Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » 8 éves gyereknek mit mondjunk,...

8 éves gyereknek mit mondjunk, hová tűnt a testvére?

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, ami nagy felelőtlenség volt, ma már látom. Rengeteg beúszott hitelünk is van, ami szintén nagy hiba volt.

Egyszerűen képtelenek vagyunk hónapról hónapra kijönni a bevételeinkből. Az albérlet, a hitelek és a rezsi szinte mindent elvisz. És még a legkisebb kicsi, de később már ő is nagyon sokba fog kerülni. Egyszerűen könnyebben lehetnénk 2 gyerekkel, így én bármennyire is fáj, lemondanék róla. 1 éves, biztos vagyok benne, hogy hamar családra találna, minket is hamar elfelejtene még és talán esélye lenne egy normális életre, ahol nem kell visszatenni a polcra a sajtot, ha új cipőre van szükség.

A férjem nem szeretné, de próbálom meggyőzni, mert a babánk érdeke is ez.

Viszont a legnagyobb fiunk 8 éves. Mit mondjak neki? Hol a testvére? Nem akarom hogy azt higgye, hogy ő is kikerül a családból, mert ha csak nem csúszunk lejjebb és a gyámügy nem veszi el őket, én nem tudnék tőle megválni.

2023. máj. 13. 11:30
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/224 anonim ***** válasza:
73%
Az a bajod, hogy egy lusta munkakerülő dög vagy. Mellesleg hazug is. Konkrétan ellentmondasz magadnak, legalább figyelj oda, hogy mit hazudsz. Egyik oldalon még színházba jártatok, most meg már munkanélküli volt a férjed. Persze hüphüp, műteni kellet, azért. Na innen látszik, hogy te aztán, de lehet a férjed sem sosem dolgoztatok. Azért mert vkit műteni kell, nem rughatják ki és ha nem is kapja meg a fizuja 100%-át, nem marad fizetés nélkül. 70% a táppénz, de ha a betegség oka összehozható a foglalkozással, akkor meg 100%-os a táppénz. Csak a kifogásokat keresed, mert elherdáltátok a pénzt és lusta dög vagy dolgozni. Na és mi lesz, ha örökbe adod? Ugyan úgy kisz.rsz majd magadból mégegy gyereket a nyomorra, mert az ilyen söpredékeknek még a védekezéshez sincs agyuk. Takaródj el dolgozni és védekezzetek v ne b.sszatok, ennyi. Mellesleg ma már annyi lehetőség van a tanulásra. Csak lusta dögök voltatok és vagytok ahhoz is. Ha van internet, mert ide tudsz írogatni, akkor javaslom, hogy keress valami jó kis nyelvtanulós alkalmazást, appot, oldalt. Van egy csomó hasznos dolog is ám az interneten ingyen. Én is úgy tanulom most a németet.
2023. máj. 14. 13:39
 112/224 anonim ***** válasza:
78%
Ugyan, dehogy depressziós ez. Most csak előhúzta a depi és öngyi kártyát, hogy sajnáltassa magát és megmagyarázza azt, hogy miért nem takarodik el dolgozni.
2023. máj. 14. 13:42
 113/224 anonim ***** válasza:
6%
Az a hihetetlen, hogy mitől lesz fél kilobol egy kiló.
2023. máj. 14. 14:09
 114/224 anonim ***** válasza:
86%
114-re: nem hihetetlen, csak fizika. Liszt + víz + élesztő vagy kovász. Állni hagyod, KELESZTED. Megkel. A térfogata kb. a duplája lesz és a súlya is nő.
2023. máj. 14. 14:18
 115/224 anonim ***** válasza:
26%

Nem tudom depressziós-e vagy nem, de az írása alapján az. Te a szívedre vennéd, ha te tévedsz és történik vele valami? Egyszerűen nem értem az embereket. Valaki öngyilkosságról beszél és még rúgtok is rajta? Csak azért nem meritek nyíltan azt mondani neki, hogy nosza, mert az már büntetendő. De kinézem hogy simán megtennétek.

Kérdező, ha tudod, töröld a kérdést, mert a válaszok többet ártanak, mint használnak. Az emberek itt a feszültséget adják ki, amit következmény nélkül nem lehet otthon/munkahelyen.

2023. máj. 14. 14:19
 116/224 anonim ***** válasza:
88%
Na most én is elgondolkodtam. A térfogata nyilván nő, de a levegőtől. A levegőnek nincs súlya. Mitől nő a súlya?
2023. máj. 14. 14:24
 117/224 anonim ***** válasza:
80%
Már hogy ne lenne a levegőnek súlya!!!! 1 köbméter kb. 1,3 kg.
2023. máj. 14. 14:35
 118/224 anonim ***** válasza:
76%
116. Mondjuk én pont, hogy itt gyk-n értelmes, segítő választ szoktam adni azoknak, akik depressziósak, öngyik akarnak lenni stb. De itt egyértelmű, hogy nem erről van szó. Egy lusta munkakerülő az a baja. Amúgy meg a munka ám sokat tud segíteni. És tudom, miről beszélek, mert voltam padlón én is, voltam munkanélküli és bizony ez segített, h munkám lett. Neki meg több okból is segítene, de csak a kifogásokat keresi és saját magának mond ellent. Bocsánat, de a gyerekeit lehet itt csak sajnálni. Mellesleg senki sem fogot pisztolyt a fejéhez, hogy szüljön még a nyomorba...
2023. máj. 14. 14:36
 119/224 A kérdező kommentje:

Minden szavamat kiforgatjátok, keresitek mibe lehet belekötni.

A hitelt az első gyerek előtt vettük fel, fizettük is. Amikor terhes voltam, akkor rúgták ki a férjem. Utána kellett műteni. Nyilván nem kapott táppénzt, mert a volt munkahely miért is fizetne, ha már nincs munkaviszonya. És nem dolgozott, mert ki vette volna fel, ha egy évig kórházból ki-be járt? De azalatt az egy év alatt nem fizettük a hitelt.

Színházba meg nem abban az egy évben jártunk, amíg én otthon voltam egy újszülöttel, a férjem meg a kórházban. Ilyet sehol nem is írtam. Tavalyelőtt, tavaly jártunk. Nem az én szórakozásomra (mert ezen is sokan lovagolnak), hanem a gyerekekkel bábszínházba. Tudom, minek. Csak valahogy az elmúlt évben kifolyik a kezem közül a pénz, pedig semmi luxust nem veszek. A sajtot sem én zabálom, mert itt mindenki úgy beszél róla, mintha egész nap a tv előtt ülve rágcsálnám a parmezán tömböket. A gyerekek eszik a sajtot. De ez csak egy példa volt, nem is értem miért ragadtátok ki.

Nem is értem miért magyarázkodok olyanoknak, akik nagyítóval keresik melyik szavamat lehet kiforgatni. Semmi újat nem tudtok mondani. Semmi olyat, amit magamtól ne tudnék. Nem is értem miért tettem fel a kérdést. Lesz ahogy lesz, telnek a napok. Rosszabb már biztosan nem lehet.

2023. máj. 14. 14:36
 120/224 anonim ***** válasza:
73%

De akkor már az első gyerek megszületése elött tudtátok, hogy nem bírjátok a hitelt? Hogy sok? Akkor hogy lett még 2?

Ahogy egyre több kis infót csepegtetsz, úgy nézel ki egyre rosszabbul, bocs.

2023. máj. 14. 14:40
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!