Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Számonkèrt az òvònő, jogosan?

Számonkèrt az òvònő, jogosan?

Figyelt kérdés
Megteheti azt egy òvònő, hogy kvázi dèlután nekem tapad, hogy ugye anyuka nem nagyon mondòkázott, játszott sokat otthon XY-al (undorìtò vigyorral a kèpèn)? Persze pròbálta ezt vicces hangnemben tálalni, de nem jött be. Burkoltan leszr anyázott, mert nem gügyögtem neki kiskorában, nem dumáltam vègig a napot, nem mondòkáztam folyton folyvást. Bevallom, nem is, minimálisat, inkább olvastam, de azt sem gyakran, nem igènyelte, nem kommentáltam, ènekeltem, de ez akkora baj? Nem vagyok ilyen tìpus, normál hangnemben beszèltem hozzá mindigis, nem mint egy fogyatèkhoshoz. Youtubeon van sok mondòka, azt bekapcsoltam, ha úgyvolt, tancikált rá, tapsolt. Mondtam neki, hogy nem, nem ilyen tìpusú nő vagyok, aki magában ènekelget otthon, nekem ez furcsa, nem is csináltam. Pròbált nem fintorogni, de látom, hogy kinèz engem emiatt. Illedelmesen közölte, hogy a lányom nem akar a körjátèkok tagja lenni, nincs ritmusèrzèke, de majd dolgoznak rajta, de egyelőre nem tud mit kezdeni a helyzettel a lányom. Nem rossz szándèkbòl kèrdezte, csak lerì a lányomròl, hogy ez kimaradt itthon. Ja, de bezzeg a putrisokat meg nem cseszegeti senki, akik mèg a szappant sem ismerik. Mondòkázzanak, játszanak vele bent, ez a munkájuk elvègre, nem?
2022. nov. 16. 12:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
87%
A 6-os válaszoló tökéletesen leírta a lényeget. Lehet mentegetőzni, hogy de én ezt utálom ezért nem tanítom a gyereknek sem. Igenis fontosak a mondókák, a höcögtetők, az ölbeli játékok, hogy lássa az arcod a mimikádat, ahogy formálod neki a szavakat. Hogy ne kész gyorsan mozgó képet kapjon a gyerek pl youtube esetén, hanem megtanulja kialakítani az agyában a képet. Ezért utálja a gyerek az ovis játékokat, a hallott mesét, mert ott nincs kész kép. Nagy tévedés azonban a buta gügyögést egy szép mondókával összehasonlítani.
2022. nov. 16. 20:15
 32/61 anonim ***** válasza:
82%
Mondom ezeket úgy hogy 25 gyerekünkből, 20-szal életében sem foglalkozott az anyja. De ez mindig kiderül. Utolsó válaszoló voltam.
2022. nov. 16. 20:21
 33/61 A kérdező kommentje:
Anyám, borogass! Senki nem mondta, hogy a gyerekemmel nem kommunikálok, csendben kuksolunk itthon vagy nem is tudom egyesek mit gondolnak, na röhej.. Beszèlek baba kora òta hozzá, de nem fsom a szòt nonstop, ha kell, ha nem, nem vagyok rádiò, rövidre, lènyegretörően, de beszèlgetek vele kedvesen, bármilyen hihetetlen is, kint is, nèzd, ott egy pillangò, bármi. Nem vagyok robot, de ez szerintem borzalmasan szemèlyeskedős kötekedès volt az ovònő rèszèről jòmòdúak vagyunk, ez látszik is rajtunk, Home-officeoltam sokáig, nèha ment a Youtube, na bumm. Cserèben a lányom kapott tőlem èlmènyeket, jártunk baba programokra, bábszìnházba, játszòházba, barátokkal, s a gyerekekkel is megtalálta mindig a hangot. Egyèbkènt semmi baj sincs vele, beszèl, játèkos, mozgèkony, ügyes, aktìv, sok kis barátja van. Az, hogy nem akar nèptáncolni meg bugyuta táncika-mondòka kombòkat kötelező jelleggel csinálni szerintem nem baj, sőt, marha unalmas ès nevetsèges az egèsz. Rájuk van erőltetve, aztán aki mást akar, megbüntetik, kinèzik. Ő inkább mást szeret, számolni is tud, önállò kiscsajszi, nincs elmaradva, köszönjük. Egyszerűen nem szereti, ha valamit ráerőltetnek. Amint mondtam nem is volt ezekre igènye, ha táncoltunk is, azt a Rádio 1-re tettük, nem Hopp juliskára. Pár alap mondòkát Boci-Boci tarkát azèrt tud, de a könyvek sem igazán èrdeklik. Ő konyházni, èpìteni, babázni, kirakòsozni stb szeret. Ennyi. Az ovònő foglakozzon a problèmás, ilyen olyan viselkedèszavaros, gyerekekkel, akik üvöltve hisztiznek, nem alszanak, keltegetik a többieket, buták. Na, ezeknek a szüleit kellene dèlután leállìtgatni, nem engem, akinek a lánya nem akar beállni a bègető birkák közè ;)
2022. nov. 16. 21:15
 34/61 anonim ***** válasza:
88%

"Az ovònő foglakozzon a problèmás, ilyen olyan viselkedèszavaros, gyerekekkel, akik üvöltve hisztiznek, nem alszanak, keltegetik a többieket, buták. Na, ezeknek a szüleit kellene dèlután leállìtgatni, nem engem, akinek a lánya nem akar beállni a bègető birkák közè ;)"

Remélem, neki is pont ezt mondtad, nem csak itt nagy a szád.

2022. nov. 16. 21:17
 35/61 anonim ***** válasza:
1%
Hülye az óvónő és a mondokazastol nem fog jobban körjatekozni, simán csak kotekedni akart, vagy ilyen a stílusa. Én rengeteget mondokaztam, eredmény: 3 éves kora után kezdett beszélni, egy darab verset nem tanult meg az oviban, rossz a ritmuserzeke. De nálunk az óvónők normálisak és soha nem szóltak be emiatt.
2022. nov. 16. 21:24
 36/61 Derjaderja ***** válasza:
82%

Valóban nem tartom valószínűnek, hogy "csendben kuksolnál" otthon.

Nem aggódod ezt túl? Biztos, hogy rossindulat vezette az óvónőt?

2022. nov. 16. 21:25
 37/61 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerinted te mindent hiper szuper jól csináltál, akkor most mit vagy felháborodva? Miért bizonygatod hogy mire táncikáltok?
2022. nov. 16. 21:35
 38/61 anonim ***** válasza:
91%

Elmondom miért? Mert ő az a tökéletes anyuka a tökéletes gyerekével akire nehogy bárki bármit mondani merjen mert ők igenis TÖKÉLETESEK. Kész pont. Vitának helye nincs.

Ő az aki majd ha egyest kap kis tökéletes és előadja h jajj a tanár a hülye, akkor bemegy az iskolába és kiveri a hisztit

2022. nov. 16. 22:05
 39/61 anonim ***** válasza:
94%
Mennyire kell ahhoz irigy, gonosz pukkancsnak lenni, hogy bégető birkázz gyerekeket, csak azért mert valami olyat tudnak, vagy akarnak csinálni amit a te hiperszuper gyereked nem. Gondolom ugyanolyan stílusú a kislány, mint a kedves anyukája, meglátszik hogy a kapa kilóg a szájából és egy két soros verset nem bír végighallgatni. Gratulálok anyuka, majd a suliban is add elő magad, imádni fognak titeket ;)
2022. nov. 16. 22:30
 40/61 A kérdező kommentje:
Jeleztem neki, hogy szerintem ha a mai világban azt szajkòzzák, legyünk toleránsak, akkor ne csak a diagnòzisos gyerekekkel legyünk azok, hanem azokkal a gyerekekkel is, akiket más köt le, mint az átlag. Ha nem akar, ne táncoljon, ènekeljen, nem látok ebben problèmát, mindaddig amìg rossz fát nem tesz a tűzre. Mondanom sem kell, hogy csak hebegett-habogott erre. Ha tovább kinèzi a lányom ilyen banális ok miatt, lèpèseket fogok tenni. Ezt mèg nem mondtam neki, de az igazgatò biztos nem fog örülni a panasznak, hisz anyagilag is támogattuk egy nagyobb összeggel az óvodát, minden ünnepsègen, tevèkenysègen rèszt veszünk aktìvan.
2022. nov. 17. 00:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!