Pedig előtte nem voltam egy beszédes típus. Mondokából csak néhányat tudok,gyerekdalból is,inkább verseket(pl.Szabó Lőrinc gyerekversei),mesezenéket,vagy slágereket énekelek neki,pl.Illés:Sárika,Hofi:Macskaduett,stb. Ezeket imádja. Bár nyilván nem a legjobb repertoár,mert ez még nem az ő szintje. Viszont mindezektől függetlenül még csak szótagokat mond 2 évesen. Viszont a youtube-ot én dem tarom jó ötletnek,persze ez a mai világban már nem olyan ördögtől való dolog.
2022. nov. 16. 16:12
 27/61 anonim ***** válasza:
30%
Én is ilyen típus vagyok mint te. Próbálom rávenni magam de nehéz. Olvasni még lenne kedvem neki de olyankor a kiveszi a kezembol a könyvet a 2 éves lányom. Még nem ovodas de mivel koraszülött volt igy csináltak felmérést a fejlődésérol es korai fejlesztést javasoltak. Nekem is mondták hogy énekeljek neki, mondókázzak stb. Mert hogy 2 gyerekemvan és muszáj
2022. nov. 16. 16:13
 28/61 anonim ***** válasza:
100%
*én sem tartom jó ötletnek....
2022. nov. 16. 16:14
 29/61 anonim ***** válasza:
74%

Én mondjuk egész nap mondókaztam, énekeltem, folyamatosan beszéltem hozzá, minden nap olvastam. De nem gügyögtem. Ettől függetlenül egyetlen egy körjátékban sem akar részt a lányom, nem is értem mi az összefüggés.

Talán annyit látok előnynek hogy gyönyörűen, beszél, hatalmas szókincse van, szinonímákat használ, pedig csak most lesz három éves, ezt meg is jegyezték. Én amiatt kapom az ívet hogy túl makacs.

Minden gyerek más, az óvónő végezze a munkáját, ne ítélkezzen. Jelezze ha valami lemaradást észlel, vagy olyat amiben vele együttműködve otthon tudom fejleszteni, de életvezetési tanácsokat ne osztogasson.

2022. nov. 16. 16:29
 30/61 anonim ***** válasza:
100%
29. Szerintem ez történt, csak bűntudatos anyuka támadásnak vette.
2022. nov. 16. 19:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!