Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez mennyire nagy trauma egy...

Ez mennyire nagy trauma egy 3,5 éves gyereknek?

Figyelt kérdés

A szülei elvitték a gyereket a rokonokhoz, hogy töltsön náluk néhány hetet. Viszont a gyerek már az első napokban elkapott egy elég csúnya betegséget, ami miatt folyamatosan fájdalmai vannak, illetve magas láza.

A gyerek egyfolytában sír és az anyját akarja, de nem ilyen egyszerű a helyzet, mert:

1. rokonok 500 km-re laknak

2. a szülőknek egyébként is macerás lenne elmenni a gyerekért, mert az apa dolgozik, az anya meg táppénzen van a második gyerekével

3. a rokonok ragaszkodnak hozzá, hogy a 3 éves gyerek ott maradjon náluk, mert "nem lesz baja, majd ők ellátják".

A szülők úgy döntöttek, hogy a fenti okok miatt csak a megbeszélt, 2 héttel későbbi időpontban mennek el a gyerekért.

Ebből a 2 hétból mostanra már eltelt 8 nap, de a a helyzet azóta sem változott: a gyerek még mindig beteg és még mindig sír. A szülők pedig hiába magyarázzák neki telefonon keresztül, hogy most nem láthatja az anyját, mert nem tudnak eljönni érte, és különben is jó kezekben van a rokonoknál, a gyerek folyamatosan az anyja után sír.

2019. márc. 13. 22:05
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/114 anonim ***** válasza:
100%

Te magasról lex.a.r.o.d, hogy ez mekkora trauma neki. Aki nem képes 2 gyereket ellátni, az ne vállaljon kettőt.

Te is tudod, hogy elb@..sz.t.a.d és szánalmas módon itt keresel önigazolást. Remélem majd téged is egy elfekvőben hagynak a c@.ros pelenkádban, felnőttként...

2019. ápr. 13. 13:29
 102/114 anonim ***** válasza:
100%
El sem akarom hinni, hogy ilyen létezik!!! :(
2019. ápr. 13. 13:30
 103/114 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el a hozzászólásokat, de a véleményem:

Táppénz, munka, akármi lesz*rom, ülök a kocsiba-repülőre és megyek a gyerekemért, aki egyértelműen pszichoszomatikus alapon nem gyógyul... Megkérdezném az anyát is, hogy milyen lelkiállapotban van, amikor hallja telefonon sírni a beteg gyerekét, mert én tuti padlón lennék, és ha kell, gyalog is érte mennék.

2019. ápr. 13. 13:44
 104/114 anonim ***** válasza:
100%
Ez a szülői hozzáállás és magatartás felveti a gyámügy és gyermekvédelem szükségességét. Durván alkalmatlan szülőnek!
2019. ápr. 13. 14:02
 105/114 anonim ***** válasza:
100%
Miert emelted ki a kerdest? Meg indig nem hagy nyugodni a lelkiismereted?
2019. ápr. 13. 14:15
 106/114 anonim ***** válasza:
100%

A gyereknek szeretetre van szüksége. Ez olyan alapvető, mint az étel és ital. Ilyen kicsinek még az anya-apa a legfontosabb, nem a nagybácsi, akiket nyilván ritkán lát és neki még 3,5 évesen sok a két hét távol a szüleitől.

Ezt egy jó szülő elfogadja.

Minden más csak kifogás, az is h nem tudnak menni érte (mi a fenéért nem? hétvégén simán lehetett volna, illetve pláne azért mert anyuka meg nem dolgozik, ergó van ideje, még akkor is ha ott a kicsi), az is hogy mennyire jó helye van a rokonoknál - nyilván nincs jó helye mert sír! Két hét elég hosszú idő.

Nem tudom minek az ilyeneknek két gyerek. Szegény nagy majd mindig el lesz távolítva amikor a szülőknek olyan kedvük lesz, mindegy mit akar a gyerek? Borzasztó ez a hozzáállás.

2019. ápr. 13. 14:20
 107/114 anonim ***** válasza:
100%

105ös szerinted van az ilyennek lelkiismerete?

Én biztos gyalog is mentem volna a gyerekemért, nem érdekelne ki mit mond vagy akar. Neki én kellek, szenved nélkülem és semmi más nem számít. Az a kérdező szegénységi bizonyítványa hogy ennyire nem érdekli a gyereke. De nem gond, mindenki visszakapja előbb-utóbb amit érdemel, fog a kérdező még egyedül elhagyatva meghalni valami állami elfekvőben ahol 5 naponta cserélnek rajta pelenkát.

2019. ápr. 13. 14:25
 108/114 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem a kérdező, miért tesz fel ilyen kérdést, ha nem tudja elfogadni a nyílvánvaló választ rá? Ezek szerint felesleges a kérdés úgyis az van, amit a rokonok akarnak, nem az ami a kisgyereknek a legjobb ebben a helyzetben! Aki meg második gyereket vállal az legyen már tisztában az ilyen dolgokkal, hogy igenis elkaphat bármit a pici a nagytesótól! Azért van az orvos és a szülő, hogy erre megoldást találjon! Egyébként a lelki dolgok is kihathatnak az egészségre nem kell csodálkozni, ha nehezebben is gyógyul a gyermek az édesanyja nélkül. Vele érezné magát biztonságban, ami nem olyan egyszerű, hogy bárki pótolhatja számára ezt a biztonságérzetet.
2019. ápr. 13. 16:45
 109/114 anonim ***** válasza:
100%
Te agyhalott! Kutyát nem bíznék rád nem egy második gyermeket! Szívtelen dög vagy! Ha tetszik ha nem!
2019. ápr. 13. 17:33
 110/114 anonim ***** válasza:
100%

Ki emelhet ki kérdést? A kérdező és az admin? Ha ez a kettő, akkor akármelyik volt az, szánalmas provokátor és ha a kérdező, akkor még egy sötét troll is....

Szerintem egyértelmű és elegendő és kielégítő választ kapott a kérdező a kérdésre. Ha nem hiszi, kérdezze a gyermekjóléti szolgálatot....

2019. jún. 8. 16:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!