Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez mennyire nagy trauma egy...

Ez mennyire nagy trauma egy 3,5 éves gyereknek?

Figyelt kérdés

A szülei elvitték a gyereket a rokonokhoz, hogy töltsön náluk néhány hetet. Viszont a gyerek már az első napokban elkapott egy elég csúnya betegséget, ami miatt folyamatosan fájdalmai vannak, illetve magas láza.

A gyerek egyfolytában sír és az anyját akarja, de nem ilyen egyszerű a helyzet, mert:

1. rokonok 500 km-re laknak

2. a szülőknek egyébként is macerás lenne elmenni a gyerekért, mert az apa dolgozik, az anya meg táppénzen van a második gyerekével

3. a rokonok ragaszkodnak hozzá, hogy a 3 éves gyerek ott maradjon náluk, mert "nem lesz baja, majd ők ellátják".

A szülők úgy döntöttek, hogy a fenti okok miatt csak a megbeszélt, 2 héttel későbbi időpontban mennek el a gyerekért.

Ebből a 2 hétból mostanra már eltelt 8 nap, de a a helyzet azóta sem változott: a gyerek még mindig beteg és még mindig sír. A szülők pedig hiába magyarázzák neki telefonon keresztül, hogy most nem láthatja az anyját, mert nem tudnak eljönni érte, és különben is jó kezekben van a rokonoknál, a gyerek folyamatosan az anyja után sír.

2019. márc. 13. 22:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/114 anonim ***** válasza:
98%
Két fiam van, a nagyobb évvesztes, 19 lesz áprilisban, idén érettségizik. Bitang jó immunrendszerrel, a háziorvos nem látta 8 éve. No hát erre föl, múlt hétvégén, mikor a nagyihoz ment (rendszeresen jár igen, neki- fiamnak és nagyinak- még most sem teher,szívesen tölt ott 1-1 hétvégét)lebetegedett. Fájt a torka már szombaton, pénteken ért oda. Mi volt az első reakcióm? No persze az, hogy jöjjön haza. Nem azért mert kisgyerek, nem azért mert a rutinos anyám ne tudná ellátni, nem azért, mert szüksége lenne ennyi idősen a pátyolgatásomra, hanem mert alap. A beteg gyerekeim mellettem vannak, mindig, bármennyi idősek is legyenek. Ennyi. Ha majd kirepülnek, már nyilván nem lesz ez így. Egy 10 éves tesó van itthon, de ha csecsemő lenne sem volna szempont, hogy mit kaphatna el, vagy mit nem a nagyobbtól és vica-versa. Jézusom! 3 és fél éves és sír az anyja után betegen, erre van aki szerint ez sebaj, jó neki a rokonoknál is... Ki a fene mond ilyet? Életemben nem voltam egy véranya, no, de ez kiveri a biztosítékot rendesen...
2019. márc. 13. 23:23
 32/114 anonim ***** válasza:
100%

Az anyját szeretné, NEM X vagy Y ápolónőt, rokont vagy ismerőst!

Egy kisgyerek egyébként is féltékeny lesz a saját testvérére, egyke-volta megszűnik, osztoznia kell a szereteten, az együtt töltött időn, már nemcsak ő anya-apa szemefénye. Ebben az esetben 500 km-re el is küldik, "száműzik", a 'betolakodó új gyerek' meg ott maradhat a szülőkkel, ő lesz a kiváltságos, a dédelgetett.

Ez a kisgyerek addig lesz beteg, amíg vissza nem kerülhet a saját otthonába az anyjához, bár ezt a megrázkódtatást sokáig nem tudja elfelejteni.

Nem tudom, te ki vagy, kérdező, én főleg a szülők felelőtlenségét húzom alá vastagon!

2019. márc. 13. 23:38
 33/114 anonim ***** válasza:
9%
Sokan fordítva ülnek a lovon, és összetévesztik az okot az okozattal. És most a hozzászólásomat követően javaslom újra elolvasni a kérdező kiírását. És akinek van látása, ezek után rájön, hogy mire utalok. Ott a megoldás. Az oknak hitt dolog valójában okozat, az okozatnak hitt meg valójában ok.
2019. márc. 13. 23:39
 34/114 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom mennyire kell kegyetlennek lenni és hiányában lenni a lelkiismeretnek, hogy erre képes legyen egy szülő. Ha ilyen történne a kislányomnal hagynék csapot papot és már úton is lennék érte lesz.rom ki vigyáz rá meg ki nem. Szerencsétlen kis pöttöm. Az is közrejátszik abban, hogy nem gyógyul, hogy borzasztóan ki lehet lelkileg ettől a helyzettől. Nekem megszakadna a szívem ha valamilyen oknál fogva nem tudnék értemenni és tudnám, hogy csak sír és sír utánam egész nap de a helyzet az, hogy nincs ami visszatartana attól, hogy értemenjek.
2019. márc. 14. 00:37
 35/114 anonim ***** válasza:
100%

Eddig olvastam, és itt durrant el az agyam.

Ugye nem fogtok csodálkozni, ha ezek után tiszta szívből utálni fogja a kistesót, aki miatt nem mehet haza az anyukájához, mert a pici fontosabb a szüleinek?

De úgy őszintén: TI NORMÁLISAK VAGYTOK????

Egy ovis minden xart haza fog vinni, ezt ti terveztétek így, hogy ekkora lesz a korkülönbség. Mindig el fogjátok paterolni otthonról, ha beteg?

Basszus, nekem is influenzás most mindegyik, de még a legnagyobb is csüng rajtam ilyenkor. Apa se jó, pedig ő is ugyanúgy ápolja és szeretgeti őket, ráadásul egy fedél alatt vagyunk.

2019. márc. 14. 06:16
 36/114 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha 20 emberből 20 azt írja neked hogy nem helyes ez a hozzáállás, akkor abba csak van valami nem?

Olvasgass gyerektèmában, lélektanban mert egyáltalán nem vagy tisztában hogy ennyi idős gyerek mit hogy érez. Önmagában az hogy kistesó születik is megviselheti a nagyot, ilyenkor még többet kellene a nagy tesoval foglalkozni, hogy érezze hogy ugyanúgy szeretik őt is a szülei, és így később szeretni fogja a kistesót. De ne őt hibáztassátok ha majd utalja a csecsemőt, ti okoztátok ezt benne!! És jössz részeges szülők példájával...tipikus gondolkodás te valamit elcsesztel nem ismered be, és elkezdesz egy teljesen más dologról írni hogy BEZZEG más mennyivel rosszabb szülő. De ettől még hogy magadat megnyugtatod az a kis 3,5 éves gyerek még hatalmas traumakent éli ezt meg. O nem tudja hogy 2 hét is otthon lesz, ő most ezt úgy éli meg hogy elhagyták!! És ez hatalmas károkat tett már most benne!!! Szívből sajnálom azt a kicsi gyereket!!

2019. márc. 14. 06:18
 37/114 anonim ***** válasza:
97%

Én is egyből hazavittem volna, egyértelmű, hogy 500 km-re lévő rokonokkal nem lehet olyan szoros a kapcsolata, hogy betegen náluk hagyjam. Tök mindegy, milyen rokon, anya, sógor, tánti.

Nálunk minden rokon távol él, az összes nagyszülő és keresztszülő, és vannak 500 km-re élő közeli rokonok is, tehát ismerem a szituációt. Ha a gyerek a szülőt akarja betegen, akkor teljesen egyértelmű, hogy megyek érte.

A gyerek jó eséllyel szóba nem fog állni a szüleivel hetekig, rettenetesen tudnak büntetni az ekkora gyerekek, utálni fogja a kistestvért is, aki miatt őt kitették, mint egy megunt kiskutyát.

Szültök egy harmadikat is a CSOK miatt, ugye? Akkor majd lehet deportálni a 2 nagyot a tántihoz, csak anyának könnyebb legyen... Nem csak legyártani kell a gyereket, hanem gondoskodni is róla!

2019. márc. 14. 08:16
 38/114 anonim ***** válasza:
100%
Ez most nálam is kiverte a biztosítékot. Bár gyanítom kamu az egész. A lànyom januárban töltötte a 4-et. Tavaly nyáron anyósom elvitte magához, hogy töltsön vele egy hetet. Szívesen ment, mégis másnap délután hívtak, hogy sír utánam. Mivel messze laknak, így aznap már nem volt mivel oda utaznom, de másnap reggel mentem érte. Eszembe sem jutott, hogy hagyjam, had sírjon utánam. Pedig beteg sem volt.
2019. márc. 14. 09:07
 39/114 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem 1000 kilóméterre is lehetne a gyerekem. Ha engem akar ráadásul beteg nincs az az ok indok ami vissza tartana hogy elmenjek érte. Másrészt oda sem adnám hetekre. Nekem is nemsokára születik babám. Van ovis kislányom, nem fogom oda adni senkinek akkor sem ha beteg. Max akkor kerüli a babát. Az anyukájára van szüksége annak a beteg gyereknek. Ez nem mentség hogy más üti veri a gyerekét. Ez a gyereknek sokkal rosszabb hisz nem lehet azzal a személlyel akire most szüksége lenne... Mit érezhet? Én tudom... Nekem sem volt ott az anyám mikor beteg voltam. Nehezebben is gyógyultam meg.
2019. márc. 14. 09:36
 40/114 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez tök normális. Nálunk ha beteg valamelyik gyerek, dönthet, hogy szépen kikupálja magát az utcán vagy ahol akarja, vagy megy szépen a tajgetoszra. Jön még itt lázasan, persze, oszt én meg hallgassam a mónika show helyett, hogy krákog?

Van egy másik, az nevelőintézetben van. MINDEN igényét kielégítik, főznek mosnak rá, enni van, meleg van. Mi kéne még ezen kívül egy gyereknek?

Majd az anyja meg az apja mi? :D Ekkora hülyeséget.

2019. márc. 14. 09:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!