Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » 8 éves gyereknek mit mondjunk,...

8 éves gyereknek mit mondjunk, hová tűnt a testvére?

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, ami nagy felelőtlenség volt, ma már látom. Rengeteg beúszott hitelünk is van, ami szintén nagy hiba volt.

Egyszerűen képtelenek vagyunk hónapról hónapra kijönni a bevételeinkből. Az albérlet, a hitelek és a rezsi szinte mindent elvisz. És még a legkisebb kicsi, de később már ő is nagyon sokba fog kerülni. Egyszerűen könnyebben lehetnénk 2 gyerekkel, így én bármennyire is fáj, lemondanék róla. 1 éves, biztos vagyok benne, hogy hamar családra találna, minket is hamar elfelejtene még és talán esélye lenne egy normális életre, ahol nem kell visszatenni a polcra a sajtot, ha új cipőre van szükség.

A férjem nem szeretné, de próbálom meggyőzni, mert a babánk érdeke is ez.

Viszont a legnagyobb fiunk 8 éves. Mit mondjak neki? Hol a testvére? Nem akarom hogy azt higgye, hogy ő is kikerül a családból, mert ha csak nem csúszunk lejjebb és a gyámügy nem veszi el őket, én nem tudnék tőle megválni.

2023. máj. 13. 11:30
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/224 anonim ***** válasza:
72%

151 hsz egy jól összerakott mesére...

Kérdező, a férjednek nincs szakmája, csak egy minimálbéres állása, neked jó eséllyel szintén nincs szakmád, különben nem 10 órákat dolgoznál valahol. Bár bevallom, senkit nem ismerek, aki nyolcoszt gimiből minimálbéres állásba ment, márpedig te se kerestél többet ennél...

A kérdésben rengeteg hitel van, aztán azt írod később (szó szt, hogy egyetlen egy áruhitel), majd megint több...

Érdekelne, ha egy évig nem dolgozott, nem kapott tp-t, te otthon voltál, miből fizettétek az albérletet, mert amit te kaptál, az azt sem takarta be...

2023. máj. 14. 21:53
 152/224 A kérdező kommentje:

Biztos mindenkit ismersz, aki nyolcosztályos gimibe járt. Azt is tudod, hogy hányan váltanak négy év után normál középiskolára mert nem bírják a nyomást vagy a sznob osztályközösséget. Meg azt is, hogy hány olyan tanuló van, aki egyébként jó képességű lenne, de valahol elveszíti a motivációt és elhanyagolja a tanulást. Az embereke különbözőek, nem egy séma szerint működnek. Komolyan mondom , nem értem miért kell minden szavamat meghazudtolni.

Egy 400 ezer forintos áruhitel volt. Abból fizettünk is néhány részletet, aztán nem fizettük, amikor nem volt miből. Hogy miből éltünk, neked ahhoz nem sok közöd van ugyan, de kaptunk szülői segítséget. Illetve ismerőstől béreltünk lakást, ami kicsi volt, de hármunknak elég.

A rengeteg hitelbe is belekötsz. Kinek mi a rengeteg. 1 millió az áruhitel, folyószámlahitel és ugyan nem hitel, de a költségvetésben odasorolom a felmondott előfizetést is. Nekem ez rengeteg, mert ingünk gatyánk rámegy. Neked ezek szerint nem az.

Esetleg akad még valami, amibe bele tudsz kötni?

2023. máj. 14. 22:52
 153/224 anonim ***** válasza:
93%

Ne haragudj, kérdező, de menthetetlen vagy.

Semmi mást nem csinálsz 16 oldalon keresztül csak gyártod a kifogásokat minden segítő kommentre. A segítő szándékú válaszolók kérdéseire nem adsz plusz információt, nehogy segíteni tudjanak.

Mindig csak arra reagálsz, amin SZERINTED van okod hisztizni.

Én magam is feltettem neked több kérdést, egyikre se méltóztattál válaszolni. Pl.ha olyan sok a törlesztőrészlet és csak abban az egy évben nem fizettétek, amikor a férjed munkanélküli volt, akkor, hogy nem sikerült kifizetni az elmúlt 6 évben? Pontosan mióta fizetitek? Mennyi van még hátra? Miért az elmúlt évre fogod a nyomorotokat, amikor egy halom hitellel, lakás nélkül vállaltatok még 2 gyereket? Milyen betegsége van a férjednek, amivel nem lehet könnyű fizikai munkát se végezni heti pár órában se? Milyen végzettségetek van, amivel nem lehet normális összeget keresni? (Ma voltam Lidl-ben 400+ összegért keresnek dolgozókat, nem hiszem, hogy 3diploma kell hozzá.) Miért nem kérsz segítséget az önkormányzattól, a családsegítőtől, nagycsaládosok egyesületétől vagy bárhonnan, ahol tudnak segíteni anyagilag, ruhával, cipővel, gyerek fejlesztésében stb.? Miért nem fordulsz pszichológushoz, amikor láthatóan nem tudsz megküzdeni a problémáiddal+öngyilkossági gondolataid vannak?

Miért tartod létszükségletnek az irodányi eszközkészletet, vagy a tabletet a 8évesnek?

Igazad van, könnyebben lennétek 2 gyerekkel(bár, ezzel a pénzügyi kultúrával nem biztos), de nullával még könnyebben. Küldd vissza a másik kettőt is, és rögtön az a problémád is megoldódik, hogy mondd meg a 8évesnek. Majd a nevelőszülők szépen elmagyarázzák nekik.

2023. máj. 15. 00:01
 154/224 anonim ***** válasza:
91%

154 köszi!

Jó lenne ha a kérdező válaszolna az összes feltett kérdésre!

2023. máj. 15. 00:52
 155/224 A kérdező kommentje:

Mivel tudsz többet segíteni, ha tudod mikor fizettük vagy miért nem fizettük a hitelt? Ez az információ, miben visz közelebb bármihez is? Mert ha leírom, hogy a moratórium alatt természetesen azt sem fizettük, akkor hasznosabb választ tudtok adni vagy inkább kapni lehet az alkalmon, hogy közöljétek, ez is hiba volt. Tudom magamtól is, ezt közölve nem segítesz semmit. Igen, azzal is tisztában vagyok, hogy a "majd lesz valahogy" mentalitás nem volt jó irány. Ezt is fölöeleges leírni.

Azt sem értem miért fontos hogy pontosan mióta fizetjük. Fogalmam sincs, amióta a moratórium után fizetni kellett. Előtte is fizettük már. Erről nyilván vannak mindenféle papírjaim, de ezeket most a kérdés miatt nem fogom előszedni. Főleg mivel a tényen nem változtat: a megyezés szerinti összeggel fizetni kell. Ennyi a lényeg. Az hogy mikor fizettem és mikor nem, mire vettük fel, miért nem fizettük, teljesen irreleváns a jelen helyzetünk szempontjából. Csak a kötözködőknek ad újabb támadási felületet. Egyébként majd valamikor 2025 végén jár le.

"Miért az elmúlt évre fogod a nyomorotokat, amikor egy halom hitellel, lakás nélkül vállaltatok még 2 gyereket?"

Ez a kérdés miben segít? Ha elkezdek magyarázkodni, az neked miért plusz információ? A kérdésben már eleve ott az ítélkezés. A bíróságon szoktak ilyesmi kérdéseket feltenni.

Végzettségünk érettségi.

Férjemnek szívproblémái vannak és csavarok vannak a lábában. Te talán úgy gondolod, ezzel is remekül állhatna 8-10 órát, de ezzel sokra nem megyünk, ha az üzemorvos nem adott neki alkalmasságit legutóbb sem.

Az önkormányzat nem segít, mert vidéken van a bejelentett lakcímünk. A családsegítőt megpróbálom, de lehet ott is akadály lesz a lakcím. Fejlesztés kapcsán az atyaúristenhez is mehetek, a pedagógiai szakszolgálat az illetékes. Kevés a fejlesztő pedagógus. Aki van, az magánban dolgozik.

Pezichológusnál voltam, nem lett tőle rózsaszín a világ.

A tabletet még a covid idején vettük, hogy ne a telefonomon tanuljon online a gyerek.

Válaszoltam mindenre? Kitölti majd ezt az unalmas, esős hétfői munkanapot, hogy engem támadjatok?

2023. máj. 15. 05:12
 156/224 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező te menthetetlen vagy. Meg sem próbálsz megoldást keresni, csak siránkozol, hogy nektek milyen rossz. Szerintem ne egy, hamem az összes gyereket add állami gondozásba. Mindegyiknek jár a normális élet, normális szülők mellett...
2023. máj. 15. 05:41
 157/224 anonim ***** válasza:
94%
Ķérdező,mi itt sokan ötleteket adunk,hogy segítsünk. Szeretnénk kinyitnina szemed mennyi megoldás van,min kéne változtatnod. Pl ne a külvilágnak élj semmiképpen,menj vissza dolgozni, rengeteg olyan munka van ahol jobban keresnél, biztos vagyok benne,hogy a Párod is találhatna jobban fizető állást ahol nem kéne 12 órát állnia,még gyárakban is van olyan, írjatok menüt miket főzöl, sokat lehet vele spórólni, ne a kifogásokat keresd hanem a megoldást
2023. máj. 15. 06:13
 158/224 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, amikor konkrét dolgokat írtunk, hogy mit tehetnétek, akkor is a torkunknak ugrottál. Erről ennyit.
2023. máj. 15. 06:45
 159/224 anonim ***** válasza:
83%

#155! Azokra a kérdésekre nem azért "kell" válaszolnod, mert utólag meg lehetne oldani, hanem azért, mert addig, amíg nekünk hazudsz, addig magadnak is. Nem tudod magadtól, mert eddig azt írtad, csak addig nem fizettetek, amíg a férjed munkanélküli volt, így máris megvan a kifogás, amivel felmentheted magad. Most először írtad le, hogy egyébként se, úgy álltatok hozzá, hogy "majd lesz valahogy."

Azért nem mindegy, mert amíg nem látod be tök más lesz a megküzdési stratégiád is, ami újabb kudarcokhoz vezet. Pl.azzal, hogy nem szembesülsz azzal, hogy nulla a pénzügyi kultúrád, nem is változtatatsz rajta. Lepasszolod a legkisebb gyereket, utána ugyanúgy kezeled a pénzt, mint eddig és egy idő után észreveszed, hogy még mindig nem éltek jól. Akkor mit csinálsz? Mehet a következő gyerek? Ez ugyanaz a "majd lesz valahogy" hozzáállás, amit eddig csináltál. Egyáltalán nem foglalkozol a számokkal. Levezették neked nagyon szépen pontos adatokkal, hogy miért nem "jársz jobban" 2 gyerekkel, de lesz@rod. Csak odáig látsz, hogy 3 több, mint 2.

Lehet megsértődni, elhiszem, hogy nem tetszik a válaszom, de tudod, honnan tudom? Hogy az anyám pont ilyen, mint te(pénzügyi hozzáállásban, ő nem akart lepasszolni, pedig mi is hárman voltunk.)Én pedig ezt tanultam tőle, ugyanilyen fos volt a pénzügyi kultúrám és tudom, hova vezet, amíg be nem látod és kőkemény munkával nem változtatsz rajta.

2023. máj. 15. 10:17
 160/224 anonim ***** válasza:
29%

A kérdezővel abban egyet kell értenem,hogy aki itt megkérdezi miért nem fizette az elmúlt években,ezzel előrébb lesz? Időgépe van az ilyen kommentelőnek?MIT számít már ilyenkor,hogy mi volt?Mit érdekel téged,hogy milyen formában és hogyan rontotta el pontosan?Hogy még egyet rúgj bele?Ez nem segítség. Ennyi agyhalott embert esküszöm régen láttam már. Tisztelet a kivétel,aki normálisan segített. Tudja,hogy hibáztak,de nem tudja már visszafordítani,CSAK helyrehozni,de abban nem segítség,hogy mi volt 6 éve. Aki azt írja betegen is lehet dolgozni,annak pedig megsúgom az én kolléganőm beteg lett elég durván,minden követ megmozgatott az üzemorvosnál,hogy visszajöhessen dolgozni,mert a pénz is kellett és azt érezte megfogja tudni csinálni,nem kapta meg az engedélyt. Hiába fordult bárhova is,dokihoz is újabb szakvéleményért,nem kapta meg, hiába tanult és dolgozott benne 20+évet. Van ilyen sajnos.

Kérdező, én már kérdeztem. Miért nem opció ha visszamész dolgozni jelenleg?

2023. máj. 15. 10:26
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!