Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Számonkèrt az òvònő, jogosan?

Számonkèrt az òvònő, jogosan?

Figyelt kérdés
Megteheti azt egy òvònő, hogy kvázi dèlután nekem tapad, hogy ugye anyuka nem nagyon mondòkázott, játszott sokat otthon XY-al (undorìtò vigyorral a kèpèn)? Persze pròbálta ezt vicces hangnemben tálalni, de nem jött be. Burkoltan leszr anyázott, mert nem gügyögtem neki kiskorában, nem dumáltam vègig a napot, nem mondòkáztam folyton folyvást. Bevallom, nem is, minimálisat, inkább olvastam, de azt sem gyakran, nem igènyelte, nem kommentáltam, ènekeltem, de ez akkora baj? Nem vagyok ilyen tìpus, normál hangnemben beszèltem hozzá mindigis, nem mint egy fogyatèkhoshoz. Youtubeon van sok mondòka, azt bekapcsoltam, ha úgyvolt, tancikált rá, tapsolt. Mondtam neki, hogy nem, nem ilyen tìpusú nő vagyok, aki magában ènekelget otthon, nekem ez furcsa, nem is csináltam. Pròbált nem fintorogni, de látom, hogy kinèz engem emiatt. Illedelmesen közölte, hogy a lányom nem akar a körjátèkok tagja lenni, nincs ritmusèrzèke, de majd dolgoznak rajta, de egyelőre nem tud mit kezdeni a helyzettel a lányom. Nem rossz szándèkbòl kèrdezte, csak lerì a lányomròl, hogy ez kimaradt itthon. Ja, de bezzeg a putrisokat meg nem cseszegeti senki, akik mèg a szappant sem ismerik. Mondòkázzanak, játszanak vele bent, ez a munkájuk elvègre, nem?
2022. nov. 16. 12:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
93%
10. Igen, 25 gyerekből csak neked nem kellett logopédushoz járni. Hihető. Ez nem úgy van, hogy akinek nem mondókáztak idióta lesz tutira, csak látszódhat. És a kérdező gyerekén nyilván látszódik, ha szóltak érte.
2022. nov. 16. 13:36
 12/61 anonim ***** válasza:
12%

Ez nem szamonkeres volt, csak megemlitette, hogy latja rajta.

En sem mondokaztam, mondjuk mi nem Mo.n lakunk, itt mas a moral, nem beszelnek kozalkalmazottak igy az emberekkel, sehol.

2022. nov. 16. 13:38
 13/61 anonim ***** válasza:
80%

En se voltam ilyen típus soha. De miutan meg lett a lanyom valahogy ösztönböl jött a mondóka, enekles. Egesz nap beszeltem vele kb :)) ha a boltba mentünk, ha az utcan setaltunk mindig enekelni kellett. Gügyögni en sem gühyögtem soha. 1 eves es 8 honapos volt amikor mondatokba beszelt, enekelt. Nem tudom, hogy ennek a hatasara e.

Nem vagy szar anya egyaltalan ne erezd ugy magad.

Nem kesö el kezdeni most se szerintem de csak ha te is szükseget erzed.

2022. nov. 16. 13:43
 14/61 anonim ***** válasza:
93%
A gyerekeden annyira látszik, hogy nem foglalkoztál vele, hogy az óvónő egyből kiszúrta. Ne haragudj, de ez nagyon ciki. Az meg, hogy felháborodsz, még cikibb. Most már mindegy, visszacsinálni nem lehet, de ha a gyerek elmaradott a kortársaihoz képest, és te sem tagadod, hogy ez miattad van, akkor nem hőbörögni kell, hanem változtatni.
2022. nov. 16. 14:01
 15/61 anonim ***** válasza:
87%
Igen,jogosan kért számon. Egy gyerekkel foglalkozni kell az életkorához mérten! Minden életkorban.
2022. nov. 16. 14:08
 16/61 anonim ***** válasza:
8%
11es, nem várom, hogy elhidd, mondjuk nem is voltunk 25en egy csoportban, ez még a 90es évek, amikor csak 1 év volt a kötelező óvóda, ebből kifolyólag csak az járt, akinek a szülei sajnos nem engedhették meg, hogy otthon maradjanak tovább. Egyébként félre értetted, ami miatt írtam. Az egyik kommentelő írta, hogy szerinte a mondókázás és társai a beszédfejlődéshez elengedhetetlenek. Erre reflektáltam, hogy normális szülő enélkül is meg tudja tanítani normálisan, szépen, érthetően beszélni a gyerekét. Azt sem értem, hogy számotokra miért egyenlő az, hogy valaki nem énekel, mondókázik, gügyög a gyereknek 0-24 azzal, hogy nem foglalkozik vele. Én is sokat játszom a lányommal, korának megfelelő játékokkal, heti 3x járunk babás programokra, ahol kortársakkal is találkozik, sokat sétálunk, játszóterezünk. Mostanra bújócskázni és fogócskázni szeret velem. De attól, hogy nem mondókázom meg énekelek neki, nem érzem magam szr anyának és nincs egyáltalán elhanyagolva a gyerekem. Szimplán máshogy foglalkozom vele. A kérdezőről sem gondolnám egy bunkó óvónő megjegyzése miatt, hogy nem törődne a gyerekével. (10es voltam)
2022. nov. 16. 14:09
 17/61 Derjaderja ***** válasza:
97%

"Undorító vigyorral a képén"? Hát izé....

Nemcsak mondókázni lehet, hanem gyerekverset, dalokat, népdalokat tanítani. Valamit azért mindenki talál a Youtube helyett/mellé, aki motivált.

2022. nov. 16. 14:14
 18/61 anonim ***** válasza:
51%
A lányomnak csak ritkán mondókaztam, nem érdekelte. De ha ment a zene a háttérben, azt szerette és táncikált rá. Ahogy bekerült az oviba, az óvónők azonnal észrevették, hogy jó a ritmus érzéke, mondták, később érdemes beiratni vmi zenés foglalkozásra. Az öccse nem annyira táncikálós típus, a mondókákat sem szereti jobban a nővérénél. Gyerek függő. Nem ezen múlik, nekem és a testvéreimnek sem mondókaztak, mégis jó zenei érzékünk van. Ez adottság. Hiába mondókázik vki a gyerekkel egész nap, ha nincs zenei érzéke. Persze a beszéd fejlesztésben jó dolog, de avval sincs nagy összefüggésben. Az óvónő szerintem elég bunkó volt, hogy ezt mondta, nem kellett volna így leírni a gyereket. Lehet, hogy vmi másban meg nagyon jó.
2022. nov. 16. 14:15
 19/61 anonim ***** válasza:
93%
16. De most te hiába pörögsz itt, hogy neked milyen ügyes gyereked van, elhisszük. De a kérdezőnek, akinek szóltak az óvónők valószínű nem ilyen ügyes. Ezzel van a probléma, hogy a társaihoz képest gondolom kevésbe jó képességű. Nem azt mondtuk, hogy minden gyerek 100% értelmi fogyatékos, meg beszédhibás lesz, de ebben a konkrét esetben látható. Ha ezt nem érted, lehet mégis kellett volna az a mondókázás gyerekkorodban.
2022. nov. 16. 14:19
 20/61 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem szereted a matekot, nem fogsz neki segíteni házit írni, mert nem és kész?
2022. nov. 16. 14:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!