8 éves gyereknek mit mondjunk, hová tűnt a testvére?
3 gyerekünk van, ami nagy felelőtlenség volt, ma már látom. Rengeteg beúszott hitelünk is van, ami szintén nagy hiba volt.
Egyszerűen képtelenek vagyunk hónapról hónapra kijönni a bevételeinkből. Az albérlet, a hitelek és a rezsi szinte mindent elvisz. És még a legkisebb kicsi, de később már ő is nagyon sokba fog kerülni. Egyszerűen könnyebben lehetnénk 2 gyerekkel, így én bármennyire is fáj, lemondanék róla. 1 éves, biztos vagyok benne, hogy hamar családra találna, minket is hamar elfelejtene még és talán esélye lenne egy normális életre, ahol nem kell visszatenni a polcra a sajtot, ha új cipőre van szükség.
A férjem nem szeretné, de próbálom meggyőzni, mert a babánk érdeke is ez.
Viszont a legnagyobb fiunk 8 éves. Mit mondjak neki? Hol a testvére? Nem akarom hogy azt higgye, hogy ő is kikerül a családból, mert ha csak nem csúszunk lejjebb és a gyámügy nem veszi el őket, én nem tudnék tőle megválni.
Rengeteg embert ismerek, akit elbocsátottak. A többség alá is írja a közös megegyezést. Úgyhogy mindegy is, hogy ideális esetben hogy kéne lennie. Ha nem lehetne senkit kirúgni, nem lennének dugig a munkaügyi központok. Vagy ha most nincsenek is, itt egy kb 8 éves eset van.
Az én férjemet például azért rúgták ki annak idején, mert önkormányzati munkahelye volt és a vezetőségcsere után lecserélték a fél kollektívát. Senki nem pereskedett és simán meg lehetett tenni. Az én munkahelyemről is rúgtak ki embereket.
Miért rúgták ki a férjed?
Amúgy a hitelintézettől lehet kérni ilyenkor méltányosságot ha nem tudod fizetni. Nem kell megvárni meg nem fizetni, hogy végrehajtásra kerüljön.
De mind1. Sztem csak provokáció ez a kérdés.
Én nem tudnék így nyugodtan lefeküdni aludni sem te sem pedit a férjes helyében, hogy nyavajgok és tudom, hogy nem teszek meg mindent azért, hogy jobb életünk legyen. Végülis azt csinálsz amit akarsz, oldd meg ha az egyik gyerekedet le akarod passzolni, de ez nem így megy. Ilyen anya és apa mellett inkább adjátok örökbe mind a hármat, mert nyilvánvaló, hogy sem magatokról sem pedig 3 gyerekről nem tudtok felelősen gondoskodni. Én mindkettőtök helyében mélyen szégyelném magam. 220 ezres albérlet? Mire fel? Van olcsóbb is jóval. Nem kellene játszani a nagyasszonyt a semmire. Örülj, hogy luk van a seggeden és továbbra is menj el dolgozni. Kíváncsi lennék mivel töltöd a napjaid az önsajnálaton kívül.
Na de legyünk nyitottak, megnéztem Csepelt (21. kerület ha jól néztem)
Melyik az a piszok olcsó? Mi 140 ezer +rezsiért béreljük az 1+2 félszobásat. Gondolom a víz, villany, távhő mindenhol közel azonos árban van. Közös költség sem jelentős különbség. Ekkora lakást ott sem találtam olcsóbban. Sőt. És nem is biztos hogy kiadják. Szóval csepeli árakon sem jönnek ki a kérdező sokkal olcsóbban.
Gondolom most jön az, hogy el lehet élni egy garázsban is 5 embernek.
Ja, eddig hemzsegett az olcsó albérlet. Most hogy rákérdeztem és nincs, most már nem kell albérletbe gyereket szülni...
Megszülte. És akkor most vegyen időgépet és menjen vissza változtatni? Vagy mi volt a célja a jótanácsodnak? Szerinted az ő bevételükből mikorra szedték volna össze egy lakás árát? Azt tudod hogy az ember reprodukciós képessége nem tart addig, mint az élete? Vagy csak a gazdagok szüljenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!