Ez mennyire nagy trauma egy 3,5 éves gyereknek?
A szülei elvitték a gyereket a rokonokhoz, hogy töltsön náluk néhány hetet. Viszont a gyerek már az első napokban elkapott egy elég csúnya betegséget, ami miatt folyamatosan fájdalmai vannak, illetve magas láza.
A gyerek egyfolytában sír és az anyját akarja, de nem ilyen egyszerű a helyzet, mert:
1. rokonok 500 km-re laknak
2. a szülőknek egyébként is macerás lenne elmenni a gyerekért, mert az apa dolgozik, az anya meg táppénzen van a második gyerekével
3. a rokonok ragaszkodnak hozzá, hogy a 3 éves gyerek ott maradjon náluk, mert "nem lesz baja, majd ők ellátják".
A szülők úgy döntöttek, hogy a fenti okok miatt csak a megbeszélt, 2 héttel későbbi időpontban mennek el a gyerekért.
Ebből a 2 hétból mostanra már eltelt 8 nap, de a a helyzet azóta sem változott: a gyerek még mindig beteg és még mindig sír. A szülők pedig hiába magyarázzák neki telefonon keresztül, hogy most nem láthatja az anyját, mert nem tudnak eljönni érte, és különben is jó kezekben van a rokonoknál, a gyerek folyamatosan az anyja után sír.
De nincs érthető ok. Es a gyereknek egy alapvető szükséglete nincs kielégítve, nem az általa választott személyekkel van betegen.
És az érvelésed hibás. Ilyen gondolatmenet mellett pl a lopás nem bűncselekmény, hiszen mi az egy gyilkossághoz képest, nem?
Te valószínűleg tényleg a szülő vagy a sztoriban. Beszarás.
Nagyon lelketlen dolog egy beteg gyereket otthagyni a rokonoknál, igen. És igen, baj hogy X ápolja nem Y, mert rosszul érzi magát, fáj neki, valószínűleg az otthon biztonságában szeretne lenni, a biztonságot adó szüleivel. Nyilván fizikálisan tudja ápolni akárki, de lelkileg csak anyuval és apuval tudna megnyugodni igazán, akármennyire is szereti a rokonokat...
Valamint abba az irányba is jól halad a család, hogy a nagyobb gyerek egy életre megutálja a kistesót. Bravó.
Kedves kérdező mit vártál? Egyértelmű hogy csak púp a hátukon a gyerek. És akkor ha legközelebb is beteg lesz akkor is lepattintják a rokonsághoz?
Egy gyereknek alapjáraton a szülőkkel kell lennie betegen meg főleg. Nem is értem a szülőket hogy nem aggódnak érte... Telefon? Hát egy 3,5 éves gyerek nem fog a telefonon hallott szüleitől megnyugodni
Kit érdekel, hogy a rokonok mihez ragaszkodnak? Nem ők a szülei! Bár ők legalább foglalkoznak vele, nem úgy mint a felelőtlen, érzéketlen anyja meg apja! Nem is értem, az ilyennek minek gyerek. Pláne kettő... Sosem passzoltam le az egyik gyereket ha, a másik beteg lett...Ha meg a mamánál van 1-2 napot és közben lebetegszik, akkor rögtön indulok érte, bármilyen messze legyen is. Ha ezt nem bírjátok ésszel felfogni, akkor nem kellett volna gyereket vállalnotok!
Ja, azért az gyanús lehetne, hogy minden válaszadó egy véleményen van és bár ez nem a neked tetsző válasz, attól függetlenül nem mindenki más a hülye, hanem te!
Én már aznap este ott lettem volna, amikor belázasodott. Ez nem is kérdés. Ha a gyerekemnek szüksége van rám, akkor mindent eldobok és megyek hozzá. Nemsokára 4 éves a gyerekem, szóval tudom, milyen egy ekkora gyerek.
Nem érnek véget a szükségletei a kaja-pia-wc háromszögnél, pont ellenkezőleg. A Maslow piramis legalja a létbiztonság, amit egy ekkora gyereknek még az anya jelent, nem véletlenül őt kéri.
A másik dolog, hogy ismeren az ilyen rokoni hozzáállást, hogy hagyjam ott napokra a gyereket, meg majd ő megeteti húslevessel a négyhónapost, merthogy ő felnevelt x gyereket, jobban tudja, mint én meg ő meg tud neki adni mindent. Na ugyanezt a hozzáállást látom a kérdésben leírt rokonokban is. Azért érdemes ezt az okoskodást meg erőszakoskodást ésszel csinálni, mert a gyerek anyja csak egyszer áll a sarkára, aztán nem hagyja többet unokázni a nagyszülőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!