Kisgyerekkel otthon lévő anyukák, nem érzitek úgy, hogy belefulladtok a házimunkába?
"Kicsit leegyszerűsítve: ha minden áldott nap egy teljes órán keresztül takarítasz meg egy órán keresztül állsz a konyhában, az még mindig állati messze van a 10-től (9 + utazás)."
Ebből a mondatból következtettem arra, hogy a 2 órát állítod szembe a 10 órával. Ha nem te írtad, akkor tárgytalan.
Én nem kaptam fel a vizet, nem tudom honnan gondolod, olvasd vissza a válaszokat, akik vették a fáradtságot, hogy a kérdésemre írjanak, azoknak mindenkinek egyesével probáltam válaszoni, vagy reagálni, akkor is ha egyetértettem, akkor is ha nem.
Ezt az elején is leírtam, hogy a %-ot nem én alakítom.
Nekem az a véleményem, hogy aki jól akarja csinálni, megvan rá az igénye, hogy tisztaság, főtt étel legyen, akkor igenis fárasztó, és sok is, még akkor is ha nem dolgozik az ember lánya.Én is két évessel vagyok itthon, nagy suliban.De nem egyszerű.A lánykám eleven, és a főzés nagyon nehéz mellette, mindig engem akarna, ha nem akkor meg mászik valahova ahova nem szabad, vagy veszélyes, stb....ez a része a legnehezebb nekem.A mosás, teregetés, porszívózás, ezek mennek vele együtt is, bevásárlás, stb.De a konyhai dolgok nagyon nehezen.Nyilván ez gyerekfüggő, is kinek milyen habitusú a gyerek, mennyire van el egyedül pl.Egy nyugis gyerekkel minden könnyebb szerintem.Nyilván munka mellett még nehezebb, de neked nem ez volt a kérdésed.A házimunka olyan, hogy nem lehet befejezni, csak abbahagyni.Sajna ez az úgymond asszonysors.
Kitartást, nem vagy egyedül a problémáddal, én szinte csak olyan anyukákat ismerek akik nehéznek élik meg, ide valahogy nem ilyen anyukák írtak most.
Továbbá, fent ezt is részletesen leírtam, én nagyon sokat játszom, foglalkozom napközben a gyerekkel, nem rakom be óraákra, sőt még fél órára sem a tv elé, h nyugton legyen. Ez nekem ugyanolyan "munka" mint a tied. Azzal egyetértek de fent már ezeket is részlezetem, hogy nagyobb a rugalmasság, mert magam osztom be nagyjából az időmet, de a házimunka több, az idő meg ugyanannyi.
Továbbá, nem egy ismerősömtől hallom, h kiszaladnak ebédidőben ezt-azt elintézni, egy posta, egy drogéria, egy bolt. Illetve van a legtöbb munkahelyen ugyanúgy kávé, cigiszünet, fél órás ebédszünettel.
46. Igen, igazad van, tényleg lehetne ezalatt is haladni, de nekem ez egy kis szusszanás, és probálom ezeket nem sajnálni magamtól.
Tényleg kicsit szöszölős vagyok, lehet, hogy a pepecseléssel is sok idő elmegy, ezt nem vitatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!