8 éves gyereknek mit mondjunk, hová tűnt a testvére?
3 gyerekünk van, ami nagy felelőtlenség volt, ma már látom. Rengeteg beúszott hitelünk is van, ami szintén nagy hiba volt.
Egyszerűen képtelenek vagyunk hónapról hónapra kijönni a bevételeinkből. Az albérlet, a hitelek és a rezsi szinte mindent elvisz. És még a legkisebb kicsi, de később már ő is nagyon sokba fog kerülni. Egyszerűen könnyebben lehetnénk 2 gyerekkel, így én bármennyire is fáj, lemondanék róla. 1 éves, biztos vagyok benne, hogy hamar családra találna, minket is hamar elfelejtene még és talán esélye lenne egy normális életre, ahol nem kell visszatenni a polcra a sajtot, ha új cipőre van szükség.
A férjem nem szeretné, de próbálom meggyőzni, mert a babánk érdeke is ez.
Viszont a legnagyobb fiunk 8 éves. Mit mondjak neki? Hol a testvére? Nem akarom hogy azt higgye, hogy ő is kikerül a családból, mert ha csak nem csúszunk lejjebb és a gyámügy nem veszi el őket, én nem tudnék tőle megválni.
Szerintem is ilyen felfogással mind a 3 gyereket ne is be add egy árvaházba hanem add el őket jó sok pénzért olyan meddő pároknak akik örömmel vállalnák őket és tűzön vízen keresztül felnevelnék őket tisztességgel. Nem pedig csak a szarrágó kamu kifogásaiddal jönnél és hazudoznál. Egyébként kezdem azt gondolni, hogy azért kellett volna a 3. gyerek nektek, hogy kihúzzon benneteket nagyjából az anyagi szarból (ingyen tankönyv, ingyen étkeztetés suliba, adókedvezmény...stb), de nem jöttek be a számításaitok és ilyenor szerencsétlen kolonc gyerek már nem kell. Szépek vagytok. Ilyenkor kicsit örülök, hogy nem emelték fel a családi pótlékot, mert az összes ilyen ingyenélő, mint ti az államon és mások adóján élősködnétek. Szerencse, hogy a babavárónak és a csoknak is meg vannak a feltételei, mert ti azt is elherdáltátok volna aztán meg jajonganál, hogy mekkora adóssagod van és lepasszolnád a gyereket. Szánalmas vagy a férjeddel együtt úgy ahogy vagy.
Az meg hatalmas kamu, hogy nem tudsz előfizetést váltani internetre...tudod minden készüléknek és szolgáltatásnak külön hűségideje van (ha csak nem egyszerre vettétek) + előtte fél évvel is meg lehet. De nyilván szükség volt olyan dolgot vennetek amit amúgy alapból fizetni se tudtok vagyis tudtok, de ételre nem marad pénz.
Csepelen, Újpesten, Soroksáron és még sok helyen van olcsóbb albérlet, de nektek az is büdös, mert fél órával többet kellene utazni.
Hirdesd meg a gyerekeidet add el őket. Úgy se számítanak neked. Akiknek számít a gyerek az nem így viselkedik és nem ilyen válaszokat ad, mint te. Notórius hazudozó vagy.
Keress olyan munkahelyet atmenetileg, ami rugalmas, pl. takaritas, penztaros munka es par ora alatt napkozben/delutan megvan.
Anyukam is ezt csinalta, amikor EGYEDUL maradt 3 gyerekkel ;)
Rajtatok egyedul az segit, ha tobb bevetelek lesz. Marpedig az csak es kizarolag munkaval oldhato meg. Esetleg a ferjed is kereshetne egy nem megterhelo masodallast (nem tudom, h milyen vegzettsege van), vagy meglevo munkahelyen vallaljon tulorat, ha tud.
4 éves a fiam ő sem alszik, meg kb 3-4 gyerek a csoportban, hát én meg dolgozom oldják meg.
Én is megoldom a bölcsiben, amikor nem alszik egy gyerek, vagy ha nem tudom megoldani, ez van akkor senki nem alszik, mert halgatják, hogy üvölt, de 1-2 hónap és az üvöltő is alszik vagy megszokja és csöndben van.
Jo, akkor kezdem a kotelezo lebaszassal:
Ember, nem szulunk ugy gyerekeket, hogy alberletben vagyunk es kilatasban sincs a sajat lakas. Foleg nem szulunk egy tanulatlan, vegzettseggel nem rendelkezo herenek aki mindig minimalbert fog keresni. Nem veszunk fel felelotlenul aruhiteleket. Nem szulunk meg egy kolkot amikor a ferjunk eppencsak visszament melozni. Nem szulunk harmadik gyereket amikor alberletben csoroskodunk, behajtasban vagyunk es a masodik gyerekunk problemas es draga fejlesztesekre kellene vinni.
Kettobol egy gyereked genetikai selejt lett, miert kockaztattad, hogy talan a harmadik is az legyen?
En egyebkent nem tartom ordogtol valonak h orokbe adjatok a legkisebbet, de azert te most elegge egy elkeseredett idoszakodban vagy, lehet, hogy innen meg lenne kiut. Kerded az, hogy tenyldg tenni akarsz-e erte, mert eddig mindenre csak a kifogas jott.
- apuka igenis elmegy akar nyelvtudas nelkul is segedmunkasnak Ausztriaba, legalabb 1 evig (13. es 14. havi fizetese is lenne). Ha tenyleg nem birna, akkor megcserelitek: te mesz ki takaritani.
-kisebb, akar masfel szobas albiba koltozni max 150 ezerert. De en amig apuka kint dolgozik egy anyaotthonnal is beprobalkoznek.
- tv-t, vezetekes telefont, mobil elofizeteseket lemondani. Netbol is a legkisebbre valtani.
- telefonokat eladni, venni ket regebbit par ezerert, feltoltosnek lenni es csak legvegso esetben telefonalgatni. Igy 2-3 honapra is eleg lehet egy 3 ezres feltoltes.
- megtanulni, hogy NEM VESZUNK olyan eszkozoket reszletre sem, amit nem tudnank kifizetni es foleg nem kotogetunk uj husegidoket az eszkozvasarlasokhoz. Arrol nem is beszelve h csomo webshopbol olcsobban meg lehet venni a keszuleket mint az ilyen-olyan telekomos husegkedvezmennyel. Max akkor kapsz nagyobb kedvezmenyt a telekomnal ha baromi nagy osszegu elofizeteseitek vannak, de ugye ezt sem engedhetitek meg magatoknak.
- nektek vajaskenyer, a kenyeret te sutod. A gyerekeknek hatosagi aras csirkemell vagy farhat, lencsevel, babfozelekkel, ilyenekkel. Gyumolcsnek alma. Edesseg nuku. Felvagottbol vagy a legolcsobb parizsi vagy te csinalod csirkemellbol, talalsz receptet a neten. Emellett: kemenytarhonya, tarhonyas hus, komenymag leves, tojasleves, csilisbab, paprikas krumpli nokedlivel, babos teszta, krumplis teszta, paradicsomos teszta, csontleves. 50%-os peksutemeny zaras elott a sparbol.
- ruhat csak es kizarolag marketplacen/hasznaltan veszel
- ha jo tv-tek van azt is eladnam
- nagymamakat megkernem, hogy segitsenek ki neha, akar annyival is, hogy hetvegere elviszik a gyerekeket
- a kozepso delutanig maradjon az oviban. Igy legalabb eszik uzsonnat + ha a kicsi is elment a bolcsibe akkor legalabb valami par oras takaritos munkat vallalj el. Amig hetvegente a nagyszuloknel vannak menj el alkalmi melozni.
- a gyerekek osszes kinott es eladhato cuccat eladnam ami nekunk mar nem kell
- gondolom mondanom sem kell, hogyha cigiztek akkor azt azonnal lerakni, meg minden kicsit is luxus dologrol le kell mondani?
- soha ne szulj meg egyet
Igy van eselyetek legalabb kicsit rendbe jonni, ha a hiteleket rendeznetek mar kicsivel elorebb lennetek. Ha nagyon osszekapjatok magatokat meg 3-4 evig meghuzzatok a nadragszijat akkor talan rendbe tudtok jonni annyira, hogy mire a legnagyobb kiskamasz lesz ne legyen ennyire latvanyosan csorobb a tarsainal. De akkor sem lehet megnyugodni: ha most nem birtok megelni 3 kicsi gyerekkel, akkor mi lesz, ha nagyobbak lesznek es lenyegesen tobbet fognak enni es tobb mindenre lesz szukseguk? Arrol nem is beszelve, hogy milyen eletuk lesz igy? Nyomorogva fognak felnoni, valszeg ok is aluliskolazottak lesznek mert ugye minel hamarabb el kell menniuk majd dolgozni,es ok is pont ugyanilyen albiban tengodos, hiteleket felhalmozo, sok gyereket kipotyogtato eletet fognak elni.
Arrol nem beszelve, hogy gondolkoztal mar azon, hogy mi lesz veletek, ha az albibol kiraknak? Vagy ha elhagy a ferjed vagy neadj isten elpatkol? Vagy ha nem lesz soha sajat lakasotok akkor majd a nyugdijbol hogy fog telni az albira?
Ne haragudj, de internetre van pénzetek? Meg arra az eszközre, amin netezel? Elhiszem, hogy nagyon nehezen éltek meg, de ilyenkor az embernek nem az az első gondolata, hogy megváljon az egyik gyerekétől, mert hogy neki úgy majd jobb lesz - ugyanis utóbbira nincs semmi garancia. Van egy olyan érzésem, hogy te ezt a harmadikat vagy nem akartad, vagy valami más okból nem szereted igazán. Nem akarlak bántani, de nekem ez jön le, bár nem olvastam végig a kommenteket, csak az első oldalt. Lehet, hogy később írod azt, hogy miért is nem kaptok pl. külső segítséget, de itt is írták, hogy a legkisebb hamarosan megy bölcsődébe, és az is segítség.
Én nem tudom elképzelni, hogy mondd el a nagy fiadnak, hogy a testvérét odaadtátok másnak, anélkül, hogy ez benne lelki traumát ne okozna. Főleg, ha szereti is a kistestvért. Kizárt, hogy ne jusson az eszébe az, hogy épp ilyen módon tőle is megválhattok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!