Kisgyerekkel otthon lévő anyukák, nem érzitek úgy, hogy belefulladtok a házimunkába?
Nem, én kifejezetten imádom ezt az időszakot. Én fél hétkor kelek, a kicsi háromnegyed nyolc körül, addig van időm kávézni, előkészíteni az ebédet, mosogatógépből ki-be pakolni, elindítani. Utána ébred, reggelizünk, majd megyünk bevásárolni-játszótérre, fél 11kor még alszik háromnegyed-egy órát, azalatt én befejezem az ebédet, meg kitakarítok(napi egy helyiség, vagy ha vészhelyzet van:-D). Ha felébred eszünk, játszunk, kb fél kettőtől megint alszik egy-másfél órát, ezalatt kivasalok egy adag ruhát, kiteregetek, netezek kicsit, elkészítem a vacsit. Uzsi után megyünk apa elé, ők mennek játszóra, barátozni, én azalatt elszaladok kozmetikushoz, tornázni, könyvtárba, vásárolni. Ez másfél óra szabadidő nekem. Együtt hazamegyünk, játszunk hármasban, vacsora, ismét játék. Apa fürdeti, én azalatt összepakolom a romokat, felmosom a konyhát. Nyolctól-fél kilenctől alszik, még fél órát házimunkázom, utána a férjemé vagyok:-D Sosem voltam ilyen kiegyensúlyozott és boldog.
Persze nekem szerencsém van, végigalussza az éjszakát, és a kétszeri alvás is nagy könnyebbség. A főzésből nem csinálok nagy ügyet, heti kétszer főzök, akkor két napi mennyiséget, szombat-vasárnap a két nagyszülőnél eszünk, egy nap pedig hideg menü van. Férjem a cégnél eszik hétköznapokon. Nem tudnál legalább egy-két nap rendelni menüt? Akkor kicsit felszusszanhatnál, esetleg felbérelni valakit aki havi kétszer kivasal helyetted? Sokan vállalnak ilyen munkát, nem olcsó, kb 4-5 ezer/alkalom, de a nyugalmad megér ennyit szerintem.
Nem. Alig várom,hogy jövőre vegyünk házat, 90-120 nm-el,hogy végre ne unjam halálra magam egész nap itthon a gyerekekkel. Nekem kettő pici lesz egyszerre,egy év különbséggel,a nagyobb meg ovis. Még ha naponta mosok is,a gépbe betenni ezt kb egy perc. Főzés,ha leves és második,akkor se több egy óránál a feltevés,pucolás stb.
Még pici lakásba lakunk,igy a rendrakás se több fél óránál. Mosogatni se tudok annyit.
Szóval én unatkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!