Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » 8 éves gyereknek mit mondjunk,...

8 éves gyereknek mit mondjunk, hová tűnt a testvére?

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, ami nagy felelőtlenség volt, ma már látom. Rengeteg beúszott hitelünk is van, ami szintén nagy hiba volt.

Egyszerűen képtelenek vagyunk hónapról hónapra kijönni a bevételeinkből. Az albérlet, a hitelek és a rezsi szinte mindent elvisz. És még a legkisebb kicsi, de később már ő is nagyon sokba fog kerülni. Egyszerűen könnyebben lehetnénk 2 gyerekkel, így én bármennyire is fáj, lemondanék róla. 1 éves, biztos vagyok benne, hogy hamar családra találna, minket is hamar elfelejtene még és talán esélye lenne egy normális életre, ahol nem kell visszatenni a polcra a sajtot, ha új cipőre van szükség.

A férjem nem szeretné, de próbálom meggyőzni, mert a babánk érdeke is ez.

Viszont a legnagyobb fiunk 8 éves. Mit mondjak neki? Hol a testvére? Nem akarom hogy azt higgye, hogy ő is kikerül a családból, mert ha csak nem csúszunk lejjebb és a gyámügy nem veszi el őket, én nem tudnék tőle megválni.

2023. máj. 13. 11:30
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/224 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, azért kötözködik veled mindenki a hitelek meg hasonlók miatt, mert felháborító dolgot kérdeztél, és ezért látatlanban is mindenki utál. Én is. Ugyanis amit tervezel tenni (de soha nem fogod amúgy meglépni), az minden normális érzelmekkel rendelkező embernél kicsapja a biztosítékot.

Én nem ítélem el, sőt becsülöm is azt, aki reménytelen helyzetben lesz terhes, ezért még a szülés előtt meghozza azt a döntést, hogy örökbe adja a babát. De itt nem erről van szó. Egy éve nevelsz egy gyereket, akihez annyira nem kötődsz, hogy még a színház és a sajt is fontosabb nála. Ne haragudj, de ez elképesztő.

Adhat itt bárki bármilyen pénzügyi tanácsot, nem old az meg semmit, mert nem is keresel semmi megoldást. Csak merülsz egyre mélyebbre az önsajnálatba, és szövögeted a terveidet arról, hogy hogyan tudnál megszabadulni a gyerekedtől.

Ha most hirtelen minden anyagi gondotok megoldódna, a fő problémán, miszerint egy selejtes ember vagy, ez nem segítene.

2023. máj. 15. 10:50
 162/224 anonim ***** válasza:
91%

Covid idején még csak nagycsoportos volt egy most 8 éves gyerek.

65 ezres törlesztéssel kevesebb, mint másfél év alatt fizet ki valaki 1 milliót, de nektek ez egy évekkel ezelőtti hitel, ami csak 2025 végén jár le? (Te írtad, hogy 400 ezres áruhitelre kell bő 1 milliót fizetnetek a 65 ezerrel.) Nem jön ki a matek.

Máshol le lett írva, hogy a csaladtámogatások miatt egy 3 gyerekes család zsebében ugyanolyan bérek mellett 82 ezerrel több pénz marad, mint egy kétgyerekes család zsebében.

De túl sikeres lett a kérdés, hogy leállj, nyilván nem fogsz... ezt inkább másoknak írtam, hogy ne húzzák fel magukat annyira.

2023. máj. 15. 10:51
 163/224 anonim ***** válasza:
84%

#160! Leírtam, hogy nem azért érdekes, hogy utólag okoskodjunk. Azért érdekes, mert most is úgy rontja el és a jövőben is ugyanúgy fogja. (Nem, nincs időgépem, egyszerű pszichológia és tapasztalat.) Mindenki azt a megküzdési stratégiát alkalmazza, amit ismer, amíg el nem jut odáig, hogy NINCS megküzdési stratégiám, tehát kell építenem egyet. Mert ami nem működik, az nincs. A kérdező nem jutott el a felismerésig, pedig ez az 1.lépés, semmi nem változik attól, hogy leírjuk az ötödiket.

Senki nem mondta, hogy oda kell mennie dolgozni a férjnek, ahol nem kap üzemorvosi engedélyt. Van más lehetőség. A, Keres jobban fizető állást, ahol ülőmunkát végez. Van ilyen bőven, érettségivel is. B, A jelenlegi alacsony fizetését egészíti ki olyan munkákkal, amihez nem kell üzemorvosi. Én írtam a forgatásokat egyébként, de ennél sokkal közismertebbek is vannak. Rugalmasan végezhető, néhány órás munkákra gondolok. Lenyírja a füvet időseknél/kuyasétáltatást vállal/ bevásárlást stb. Nem kell agysebésznek lenni egyikhez se. Semmi nem kell hozzá az akaraton kívül, és hoz havi pártízezer forintot, amiből megvehetik a sajtot, amit visszaraknának🙄

A másik, amit te is írsz. Miért nem megy vissza dolgozni???

2023. máj. 15. 10:53
 164/224 anonim ***** válasza:
68%

"Mellette meg menjek én dolgozni. A munkahelyemen napi 10 óra sem ritka, plusz egy óra az út. Persze költözzünk a világ végére és akkor még 2 óra az út. Akkor az már 13 óra. Addig a gyerekeket a zsebembe tegyem?"

78. komment

2023. máj. 15. 10:57
 165/224 anonim ***** válasza:
82%

Nyilván. Dolgozni lehetetlen, férjnek jobb állás lehetetlen, támogatásokat kérni szintén lehetetlen. A világon mindenki megoldja valahogy, ők az egyedüliek, akiknél semmi nem működik.

Mi Pest mellett lakunk az agglomerációban, viszonylag drága környéken. Egy ismerős család nagyon nehéz anyagi helyzetbe került, úgyhogy felszámolták az itteni életüket, és leköltöztek vidékre, ahol minden olcsóbb. Nehezen lépték meg? Nyilván, konkrétan beleszakadt a szívük. De inkább ez, mint a gyereket eldobni.

Persze tudom, a Kérdező családjának ez se lenne megoldás, mert ők egy olyan különleges állatfaj, akiken SEMMI nem segíthet.

2023. máj. 15. 11:05
 166/224 anonim ***** válasza:
92%
Az a baj,hogy bármit írunk jön a kifogás. Teljesen felesleges válaszolni bármit is. Úgysem megy vissza dolgozni bár ha a kicsit leadja akkor muszáj lesz megszűnik a Gyed...
2023. máj. 15. 11:06
 167/224 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok sokat hozzáfűzni, de mi pl 6000-t fizetünk az internet+tv-ért (amiből a tv-t nem is használjuk, de csomagban olcsóbb). Ez a hiperszuper megagyors internet, amiről beszélünk. Az az érzésem hogy mindenhol beleragadtatok valami ősrégi előfizetésbe, aminél csak annyit kéne tenni, hogy felhívod, és mondod hogy túl sok, találjatok jobb megoldást. Lesz. Ez kis része a megoldásnak, de tudod, apró lépések, sok kicsi sokra megy...
2023. máj. 15. 11:56
 168/224 anonim ***** válasza:
100%

A 8 evest lenne érdemesebb örökbeadni, ő kerül a legtöbbe, és ugye a pénz a lényeg

Cinizmus....

2023. máj. 15. 12:17
 169/224 A kérdező kommentje:

"Covid idején még csak nagycsoportos volt egy most 8 éves gyerek."

Igen, és? Ez most hogy jön ide? Egy szóval sem mondtam, hogy covid elején nem nagycsoportos volt. 2020 őszén kezdte az iskolát. Nem értem ennek mi jelentősége van.

161, nem zavar ha utálsz. Én is magamat, úgyhogy van bennünk valami közös. A különbség annyi, hogy neked nem kell velem foglalkoznod, én viszont nem menekülhetek.

167. Igen, benne vagyunk a régi előfizetésekbe, amiken nem tudunk változtatni. Próbáltunk, de hűségidő alatt nem lehet. A hűségidő pedig hosszabbodik, ha az ember valamilyen készüléket vesz. Ráadásul ebben mobil előfizetés is van. Amint lehet lemondjuk ami nem kell. Egyelőre erre nincs lehetőségünk.

162, neked nem jön ki a matek, mert nem is akarod hogy kijöjjön. Először is nem egy hitelre fizetünk ennyit, ezt többször írtam. Nem is kereken 1 millió. Ráadásul nem ennyi lett belőle, hanem ennyi van még hátra. Azon túl amit fizettünk. Hogy miért azt a bank tudja. Kamatok...ennyit mondtak. Késedelmi díjak.

És azt sem mondtam, hogy csak abban az egy évben nem fizettük, hanem hogy akkor úsztunk el vele. Utána nyilván nem tudtuk pótolni az elmaradást.

2023. máj. 15. 12:36
 170/224 anonim ***** válasza:
15%

Ha 2020 őszén kezdte az iskolát, akkor most harmadikos. És még mindig csak 8 éves? Egy rossz képességű, korrepetálásra szoruló, hiperaktív stb. gyerek még május végén is csak 8 éves harmadik osztályban?

Bocs, de ez sehogy nem jön ki. Léteznek gyerekek, akik nyáron betöltik a 6 évet, és szeptemberben suliba mennek, de azok nem a hiperaktív-sni kategória, hanem az értelmesebbek.

2023. máj. 15. 12:41
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!