2 gyerek mellett dolgozni vagy 3 gyerek mellett otthon lenni?
Elsősorban azok válaszát várom, akiknek 3 gyerekük van.
Minden tekintetben érdekelnek a válaszok, kinek hogy alakul, melyik a "jobb" döntés?
Kicsit fura a kérdés számomra. Mindegy hány van, ha otthpn vagy többet tudsz nyújtani a gyerekeknek. Ha dolgozol, akkor meg főleg magadnak. Értem ezalatt, hogy kevésbé vagy kiszolgáltatott.
Nekünk 3 van, majdnem iskoláskorukig itthon voltam. Aztán teljes állás. Botrányosan muzsikáltam, mint anyuka, így 6 óra lett belőle. Élhetőbb. De amikor egy volt is úgy éreztem, teljes állás mellett nem lehet minőségi "anyamunkát" végezni.
3 gyermekünk van, de nem értem a kérdést.
2 gyerek mellett dolgoztam anno, most a 3. még kicsi, vele vagyok itthon GYED-en. Sok 3 gyerekest ismerek, ahol mindkét szülő dolgozik, de több olyan családot is, ahol épp 1 vagy 2 gyerekkel maradt otthon az anya, tehát nincs ilyen kötelező döntés, bármennyi gyereket vállaltok.
Természetesen nehéz 2 kicsi mellett dolgozni, hisz úgy érzed, sosincs elegendő időd rájuk, még ha szuper férj is áll melletted, aki nemcsak a gyerekekkel kapcsolatban, hanem a háztartásban is helyt áll.
Most egyértelműen több időm van mindháromra, de nem tervezem, hogy akkor most már örök életre háztartásbeli legyek. Nem a pénz miatt, hanem magam és a gyerekeim miatt mennék vissza dolgozni, persze szerencsére nem kell visszasietnem.
Szeretnénk 3. gyereket. Most jenleg főállásban dolgozom 2 gyerek mellett, nagyon jó munkám van, önkormányzatnál vagyok, klasszikus 8tól 4ig, csak a fizetés nagyon kevés. És megmondom őszintén még így is nagyon nehezen bírom összeegyeztetni a munkát a családdal.
Ha összejönne a 3. gyermek, nem mennék vissza dolgozni jó pár évig, kb. amíg a kicsi is kisikolás nem lesz. (jelenleg a 2 meglévő ovis) Én 3 gyerek mellett, még ilyen gyermekbarát időbeosztással sem bírnám lelkiismeretesen ellátni az anyai teendőimet.
8-4íg egy aprócskát sem gyerekbarát munka idö.
A 8-14-ig az gyerek barát. Idöben mész a gyerekért, és egész délután együtt vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!