Másnak mennyit nyafog a másfél évese? Mit szoktatok játszani otthon?
Sokat nyafog, ha unatkozik.
Ezen egyrèszt úgy segítettem, hogy a játèkok felèt elpakoltam, ès 2-3 hetente cserèlem. Így nem unja őket. Tök jót játszik már 1 hete a megablock-sal. :) Előtte meg csak borigatta, hajigálta a játèkait.
Másrèszt, este vagy reggel mikor alszik akkor kèszítem elő az ebèdnek valót, így napközben csak össze kell dobni. Nekem megèri a fáradtságot.
Így napközben dèlelőtt ès dèlután kb 0,5 órát fogalalkozom a háztartással mikor èbren van.
Ha a telefonomat nyomkodom mellette, akkor ő is a fülembe visít, plusz megpróbálja eldobni a készüléket, ezért csak alvásidőben netezek.
Nincs ebben semmi kirívó, figyelmet akarnak, 100 %-osat..Ha önállóan játszik is, félpercenként iderohan, hogy odaadjon, mutasson valamit, hogy bevonjon a játékba.
Nálunk is házimunka minimumon, amibe lehet bevonom, közben is mondókázok, éneklek...
Talán rosszul fogalmaztam. Nálunk házimunka van meg közös játék mert máshogy eddig se volt el. A házimunka oké, a konyhában az egyik szekrényt pl pakolja, addig teljesen jól elvan. Sokmindenbe ne tudom vonni. Akkor is remekül elvan. De ha leülünk játszani vele vége. Nem köti le semmi. Vagyis csak a könyvek. Valameddig. Lapozgatja, mondom neki mi micsoda, egy ideig leköti aztán visít, hogy unatkozik. Mondókázásnál a másodiknál max harmadiknál fészkelődik. Labdáznánk, van egy dömperje amit eddig imádott gurítjuk, duploból építünk, eleinte én összeraktam ő szétszedte már most maga is épít tornyot. Teljesen jól elvoltunk. De valami megváltozott. Mindent dobál, minket rugdosna (nyilván nem hagyjuk) meg visít játék közben. Fogalmam sincs mit játszak vele. Kb 1 hete megy ez. Látszólag unatkozik.
Telefont nem nyomkodok mellette. Most perpill alszik, reggel amíg kiírtam a kérdést apa játszott vele (vele elbirkóznak egy ideig), mivel a héten délutános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!