Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Számonkèrt az òvònő, jogosan?

Számonkèrt az òvònő, jogosan?

Figyelt kérdés
Megteheti azt egy òvònő, hogy kvázi dèlután nekem tapad, hogy ugye anyuka nem nagyon mondòkázott, játszott sokat otthon XY-al (undorìtò vigyorral a kèpèn)? Persze pròbálta ezt vicces hangnemben tálalni, de nem jött be. Burkoltan leszr anyázott, mert nem gügyögtem neki kiskorában, nem dumáltam vègig a napot, nem mondòkáztam folyton folyvást. Bevallom, nem is, minimálisat, inkább olvastam, de azt sem gyakran, nem igènyelte, nem kommentáltam, ènekeltem, de ez akkora baj? Nem vagyok ilyen tìpus, normál hangnemben beszèltem hozzá mindigis, nem mint egy fogyatèkhoshoz. Youtubeon van sok mondòka, azt bekapcsoltam, ha úgyvolt, tancikált rá, tapsolt. Mondtam neki, hogy nem, nem ilyen tìpusú nő vagyok, aki magában ènekelget otthon, nekem ez furcsa, nem is csináltam. Pròbált nem fintorogni, de látom, hogy kinèz engem emiatt. Illedelmesen közölte, hogy a lányom nem akar a körjátèkok tagja lenni, nincs ritmusèrzèke, de majd dolgoznak rajta, de egyelőre nem tud mit kezdeni a helyzettel a lányom. Nem rossz szándèkbòl kèrdezte, csak lerì a lányomròl, hogy ez kimaradt itthon. Ja, de bezzeg a putrisokat meg nem cseszegeti senki, akik mèg a szappant sem ismerik. Mondòkázzanak, játszanak vele bent, ez a munkájuk elvègre, nem?
2022. nov. 16. 12:38
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
47%

Fiamnál is kimaradt. Én sem vagyok az a gügyögős, egész nap énekelgetős fajta. Úgy ment oviba, hogy talán 3-4 dalt tudott, azt is youtube-ról.

En pont leszartam, mit gondolnak erről az oviban, de nekem meg sem emlitette ezt senki.

Azért jár oda, hogy ezeket megtanulja.

2022. nov. 16. 12:44
 2/61 anonim ***** válasza:
77%

Az enyém szerette hallgatni a mondókákat, de nem feszt egész nap. Amikor volt kedve azért pár éneket elénekeltem neki, meg mondókáztunk aztán ennyi.

Elvileg a mi óvódánk viszonylag jó ovi, ennek ellenére tavaly év végéig 1 db új mondókát sem hozott haza.Akkor anyáknapjára+évzáróra készültek mert csak úgy ontotta a anyáknapi mondókákat, de addig semmi.ÉS azóta se.Szóval szerintem túl sokat ne várjatok az óvodáktól ,mert meglepetés fog benneteket érni.

2022. nov. 16. 12:50
 3/61 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ez gyerek függő. Én rengeteget beszéltem hozzá, de nem nagyon mondokaztam, mégis 2 ev 8 honaposan kezdte az ovit szeptemberben, azóta legalább 10 dalt, mondokat tud és eloszeretettel mondja, énekli egész nap.

Azért beszélni kell egy gyerekhez, az ének is magától jön mert mosolyog rá, próbál utánozni és ez azt is készteti erre aki nem ilyen típus. Gugyogni nem kell persze. De úgy tanul, hogy nézi hogy formálód a szavakat stb

2022. nov. 16. 13:03
 4/61 anonim ***** válasza:
73%

Jogosan.

Megértelek, én is ilyen vagyok. De a gyerek igényei meg mások.

Persze nem feltétlenül baj, de ez esetben úgy tűnik, az lett.

2022. nov. 16. 13:05
 5/61 anonim ***** válasza:
94%

Mondjuk azért aközött hogy az ember mondókázik vagy énekel a gyerekének vagy gagyog és úgy beszél hozzá, mint egy fogyatékoshoz, aközött hatalmas különbség van. Te nem tetted, kész. Ezért nem tud a lányod mondókázni, nincs ritmusérzéke, majd megtanulja.

Nem hinném hogy ez számonkérés lett volna. Ha azt kérdezte volna, hogy ugyan anyuka miért nem mondókázott vagy énekelt a gyereknek az lett volna számonkérés. Egyszerűen látszik a gyereken hogy ez nála kimaradt, mondta is hogy nem rossz szándékból kérdezte. Szerintem jobban felfújod ezt a dolgot, mint kéne.

2022. nov. 16. 13:06
 6/61 anonim ***** válasza:
89%

Azért aközött hogy nem szeretsz vele gügyögni ( nem is kell), és aközött, hogy nem foglalkozol vele elég sok különbség van. A mondókázás nem gügyögés, sőt az éneklés sem gügyögés. Nagyon fontos lenne kisgyermekkorban a zenei nevelés, éneklés, mondókázás ...ezek mentén alakul ki valóban a beszéd, a magyar nyelv ritmusa, hangsúlyok, ritmusérzék. Amúgy valószínű hiába magyarázom, mint csecsemő és kisgyermekgondozó, valamint óvodapedagógus, hiszen a mai felvilágosult anyukák úgyis jobban tudják, hogy kell gyereket nevelni.

2 hónap alatt feltűnt az óvónőnek,hogy nem nagyon foglalkoztál a gyerekkel, én inkább elgondokoznék,mint felhaborodnék. Valóban az óvodában sok mondókát, éneket fog tanulni, de ne az ovit várd, hogy helyetted foglalkozzon vele.

2022. nov. 16. 13:06
 7/61 anonim ***** válasza:
94%
Én se vagyok mondókázós, de felfogtam, hogy fejlesztő szerepe van, így időnként mondókázunk,és eljárunk ilyen programra is. Nekem borsózik tőle a hátam, de ő evész komfortosan elvan ezeken az alkalmakon. Igyekeztem nem túl bugyuta mondókás könyvet venni, így kevésbé érzem magam furán :D
2022. nov. 16. 13:11
 8/61 anonim ***** válasza:
88%
6-ossal értek egyet. A gyerekhez beszélni borzasztó fontos, nemcsak azért, mert így tanul meg ő is beszélni, hanem mert csak elmondod neki, mit csinálsz éppen vele, nem? Vagy halál kussban ültél vele otthon 3 évet???
2022. nov. 16. 13:12
 9/61 anonim ***** válasza:
80%
Igen, hibát követtél el. Ettől függetlenül nem értek egyet az óvónővel, mert nem kell megszólni senkit. Viszont valószínű látszik a gyerekeden, hogy elmaradt azokhoz képest akik többet foglalkoztak vele és lehet ösztönözni akart, de nyilván nem úgy vetted, meg lehet én sem venném annak. Amúgy azt gondolod bárki szeret mondókázni, vagy mi? Csak megerőltetjük magunkat a gyerekért. Szerintem amúgy nincs semmi veszve, csak picit többet mesélj neki, vagy énekeljetek, verseljetek. A gügyögés meg a mondókázás nem egy kategória, felesleges keverni. Ja és az, hogy beteszel neki a tv-n, az nem ugyanaz.
2022. nov. 16. 13:18
 10/61 anonim ***** válasza:
8%
Az én anyám se mondókázott vagy énekelt nekem kiskoromban, mégis megtanultam normálisan beszélni és emlékszem, én voltam az egyetlen az ovis csoportomban, akinek nem kellett logopédushoz járnia, mert nem volt semmilyen beszédhibám. Gyerekként is utàltam az ilyen éneklős körjátékos hülyeségeket. Szóval ez nagy tévedés, hogy a gyereknek erre van igénye. Az óvónő persze, hogy ezt mondja, mert ezt tanulta és csak ezzel tudja igazolni azt, hogy az a jó, amit ő csinál. Én is előre félek tőle, hogy majd belekötnek ebbe, amikor a lányom óvódás lesz. Most 1.5 éves, de ilyeneket én sem csinálok vele. 1x voltunk ringatón, de valami borzalmas volt, a lányom is végig hisztizte az egészet. Más jellegű babás programokra járunk azóta vele, ami nem ez a gügyögős, 1000 éves magyar népdalok kántálása. Hidd el, a gyereked semmi hátrányt nem szenved ettől, az óvónők meg ilyenek, szrd le magasról.
2022. nov. 16. 13:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!