Fiatal szülök (egykézők), manapság is előfordul hogy számonkérően kérdezik tőletek hogy "mikor jön(nek) a tesó(k)"?
A mi gyerekünk még csak 2! hónapos múlt, de már pedzegetik finoman, hogy majd ha jön a következő… kérdezni konkrétan nem kérdezi még senki.
Rövidre zárom azzal, hogy nem lesz következő. Szeretnénk majd amúgy, de senkinek semmi köze hozzá.
#4 Az a tapasztalatom, ha a képükbe van mondva, hogy vmi gond miatt nem jön, hirtelen leszállnak a témáról.
Nálunk a férjemre szálltak rá régi munkahelyen a férfikollégák és a közvetlen főnöke a gyerektéma miatt (évek óta házasok voltunk, de meddőség miatt nem volt egy gyerekünk sem). Már undorító volt, miket mondtak neki, napi szinten impotensnek, terméketlennek, magtalannak hívták, aki nem tudja felcsinálni az asszonyt. Viccnek szánták a primitív állatok, de ő teljesen kész volt tőle (érthető okból).
Egyszer mondtam neki: a leghangosabbnak vágd a pofájába mindenki előtt, hogy "Igen, képzeld, a feleségem betegség miatt meddő, és nem lehet gyerekünk. Most örülsz? Esetleg rajta is akarsz viccelődni?"
A férjem végül hallgatott rám, megtette. Az illetőnek égett a pofája, és örökre befejezték az ezzel kapcsolatos piszkálódást.
Igen, még évekig kérdezgetik.
Sőt, én a múltkor a helyi facebook csoportban kérdeztem a helyi laborról, erre ketten már rám írtak hogy na jön a tesó???
Csak azért mehet az ember laborba mert terhes???
Én volt, hogy még fiatalabb fejjel, abszolút kedves érdeklődésből kérdeztem egy ismerősömet, hogy mikorra tervezik a babát? És jött a válasz, hogy kiderült, hogy meddők. Na hát azóta senkinek nem teszem fel ezt a kérdést. Ha rokon, ha ismerős, ha legjobb barát, akármi. Elég kellemetlen. (első és utolsó esetnél mentségemre szóljon, hogy szétkürtölte mindenkinek, hogy nemsokára megy majd babázni és milyen jó lesz, így azt hittem már tényleg folyamatban van a dolog, nem akartam megbántani)
Úgyhogy szerintem is ezzel lehet a legjobban leszerelni valakit, hogy közlöd az orvosi tényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!