Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » 8 éves gyereknek mit mondjunk,...

8 éves gyereknek mit mondjunk, hová tűnt a testvére?

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, ami nagy felelőtlenség volt, ma már látom. Rengeteg beúszott hitelünk is van, ami szintén nagy hiba volt.

Egyszerűen képtelenek vagyunk hónapról hónapra kijönni a bevételeinkből. Az albérlet, a hitelek és a rezsi szinte mindent elvisz. És még a legkisebb kicsi, de később már ő is nagyon sokba fog kerülni. Egyszerűen könnyebben lehetnénk 2 gyerekkel, így én bármennyire is fáj, lemondanék róla. 1 éves, biztos vagyok benne, hogy hamar családra találna, minket is hamar elfelejtene még és talán esélye lenne egy normális életre, ahol nem kell visszatenni a polcra a sajtot, ha új cipőre van szükség.

A férjem nem szeretné, de próbálom meggyőzni, mert a babánk érdeke is ez.

Viszont a legnagyobb fiunk 8 éves. Mit mondjak neki? Hol a testvére? Nem akarom hogy azt higgye, hogy ő is kikerül a családból, mert ha csak nem csúszunk lejjebb és a gyámügy nem veszi el őket, én nem tudnék tőle megválni.

2023. máj. 13. 11:30
 201/224 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor középső 16-16.30ig marad oviban, pici bölcsiben te meg 8 órában dolgozol, probléma megoldva.
2023. máj. 18. 06:36
 202/224 anonim ***** válasza:
100%
Már megint csak a kifogások. Tud az a gyerek hamarabb is menni meg tovább is maradni. Jaaa hogy akkor nem lenne mire fogni hog nem akarsz dolgozni? Ciki
2023. máj. 18. 06:41
 203/224 A kérdező kommentje:
Nem maradhat tovább, mert nem alszik. Az óvoda pedig nem tudja megoldani, hogy elkülönítve ébren legyen.
2023. máj. 18. 07:24
 204/224 anonim ***** válasza:
91%
Akkor megtanitod a gyerekednek, hogy amíg többiek alszanak,mo csendben fekszik.
2023. máj. 18. 07:31
 205/224 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam sem alszik, mégis bent van 4 utánig, amíg odaérünk érte… pedig őt se tudják elkülöníteni. Egy barátnőmnek szintén 3 gyereke van, mint neked, ott is a két nagyobb nem tud elaludni délután, mégse kell értük bemennie, pedig ő is otthon van az 1 évessel, csak ő nem hagyta magát az óvónőkkel szemben és így nem cseszekednek vele…

Inkább állj ki magadért és a gyerekeidért és ne a szerinted könnyebb utat válaszd.

2023. máj. 18. 07:32
 206/224 anonim ***** válasza:
100%

Hidd már el, hogy rengeteg 3 gyerekes szülő dolgozik, különböző munkahelyeken.

Csak a közvetlen kollégáim között 2, igaz, az egyik apuka. De az anyuka is megoldja, pedig túlórázni is kell többször, olyankor megbeszélik, hogy apuka megy a gyerekekért. Ja, és mi fél 8-kor kezdünk...

Biztos nem kényelmes, igaz, de ők szeretik a gyerekeiket, és ennyit még épp meg tudnak tenni értük, nem adják örökbe egyiket sem azért, hogy ne kelljen korán kelni...

Egyébként nem tudom, írtad-e, de nincs senki, aki besegítsen, mondjuk egy hosszúra nyúlt napon értük menjen? Rokonság, barátok? (Bár az eddigiek alapján sejtem, hogy a; egyke árvák vagytok mindketten b; minden rokon, barát beteg, ápolásra szorul maga is c; mindenki más városban lakik d; nem vagytok jóban senkivel, mert megunták, hogy anyagi támogatást vártatok mindig. Tudom, előítéletes vagyok, de ennél a kérdésnél nem nehéz 😀)

2023. máj. 18. 07:37
 207/224 anonim ***** válasza:
94%

Olyan nincs, hogy nem maradhat tovább. A szájukat húzhatják - a maguk szempontjából amúgy tök jogosan, ha a többi gyereket sem hagyja aludni -, de ki nem tilthatják, pláne, ha dolgozol. Úgyhogy ez nem kifogás bocs.

De már várom a következő indokot azzal kapcsolatban, hogy a kicsi miért nem mehet bölcsibe.

Ha valahol Szabolcsban élnétek egy kis faluban, autó nélkül, ahol nincs bölcsi, még meg is érteném a problémádat, onnan néha tényleg szinte megoldhatatlan dolgozni járni. De Pesten tényleg csak az nem talál munkát, aki reménytelenül lusta.

2023. máj. 18. 07:43
 208/224 anonim ***** válasza:
96%

Hát ez jó! 😀 Elképzelem, hogy korábbi bölcsis gyerekek már dolgozó anyukái sorra mondanak fel, mert nem alszik a gyerek az oviban!

Meg tele vannak az árvaházak, mert ugyanezen okból nem tudták hová tenni a gyereket, ezért lepasszolták...

2023. máj. 18. 07:57
 209/224 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem add örökbe mind a hármat.
2023. máj. 18. 09:11
 210/224 anonim ***** válasza:
93%
Persze hogy nem maradhat most. Mivel otthon vakarod a nunid. Dolgozó szülő gyerekét nem parancsolják haza elhiheted. Mivel tudják hogy nem tud érte menni. Annyi az egész hogy ha mem is alszik csendben kell feküdni. De már látom a következő kifogást: Nem tus csendben feküdni
2023. máj. 18. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!