Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekkel otthon lévő...

Kisgyerekkel otthon lévő anyukák, nem érzitek úgy, hogy belefulladtok a házimunkába?

Figyelt kérdés
A kérdést annyival egészíteném ki, hogy van 2 nagytesó is, ők még ovisok, én a 2 éves kicsivel vagyok itthon. Szörnyen soknak érzem az itthon munkát, még úgy is, hogy a férjem is besegít. Főleg a főzésre és a ruhákra megy el rengeteg idő. Ti hogy élitek ezt meg?

2017. jún. 3. 20:04
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
58%

Az a gond, hogy olyanról mondasz ítéletet, amit nem próbáltál. Vagyis sorban jöttek a gyerekek, de olyan nálad nem volt, hogy dolgoztál volna gyerek mellett.

Majd ha már kamaszok lesznek, te is ki fogod röhögni saját magad, hogy ezeket az éveket milyen megterhelőnek láttad. ;)

Nekem ez az időszak már történelem. :)

Első gyerek mellett továbbtanultam. Mikor 2 lett, ment bölcsibe, én pedig dolgozni.

5 év korkülönbséggel jött a középső, akkor már kertes házban laktunk. Ennyi idős gyerek mellett kertet műveltem, füvet nyírtam, és iszonyatos sokat kellett ülni a naggyal a leckék fölött. Mire megtanult olvasni, én útáltam meg az iskolát. :)

6 és 11 évesek voltak, mikor jött a harmadik. Nem titkolom, részben azért, mert besokalltam a munkahelyemen, és vagy akkor vállalunk 3. gyereket, vagy felmondok és elmegyek inkább egy gyárba, csak el onnan.

Volt három évem kipihenni magam, megteremteni a családi tűzhely melegét, stb. Mellette szmk tag voltam a suliban, az oviban, ápoltam a beteg anyámat, és nyelvvizsgáztam angolból. Az utolsó 3 hónapban interjúkra jártam, hogy a régi munkahely közelébe se kelljen mennem.

Én nagyon élveztem az otthon töltött éveket. Bármikor újra kezdeném.

Szerinted egy két éves koszol és rumlit csinál? :D

Azt látnád, hogy néz ki az előszoba, miután hazaért három nagy gyerek a suliból. Csinálnak egy szendvicset és olyan a konyha, mintha felrobbant volna.

A fürdőszoba még jobb: vonalkódos wc, szőr a mosdókagylóban (bele se gondolj, mit borotvált...), fogkrém a csempén is, a járólapon 5 centi víz, a szépfiú meg elviharzik, mert elkésik a randiról. Ilyenkor olyan jó lenne lecserélni egy bűbájos, rózsás kétévesre, akinek a fanszőreitől

2017. jún. 5. 09:38
 52/65 anonim ***** válasza:
58%

.... nem dugul el a lefolyó.

;)

2017. jún. 5. 09:38
 53/65 A kérdező kommentje:

Dolgoztam gyerek mellett, igaz, csak 1 mellett. Mi akkor jobban megosztottuk a házimunkát, mint most. És nem kellett annyit főzni, mosni, takarítani. Hiába dolgoztam 1 gyerek mellett nem voltam annyira leterhelve, mint most. Ugyanis szerettem a munkám, utána nem szakadtam meg az itthoni teendőktől, szinte csak a gyerekkel voltam. Amikor megszületett a második és a harmadik akkor már nem dolgoztam ebben igazad van és azóta sem.

És elhiszem neked, biztos nem lehet egyszerű a kamaszokkal sem.

2017. jún. 5. 15:35
 54/65 piroska és a farkas ***** válasza:
31%
Mindenkinek nehéz vmiért, ez tény. Hacsak nincs bejárónője. De azt kérlek értsétek meg, h egy háztartásbeli anyának először meg kell teremtenie a feltételeit annak, h egyáltalán elkezdhessen takarítani, míg egy dolgozó anya délután arra ér haza, ahogy a lakást hagyta, és a köztes 8-10 órában nem lett szétkenve kaki és joghurt a szőnyegen, se összefurkálva a kárpit, se kiborítva a legósdoboz az előszobában, stb.
2017. jún. 5. 15:49
 55/65 anonim ***** válasza:
50%
De a házimunka feltételeit és a házimunkát is meg tudja csinálni napközben, míg egy dolgozó anya, csak a 8-10 óra munka után tudja elkezdeni a házimunkát.
2017. jún. 5. 15:54
 56/65 anonim ***** válasza:
Ez így van, és: utána meg kell teremtenie a 'feltételeit' a vacsorafőzésnek, a mosásnak, meg annak, hogy holnap is rendben legyen a lakás :) Én csináltam mindkettőt és számomra érthetetlen, miért nem hiszitek, hogy munka mellett nehezebb, de hát ez is csak egy azon kérdések közül, ahol igazából csak egyfajta válasz lesz elfogadott, ezért nem is akarom cáfolgatni az állításaitokat, hit kérdésében nincs helyük észérveknek. Úgyhogy tessék: igen, tök rossz otthonról ellátni a háztartást meg a családot, no de majd munka mellett könnyebb lesz sokkal!!!
2017. jún. 5. 15:58
 57/65 anonim ***** válasza:
75%
Az is vicces, hogy egyszer arról írkál, hogy ők alig vannak otthon, máskor meg arról, hogy neki mennyivel jobban koszolódik a lakás, mert otthon vannak. Éppen aszerint, hogy azt akarja magának megmagyarázni, hogy miért kevesebb az ideje házimunkára, vagy azt hogy miért több a házimunkája, mint másnak.
2017. jún. 5. 16:10
 58/65 anonim ***** válasza:
50%
Ja és az sem feltétlenül igaz, hogy a dolgozó anya arra ér haza, hogy a lakás úgy van, ahogy hagyta. Én pl. elmegyek hajnalban dolgozni és amikor hazamegyek baromira nem úgy van a lakás, ahogy hagytam. Engem is várnak a kiborított lego-k, meg akármik, amikkel a gyerek reggel játszik, csak én ennek egy ledolgozott nap után esek neki.
2017. jún. 5. 16:29
 59/65 piroska és a farkas ***** válasza:
62%
Szerintem aki dolgozik, ás a gyereke az oviban v iskolában eszik, a férj pedig megoldja, annak kapásból nem kell főznie hátköznap. Tehát egy gonddal kevesebb. Én egyébként nem állítottam, h nehezebb egyik v másik " csoportnak", szerintem mindkettőnek megvan a maga problémája,és mindkettőben többösszetevős, h az anya ezt hogy bírja.
2017. jún. 5. 16:30
 60/65 piroska és a farkas ***** válasza:
33%
58- as, miért, aki otthon van több gyerekkel, és nem használja a tévét babysitternek, az nem dolgozza le a napot?
2017. jún. 5. 16:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!