Kisgyerekkel otthon lévő anyukák, nem érzitek úgy, hogy belefulladtok a házimunkába?
Az a gond, hogy olyanról mondasz ítéletet, amit nem próbáltál. Vagyis sorban jöttek a gyerekek, de olyan nálad nem volt, hogy dolgoztál volna gyerek mellett.
Majd ha már kamaszok lesznek, te is ki fogod röhögni saját magad, hogy ezeket az éveket milyen megterhelőnek láttad. ;)
Nekem ez az időszak már történelem. :)
Első gyerek mellett továbbtanultam. Mikor 2 lett, ment bölcsibe, én pedig dolgozni.
5 év korkülönbséggel jött a középső, akkor már kertes házban laktunk. Ennyi idős gyerek mellett kertet műveltem, füvet nyírtam, és iszonyatos sokat kellett ülni a naggyal a leckék fölött. Mire megtanult olvasni, én útáltam meg az iskolát. :)
6 és 11 évesek voltak, mikor jött a harmadik. Nem titkolom, részben azért, mert besokalltam a munkahelyemen, és vagy akkor vállalunk 3. gyereket, vagy felmondok és elmegyek inkább egy gyárba, csak el onnan.
Volt három évem kipihenni magam, megteremteni a családi tűzhely melegét, stb. Mellette szmk tag voltam a suliban, az oviban, ápoltam a beteg anyámat, és nyelvvizsgáztam angolból. Az utolsó 3 hónapban interjúkra jártam, hogy a régi munkahely közelébe se kelljen mennem.
Én nagyon élveztem az otthon töltött éveket. Bármikor újra kezdeném.
Szerinted egy két éves koszol és rumlit csinál? :D
Azt látnád, hogy néz ki az előszoba, miután hazaért három nagy gyerek a suliból. Csinálnak egy szendvicset és olyan a konyha, mintha felrobbant volna.
A fürdőszoba még jobb: vonalkódos wc, szőr a mosdókagylóban (bele se gondolj, mit borotvált...), fogkrém a csempén is, a járólapon 5 centi víz, a szépfiú meg elviharzik, mert elkésik a randiról. Ilyenkor olyan jó lenne lecserélni egy bűbájos, rózsás kétévesre, akinek a fanszőreitől
Dolgoztam gyerek mellett, igaz, csak 1 mellett. Mi akkor jobban megosztottuk a házimunkát, mint most. És nem kellett annyit főzni, mosni, takarítani. Hiába dolgoztam 1 gyerek mellett nem voltam annyira leterhelve, mint most. Ugyanis szerettem a munkám, utána nem szakadtam meg az itthoni teendőktől, szinte csak a gyerekkel voltam. Amikor megszületett a második és a harmadik akkor már nem dolgoztam ebben igazad van és azóta sem.
És elhiszem neked, biztos nem lehet egyszerű a kamaszokkal sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!