8 éves gyereknek mit mondjunk, hová tűnt a testvére?
3 gyerekünk van, ami nagy felelőtlenség volt, ma már látom. Rengeteg beúszott hitelünk is van, ami szintén nagy hiba volt.
Egyszerűen képtelenek vagyunk hónapról hónapra kijönni a bevételeinkből. Az albérlet, a hitelek és a rezsi szinte mindent elvisz. És még a legkisebb kicsi, de később már ő is nagyon sokba fog kerülni. Egyszerűen könnyebben lehetnénk 2 gyerekkel, így én bármennyire is fáj, lemondanék róla. 1 éves, biztos vagyok benne, hogy hamar családra találna, minket is hamar elfelejtene még és talán esélye lenne egy normális életre, ahol nem kell visszatenni a polcra a sajtot, ha új cipőre van szükség.
A férjem nem szeretné, de próbálom meggyőzni, mert a babánk érdeke is ez.
Viszont a legnagyobb fiunk 8 éves. Mit mondjak neki? Hol a testvére? Nem akarom hogy azt higgye, hogy ő is kikerül a családból, mert ha csak nem csúszunk lejjebb és a gyámügy nem veszi el őket, én nem tudnék tőle megválni.
De most mi értelme van annak, hogy már 10+ oldalon keresztül győzködsz vadidegeneket. Ebben a történetben egyetlen ember van, akit meg kell győznöd, ő a férjed. Ha ő beleegyezik az örökbeadásba, akkor az a gyerek örökbe lesz adva, ha nem, akkor nem. Ez teljesen független attól, hogy mi itt mit gondolunk.
Ha már más megoldásra nyilvánvalóan nem vagy nyitott azt az időt és energiát, amit arra fordítasz, hogy itt siránkozol, szánd arra, hogy meggyőzd a férjedet.
Sok sikert. (Na jó, nem.)
Nem tudom mit dolgozik urad, de az enyém mwnt fusizni, olyan is volt hogy éjszak@ra ment, reggel meg onnan tovább 12 órázni.
Sajnos mást nem tudunk mondani csak azt, hogy dolgozz.
"1 kg kenyérhez meg nem kell 1 kg liszt. 55dkgból nekem kijön az 1kg-s kenyér."
Az igen. Elarulod hogy csinalod? Komolyan érdekelne
105ös, mi a hihetetlen ebben?
Én is rendszeresen sütök, 20dkg anyakovászból és 40dkg lisztből van majd 1 kg friss kenyerem.
Nem vagyunk ellened, valamit nagyon félreértesz. Azért vagyunk, hogy segítsünk. De te ezt nem hagyod, mert valami kifogast mindig találsz. És nem, pont nem az a helyes döntés, hogy örökbeadod a gyereket.
De őszintén, én még mindig remélem, hogy nem gondolod komolyan, és csak az elkeseredettség miatt vetődött fel benned ennek a lehetősége.
#97! Nem, ha jó döntést akarnál hozni akkor kezdetnek elmennél pszichológushoz, mert ordít rólad, hogy depressziós vagy, teljesen irreális a gondolkodásod. Ingyen is van! Lehet, hogy várni kell rá, de már rég jelentkezhettél volna, kezdd el most.
A bevételetek a leírás alapján 458ezer. Mivel a jövedelem nem haladja meg az 1főre eső 120ezret, gyakorlatilag nincs olyan támogatás az önkormányzatnál, amit ne kaphatnátok meg.
Eleve azzal kezdted, hogy azért akarod eldobni a kicsit, mert nem most kerül sokba, de majd fog. Ja, csak ahogy a kicsi nő, közben ti is változtathatnátok, de ez fel se merül. Nem átmeneti nehézségként kezeled a jelenlegi helyzetet, hanem eldöntötted, hogy ti aztán soha nem fogtok megmozdulni. A végrehajtókat is kifizetitek egyszer, nem tart örökké és talán lesz annyi eszetek(bár most nem úgy látszik), hogy nem vesztek fel újabb áruhitelt. Közben képezhetitek magatokat, találhattok jobban fizető állást stb. Pályázathatnátok önkormányzati lakásra is. Sokkal olcsóbb, mint az albérlet. Jó, nem sok van, de amikor mégis, azt pont az ilyen családoknak szokták kiadni. Nagycsaládosok vagytok, mégse próbáltok meg semmit használni ebből. Írtad, hogy a nagyobb gyerekednek nem jut magántanárra. Szükséges? Iskolai korrepetálás? Családsegítőnél jártál, hogy tudnak-e segíteni? Vannak ingyenes lehetőségek. Egyszerűen sznob vagy. Szégyelled, hogy nem vagytok gazdagok, de azt nem tartod cikinek, hogy kidobnád a gyerekedet. Hát, inkább azt kéne szégyellni.
Milyen egészségügyi problémája van a férjednek, amitől kb.semmilyen munkára nem képes? Filmforgatásokon dolgozom. Elmondanám idős nyugdíjasok, rokkantak, betegek is végigállnak napi 12 órákat is, mert akarják! Nem azt mondom, hogy a férjed is forgasson, vagy menjen bányába dolgozni, de olyan nincs, hogy valaki se tanulni nem képes, se könnyű fizikai munkára. Inkább nem AKAR. Óriási különbség. Ha ülőmunkát végez keves pénzért, akkor nyugodtan elmehet mellette pár órában valami mellékállásra, nem halna bele. Mondjuk abban azért megegyezhetünk, hogy ti legalább összeilletek. Várjátok a sült galambot, meg sajnáltatjátok magatokat, csak mozdulni ne kelljen.
Milyen jó, hogy otthon ülsz a 150ezer Ftos gyeddel és itt siránkozol ahelyett, hogy visszamennél dolgozni és mondjuk kapsz fizetést meg pluszba a gyedet. Nem is értem hát persze mindenki hülye csak te nem. Nevetséges.
Amúgy akkor lentebb kell adni az igényekből, mert ennyi pénzt ami budapesti viszonylatban is szürrealisan kevés ezt vidéken is megkapjátok és ott olcsóbb a lakhatás. Nem színházról kell álmodozni hanem szedd össze magad és húzz el dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!