Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » 8 éves gyereknek mit mondjunk,...

8 éves gyereknek mit mondjunk, hová tűnt a testvére?

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, ami nagy felelőtlenség volt, ma már látom. Rengeteg beúszott hitelünk is van, ami szintén nagy hiba volt.

Egyszerűen képtelenek vagyunk hónapról hónapra kijönni a bevételeinkből. Az albérlet, a hitelek és a rezsi szinte mindent elvisz. És még a legkisebb kicsi, de később már ő is nagyon sokba fog kerülni. Egyszerűen könnyebben lehetnénk 2 gyerekkel, így én bármennyire is fáj, lemondanék róla. 1 éves, biztos vagyok benne, hogy hamar családra találna, minket is hamar elfelejtene még és talán esélye lenne egy normális életre, ahol nem kell visszatenni a polcra a sajtot, ha új cipőre van szükség.

A férjem nem szeretné, de próbálom meggyőzni, mert a babánk érdeke is ez.

Viszont a legnagyobb fiunk 8 éves. Mit mondjak neki? Hol a testvére? Nem akarom hogy azt higgye, hogy ő is kikerül a családból, mert ha csak nem csúszunk lejjebb és a gyámügy nem veszi el őket, én nem tudnék tőle megválni.

2023. máj. 13. 11:30
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/224 anonim ***** válasza:
70%
Azok szüljenek akik tudják biztosítani a gyerek testi lelki jóllétét. Ahogy anyunak joga van ugrálni a himbilimbin, gyereknek pedig joga van normális emberhez méltó életét élni és úgy felnőni hogy nem egy szívás a gyerek kora.Ha nem tudja megadni a gyereknek az alapokat sem akkor ne szüljön.
2023. máj. 14. 19:46
 142/224 anonim ***** válasza:
74%
Már nem azért de ez már nem a jaj gyereket akarunk de kifutunk az időből volt. Ez egy szar helyzetre felelőtlenül vállalt HARMADIK gyerek. Ha még ma ki is jövünk a pénzünkből ennyi hitellel egy drága albérletbe nem szülök 3 gyereket. Persze ehhez ész is kell nem csak ösztönök
2023. máj. 14. 19:55
 143/224 anonim ***** válasza:
11%
Hát jó, újpesten a világ végén lehet találni 140ért, normális kerületben sajnos nem.
2023. máj. 14. 19:57
 144/224 anonim ***** válasza:
86%
És muszáj mindenképp pesten vagy a közelében lakni akkor is ha nincs rá pénz? Munka van máshol is ami ennyit fizet. Sőt többet is.
2023. máj. 14. 19:59
 145/224 anonim ***** válasza:
12%
Gondolom mindenki okkal lakik ott, ahol. Nekünk például van házunk Borsodban. Nincs munka. Olyan se, ami ennyit fizet.
2023. máj. 14. 20:41
 146/224 anonim ***** válasza:
100%

A több mint egy millió forint ilyen törlesztőkkel is le kell, hogy járjon záros határidőn belül. Utána sem tudjátok egy kicsit összeszedni magatokat?

Tényleg annyi ingyen elvihető cucc van, meg fillérekért árult ruhák a neten, apróságokkal is el lehet kezdeni a spórolást, minden forint számít. Ha kerestek másik munkát, bármikor szembejöhet egy jó ajánlat is, azért mert eddig nem sikerült, simán lehet, hogy holnap pont sikerül.

Ha beismered, hogy ti rontottátok el, akkor kutya kötelességetek, hogy vállaljátok a felelősséget érte, és nem engedhetitek meg magatoknak a síránkozást, csak hogy menjetek előre és javítsatok a körülményeiteken, a gyerekek miatt.

U.i.: egy nyolc éves gyerek mit tanul(azaz nem tanul...), amihez ti már nem vagytok elegek és fizetős magántanár kellene? Olyan ostobák nem lehettek, a gyakoris kommentelők 90%-ánál helyesebben írsz, nincs szarvashiba, elütések, random pakolt vesszők stb... Nekem egyébként ez a leggyanúsabb :)

2023. máj. 14. 20:49
 147/224 anonim ***** válasza:
39%

Azért kemény hozzászólások vannak. Igen,a kérdezőék elrontották plusz sok nehézségük beütött,de ezzel tisztában van, mint írta is. Szerintem is picit depressziós,ami érthető és ezt csak max az értheti,aki volt már igazán kaki helyzetben. Aki aranypalotában született,20 évesen saját hitelmentes házzal és soha nem hibázott az életben egyszer se olyat,amit nem tudott kitörölni max helyrehozni de az kemény hosszú évek munkája,az megmondhatja a frankót persze,de fingja nincs a helyzetükről.

Most itt akik irogatjak,hogy miért így meg úgy csinálták a múltban,ezzel mire megy?Ő is tudja de időgépe nincs gondolom. Előrébb nem lesz. Ebből a helyzetből kell kihoznia most a legtöbbet és nem örökbeadással. Munkahelyre kellene visszamenni szerintem is. Amilyen stílusba írtok pedig ő egyszer sem személyeskedett, azért gusztustalan. Hányinger és az életben kerüljenek el az ilyen emberek inkább, bár hál isten az én ismerőseim, barátaim normálisak. Ennyi empátiára tanítjátok a gyereketeket is? Fantasztikus.

Az én szüleim is sajnos rengeteg hibát halmoztak hibára gyerekkoromban. Igen, megbánták,elcseszték. Olyan szegénységben éltünk,hogy hihetetlen,de nem adták fel. Nálunk is hitel,apa elvesztette a munkáját. Kemény időszak volt. A lelküket kitették értünk tesómmal. Nem azzal foglalkoztak miért cseszték el,hanem hogy hozzák helyre. Lehet jó pár év volt de sikerült,ma már konkrétan új saját házuk van, új autó,0 hitel, rengeteg pénzük,boldogok. Amúgy rájuk sokkal jobban is felnézek,mert senki nem segített nekik,hanem a 0-ról indultak és elérték ezt,mint azokra akiknek a segge alá van tolva a lakás. Tisztelet a kivétel!

Kérdező,ne add fel, örökbeadáson se gondolkozz szerintem,hanem üljetek le a férjeddel, beszéljétek át és keressetek normális megoldást. Munkahelyedre visszamenni miért nem opció? Akkor gyed plusz fizetés.

Le lehet pontozni.

2023. máj. 14. 21:21
 148/224 anonim ***** válasza:
89%

#147! Az hagyján, hogy le kell járnia, de azt írta, az első terhessége alatt lett munkanélküli a férje és utána 1évig nem dolgozott. AKKOR nem fizették a hitelt. És mi történt az azt követő 6 évben? Mert ha fizették volna, már rég letörlesztették volna. Szóval tudták, hogy milliós tartozásuk van, úgy vállaltak még 2 gyereket.

Nem arról volt szó, hogy 1 éve kicsúszik a pénz a keze közül, soha nem tudtak vele bánni. Ami ok.,nem kell azért máglyán elégetni, de azért azt szögezzük már le, hogy minél nagyobbat hibázik valaki, annál több energiát kell belefektetni, hogy helyrehozza. Itt a belátás is hiányzik, inkább csak önsajnálat, energiabefektetés meg nulla.

Az ország 80%-át megviselte az elmúlt 1év anyagilag, de ő úgy tesz, mintha egyedül lenne. MINDENKINEK drágább lett minden, csak szólok. Akkor most, mindenki passzolja le a gyerekét, a gyermektelenek meg akasszák fel magukat, hisz nincs mit tenni?🤷🏼‍♀️

2023. máj. 14. 21:26
 149/224 A kérdező kommentje:

Nem azért nem tudom tanítani, mert hülye vagyok. Az általános iskolai tananyaggal elboldogulok. Nyolc osztályos gimibe jártam, ötödikben én tanítottam a húgomat.

De a kislányomat nem tudom. SNI-s, hioeraktív, figyelemzavaros. Én hiába tudom, ha nem találom meg hozzá a módszert, amivel meg tudom tanítani neki. Az iskolai fejlesztés a semmivel egyenlő. Gyógypedagógus kell mellé.

2023. máj. 14. 21:31
 150/224 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk azt szögezzük le, hogy bár az ország 80%-át megviselte az elmúlt 1 év, bem mindenkit egyforma mértékben.

Teljesen más az, aki idén csak egy hetet nyaral, nem kettőt, mint az, aki most inkább az olcsóbb felvágottat veszi. És megint máshogy éli meg az, aki eddig is épphogy kibírta a következő fizetésig.

Például barátnőm annyiból érzi meg, hogy kevesebbet tesz a megtakarításba. Én meg lassan felélem azt a keveset, amim félre volt téve.

Látod, itt is volt aki azt írta a posztolónak, hogy ennyi pénzből ők dúskálnak. Más meg azt, hogy ez még hitel nélkül is botrányosan kevés. A két ember biztos nem egyformán szenvedi meg a mindennapokat.

2023. máj. 14. 21:40
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!