Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez mennyire nagy trauma egy...

Ez mennyire nagy trauma egy 3,5 éves gyereknek?

Figyelt kérdés

A szülei elvitték a gyereket a rokonokhoz, hogy töltsön náluk néhány hetet. Viszont a gyerek már az első napokban elkapott egy elég csúnya betegséget, ami miatt folyamatosan fájdalmai vannak, illetve magas láza.

A gyerek egyfolytában sír és az anyját akarja, de nem ilyen egyszerű a helyzet, mert:

1. rokonok 500 km-re laknak

2. a szülőknek egyébként is macerás lenne elmenni a gyerekért, mert az apa dolgozik, az anya meg táppénzen van a második gyerekével

3. a rokonok ragaszkodnak hozzá, hogy a 3 éves gyerek ott maradjon náluk, mert "nem lesz baja, majd ők ellátják".

A szülők úgy döntöttek, hogy a fenti okok miatt csak a megbeszélt, 2 héttel későbbi időpontban mennek el a gyerekért.

Ebből a 2 hétból mostanra már eltelt 8 nap, de a a helyzet azóta sem változott: a gyerek még mindig beteg és még mindig sír. A szülők pedig hiába magyarázzák neki telefonon keresztül, hogy most nem láthatja az anyját, mert nem tudnak eljönni érte, és különben is jó kezekben van a rokonoknál, a gyerek folyamatosan az anyja után sír.

2019. márc. 13. 22:05
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/114 anonim ***** válasza:
100%

4 éves voltam, amikor otthagytak egy rokonnál a szüleim, mert ott akartam maradni. Este eszembe jutott az anyukám és zokogtam, hogy haza akarok menni. Nem voltam beteg, csak hiányoztak a szüleim. Telefon nem volt akkoriban, így a keresztanyám, akit imádtam és születésemtől kezdve jól ismertem, biciklire pattant és hazavitt. 15 km-re laktumk. El lehet lépzelni, hogy milyen műsor volt, pedig mem voltam hisztis kisgyerek. Mai napig emlékszem arra a megkönnyebbülésre, amikor hazaértünk.

Soha az életben nem hagynám sehol az óvodás gyerekemet. Akkor sem, ha beteg és van otthon egy pici baba.

Az óvodából is hazavihet bármit egy gyerek. Ennyi erővel minden szülő passzolja le a nagyot, nehogy a kicsinek baja legyen.

Egy beteg gyerek csak az anyját akarja. Ezen nincs mit szépíteni. Egy ekkora gyereknek semmi keresni valója nincs ilyen messze akármilyen kedves rokonoknál. Bármilyen jó az ellátás.

2019. márc. 14. 17:58
 52/114 anonim ***** válasza:
100%
Saját történetet én is tudok mesélni. Voltam vagy 10 éves amikor unokatesóméknál voltam, úgy volt megbeszélve, hogy több napig maradok ott. Na első este kb este 9ig bírtam, amikor is olyan erős honvágy fogott el, hogy elkezdtem sírni, és mondtam hogy haza akarok menni. Ismétlem, 10 lehettem, nem 3,5 éves, és nem voltam beteg sem. Felhívták anyukámat, aki azonnal értem jött. Nem kaptam se leb*szást, se fejmosast, semmit, kedvesen haza vitt és kész. Egyébként voltam én táborban is kb 12 évesen először, ott is volt honvágyam de persze az más tészta, kicsit nagyobb is voltam és jobban tudtam kezelni. De az ilyenekre, amikor rokonoknál voltam, pl uncsitesóméknál, akikkel majdnem minden héten találkoztam, vagy nagymamámnál akivel szintén minden héten, és mégis ha ottalvásra került a sor mindig anyukámat akartam hogy hazavigyen. 27 éves felnőtt vagyok, már én is édesanya, de azt a honvágy érzést a mai napig fel tudom idézni magamban, amit akkor éreztem. És bele sem tudok gondolni, mi lett volna ha anyukám egyszerűen azt mondja: nem. Nem megyek érted. Ott maradsz. Jó helyen vagy ott. Egy világ törne össze bennem szerintem. Egy anya a legbiztosabb pont egy kisgyerek számára. Nem hiába érte sír ha baj van.
2019. márc. 14. 18:51
 53/114 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek pont abba betegszik bele, hogy nincs otthon az anyjával.

Az én gyerekeim közt 2,5 év van. A nagy folyton hordta haza a betegségeket az ovibol. A kicsi már 6 hetes korában beteg volt. Eszembe Neo jutott a nagyot a nagyszulokhoz pratalni. Ezt is meg kell oldani. Most fordult a dolog. Most a kicsi hordja haza a bacikat az ovibol a sulis tesonak.

Ha el akarunk menni bálba, akkor 1 éjszakát alig tudunk kialkudni a kicsinel, hogy mamanal aludjon. Most 5 éves. 3 éves korában vígan ment napokra a nagyihoz. Ilyenje van, nem erőltetem. De egy éjszakában meg lehet vele egyezni.

2019. márc. 14. 22:37
 54/114 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, fogalmad sincs a gyerekekről. Azért sír betegen az anyja után, mert "bekattant neki valami"?

A nővérem már kamasz volt amikor napszúrásq lett, súlyos, nagyon rosszul volt. Anyám a ritka külföldi munkahelyi útjai egyikén volt, de egy szavára másnapra hazajött.

2019. márc. 15. 07:39
 55/114 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként még annyi, hogy arról beszélsz, hogy más bezzeg bántalmazza a gyerekét. Rossz hírem van, az érzelmi elhanyagolás is bántalmazás.
2019. márc. 15. 07:44
 56/114 anonim ***** válasza:
100%

Jah, nagyanyám is azt magyarázta, hoyg azért volt anyám mindig a dédihez passzolva, mert ott volt meleg, nekik meg nem nagyon volt pénzük fűteni, de a nővére már 4 évvel idősebb volt, jobban bírta...Aham...igen, keleltt valami ideológia ahhoz, hogy anyáma nem bírták, a nővére volt a szent kedvenc, akinek minden jutott. Anyám még most is emlegeti, egy lelki defektes ember, aki másként, de ugyanolyan szar anya volt, mint az övé. Melleslegnem veti meg az alkholt, és ha rájön az ötperc, képes még 50 plusszosan is emiatt sírni, hogy őt nem szerették, meg eldobták.

De egyébként nem tök mindegy annak a 3,5 évesnek, hogy adja a szájába a gyószert, nem? Ideje megszoknia, hogy nem ő a világ közepe, és van egy testvére is, meg fáradt szülei, ne képzelje már, hogy az ő igényei szerint fog majd 3 másik ember ugrálni, esetleg lebetegedni. Ideje beleverni a kis bömbölő fejébe,hogy nem körülötte forog a világ, mert ez nyilván nem az első eset, és nem is az utolsó, hogy nagyívben sz..ik rá az anyja, meg az apa kényelmi okokból... (irónia)

2019. márc. 15. 08:05
 57/114 TheSoldier ***** válasza:
100%

Igen,nagy trauma lesz neki,főleg hogy feltehetőleg nem ez az első,és nem is az utolsó amikor nem törődnek vele.

Egy gyereknek szüksége van a szüleire,főleg ha beteg. És mit terveztek ha egyszer otthon lesz beteg? Kizárjátok az erkélyre nehogy a kicsi elkapja?!

Pár éve igaz hogy csak 240km volt,de megtettem az éjszaka közepén amikor a 13 éves gyerekeim voltak rosszul a nagyszülőknél.

2019. márc. 15. 08:39
 58/114 anonim ***** válasza:
100%
Érte mentetek már?
2019. márc. 15. 21:38
 59/114 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezt akartam kerdezni.
2019. márc. 15. 22:34
 60/114 anonim ***** válasza:
93%
Dehogy mentek..szerintetek az ilyet érdekli a gyereke? Max csinál másikat ha baja lesz a nagyobbnak. Sosem értettem miért kell mindenkinek szaporodni. Ráadásul két gyerekkel is.
2019. márc. 16. 11:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!