Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Fiatal szülök (egykézők),...

Fiatal szülök (egykézők), manapság is előfordul hogy számonkérően kérdezik tőletek hogy "mikor jön(nek) a tesó(k)"?

Figyelt kérdés
Már több mint fél éve nem jön össze a második. Mire számítsak a jövőt illetően, ha esetleg végleg nem jönne össze? Még manapság is magas az elvárás a három vagy legalább két gyereket illetően?
2022. júl. 25. 09:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%
Majd jön, ha úgy alakul. Amúgy ti is dugtok rendszeresen? Ezt kérdezném vissza. Kb ekkora létjogosultsága van azt firtatni, mikor jön a következő gyerek. Abszolút magánügy.
2022. júl. 25. 09:47
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk állandóan. Külföldön élünk, tavaly jöttünk először haza egy hosszabb nyaralásra a kislanyommal akkor volt 7 hónapos. Kb Mindig mindenhol megkaptuk hogy mikor jön a kisteso....
2022. júl. 25. 09:55
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A lányunk már 6 éves. Folyamatosan jönnek a kérdések,de lepattintjuk.
2022. júl. 25. 09:59
 4/13 A kérdező kommentje:
Sajnálattal hallom! Lehet egyszerűbb lenne beismerni (családtagoknak) hogy nem akart jönni és a jövőben nem is fog?
2022. júl. 25. 10:06
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A mi gyerekünk még csak 2! hónapos múlt, de már pedzegetik finoman, hogy majd ha jön a következő… kérdezni konkrétan nem kérdezi még senki.

Rövidre zárom azzal, hogy nem lesz következő. Szeretnénk majd amúgy, de senkinek semmi köze hozzá.

2022. júl. 25. 10:17
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Azért fél év után nem egészséges ennyire rágörcsölnöd a témára, hogy már nem is lesz.. Szerintem ezért veszed ennyire a lelkedre a kérdést is.. nem bántani akarnak ezzel hidd el.
2022. júl. 25. 10:24
 7/13 anonim ***** válasza:
84%
Nem utolsó, az embereknek kellene megtanulni a helyes szociális viselkedést. Ebbe pedig nem tartozik bele - még finoman sem! - annak pedzegetése, hogy mikor jön a gyerek. Abszolút magánügy.
2022. júl. 25. 10:39
 8/13 anonim ***** válasza:
93%

#4 Az a tapasztalatom, ha a képükbe van mondva, hogy vmi gond miatt nem jön, hirtelen leszállnak a témáról.

Nálunk a férjemre szálltak rá régi munkahelyen a férfikollégák és a közvetlen főnöke a gyerektéma miatt (évek óta házasok voltunk, de meddőség miatt nem volt egy gyerekünk sem). Már undorító volt, miket mondtak neki, napi szinten impotensnek, terméketlennek, magtalannak hívták, aki nem tudja felcsinálni az asszonyt. Viccnek szánták a primitív állatok, de ő teljesen kész volt tőle (érthető okból).

Egyszer mondtam neki: a leghangosabbnak vágd a pofájába mindenki előtt, hogy "Igen, képzeld, a feleségem betegség miatt meddő, és nem lehet gyerekünk. Most örülsz? Esetleg rajta is akarsz viccelődni?"

A férjem végül hallgatott rám, megtette. Az illetőnek égett a pofája, és örökre befejezték az ezzel kapcsolatos piszkálódást.

2022. júl. 25. 10:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, még évekig kérdezgetik.

Sőt, én a múltkor a helyi facebook csoportban kérdeztem a helyi laborról, erre ketten már rám írtak hogy na jön a tesó???

Csak azért mehet az ember laborba mert terhes???

2022. júl. 25. 10:47
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én volt, hogy még fiatalabb fejjel, abszolút kedves érdeklődésből kérdeztem egy ismerősömet, hogy mikorra tervezik a babát? És jött a válasz, hogy kiderült, hogy meddők. Na hát azóta senkinek nem teszem fel ezt a kérdést. Ha rokon, ha ismerős, ha legjobb barát, akármi. Elég kellemetlen. (első és utolsó esetnél mentségemre szóljon, hogy szétkürtölte mindenkinek, hogy nemsokára megy majd babázni és milyen jó lesz, így azt hittem már tényleg folyamatban van a dolog, nem akartam megbántani)

Úgyhogy szerintem is ezzel lehet a legjobban leszerelni valakit, hogy közlöd az orvosi tényeket.

2022. júl. 25. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!