Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekkel otthon lévő...

Kisgyerekkel otthon lévő anyukák, nem érzitek úgy, hogy belefulladtok a házimunkába?

Figyelt kérdés
A kérdést annyival egészíteném ki, hogy van 2 nagytesó is, ők még ovisok, én a 2 éves kicsivel vagyok itthon. Szörnyen soknak érzem az itthon munkát, még úgy is, hogy a férjem is besegít. Főleg a főzésre és a ruhákra megy el rengeteg idő. Ti hogy élitek ezt meg?

2017. jún. 3. 20:04
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:

És most jutott eszembe, hogy a kedvencemet kihagytam. Az őszi-téli ruhák és a tavaszi-nyári ruhák el-, illetve előkapolás. Kire mi a jó, mi nem, a kicsi vajon belenőtt-e már vagy nem, és hasonlók. Kb. 5-6 nagy Ikeás doboz van vele azokkal a ruhákkal, amiket minden "szezonváltáskor" át kell fésülni.

Nálatok?

2017. jún. 4. 10:10
 22/65 anonim ***** válasza:
75%

Igen, nálunk is van mindig cucc a szennyestartóban is, a szárító is, és naponta mosok is. :) És? Hol a probléma? Szerintem ez a normális. Nyáron még könnyebb, mert két óra alatt megszárad az udvaron, de télen feszt tele a szennyestartó. Mindig megfogadom, hogy most veszek egy szárító gépet, de mindig van máshol is helye a pénznek.

Ahogy elnézem, nálad az lehet a legnagyobb gond, hogy túlzott elvárásokkal vagy saját magaddal szemben. Mindig minden legyen csíra mentes, élére állítva, és illatos, mint a reklámokban. Hát három gyerek mellett ilyen csak akkor lesz, ha sulis gyerekek mellett szigorúbb vagy, mint egy kiképzőtiszt.

Állíts fel egy fontossági sorrendet, és csináld meg azt, amit muszáj. A többit engedd el! Egyszer-egyszer ehet ám a család melegszenyót is, vagy rendeltek pizzát. Nem omlik össze a világ. ;)

Nem azt mondom, hogy innentől carni kell bele a házimunkába, de ne csinálj belőle lelkiismereti problémát, ha nem üres a szennyestartó. ;)

2017. jún. 4. 11:16
 23/65 anonim ***** válasza:
43%
jaa akkor azért nincs időd, mert hogy sose vagytok otthon. Hát így nem is csodálom. Ha nem mennétek minden nap valahova, csak mondjuk minden második délelőtt és minden délután, akkor simán lenne időd mindenre.
2017. jún. 4. 14:13
 24/65 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg van ideje mindenre, csak elmegy vele az egész napja. Hát, másnak is elmegy az egész napja a dolgai intézésével.
2017. jún. 4. 14:16
 25/65 piroska és a farkas ***** válasza:
Én ugyan " csak" két kicsivel vagyok itthon, nagyobbik ősszel megy oviba, kisebbik féléves, de nekem neőhéz. Nem mennyiségileg vagy logisztikailag, hanem elsősorban amiatt, h nincs igazán látszatja a dolgoknak, olyan igazi rend ritkán van. Mondjuk éjjel😃 A nagy most kezd szobatiszta lenni, napi több ruhacsere, a kicsit hoztátáplálom, refluxos, szintén sok ruhát használ, nincs olyan nap már fél éve, h ne lenne száradó ruha a nappaliban.Nincs egy remdszerünk, mert a kétműszakban dolgozó férjemet összevissza hívják be. Főzni mindennap szoktam,de alapvetően szeretem, ha arra is van időm, h odabújhassanak hozzám a gyerekeim, ezért inkább megelégszem egy átlagos szinttel a lakást illetően.
2017. jún. 4. 16:48
 26/65 A kérdező kommentje:

23. Igen tényle viszonylag kevet vagyok itthon, délután az adott, mert akkor menni kell a nagyokért, délelőtt pedig egyszerűen kell egy kiskimozdulás úgy érzem mindkettőnknek.

Ha nem megyünk sehova, arra is volt példa akkor már 9-10 óra körül indul a nyüglődés, és akkor már semmi nem jó neki, pláne ha még ki se lehet menni, mert rossz az idő is. Így mindig kicsit kifárasztom déelőtt, utána sokkal jobban is ebédel és jobban, többet is alszik. Nekem is jobb legelább egy kis társaságban lenni, mert ha nem mennék az egyetlen felnőtt társaságom és kimozdulásom a délutáni negyed óra lenne amit az oviban töltök, illetve itthon miután apa hazaért.

24. igen, elmegy vele tényleg az egész nap és egyszerűen nem érek a végére, és úgy érzem ha egy kicsit "félrenézek" halomban áll a mosatlan és a ruha.

25. igen, tényleg nincs látszatja, mert a kicsi szétszed mindent pluszban. Pl. letekeri a wc papírgurigát, kilocsolja az ivolevet, ha az aszatlon marad a kakaópor kétszorja ilyenek. Lehát állandó tűzoltás és romeltakarítás a ruhás, kajás témán túl.

2017. jún. 4. 16:59
 27/65 A kérdező kommentje:
22. tényleg el kéne engedi kicsit a dolgokat. Az a gond, h szeretek a szekrényben rendet tartani, és ha nincs időm rendszerezni és "normálisan" behajtogatni a ruhákat akkor kint maradnak, így még nagyobb lesz a káosz, pláne ha a kicsi még ki is borítja. :)
2017. jún. 4. 17:03
 28/65 anonim ***** válasza:
75%
Höhö, most jót röhögtem :) Nem, mikor itthon voltam, nem éreztem úgy, de napi 8,5-9 óra munka mellett már más a helyzet :)
2017. jún. 4. 17:52
 29/65 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is van barátnőm, ismerősöm akik dolgoznak, de abban a 8-9 órában nincs otthon náluk álatlában senki, tehát amilyen állapotban hagyod a lakást reggel, olyanba érkezel haza. Míg mi akik itthon vagyunk, koszoljuk, pakoljuk, rámoljuk abban a 8-9 órában is a házat.

Továbbá tudom, hogy ez kapcsolatfüggő, de olyan esetben ahol mindkét fél dolgozik, én úgy látom ott egyenlő arányban veszik ki a felek a részüket a házimunkából és a gyereknevelésből ill. a gyerekkel töltött időből is. Míg náluk, a férjem tény és való, h besegít, pl. kitereget vagy elindítja a mosogatógépet, ennél többet nem csinál, de való igaz, h nem is várok többet ennél, elég ha melózik illeteve foglalkozik a gyerekekkel. Így az itthoni meló nem 50-50, inkább 80-20 % ban oszlik meg.

Harmadszor a kaja. Tudom, h mi is rendelhetnénk, de ez napi szinten sokkal drágábbra jönne ki, én a gyerekre, férjemre, magamra főzök ebédet, amit sokszor megesznek a gyerekek még vacsira is. Az én ismerettségi körömbe, ahol anya is dolgozik, ott a gyerek is intézményben eszik (bölcsi, ovi) Így áltlában a felnőttek is megoldják a napi egy meleget a munkahelyen, és ezeknél a családoknál vagy hideg vagy valami egyszerű meleg pl. melegszendvics, hotdog stb. a vacsora, így ők hétköznap egyáltalán nem főznek.

2017. jún. 4. 19:17
 30/65 A kérdező kommentje:
Még annyival egészíteném ki, h ezzel nem azt akartam mondani, hogy nekem a nehezebb, hanem azt, h a különböző élethelyzet más-más problémákat vet fel.
2017. jún. 4. 19:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!