5 éves korú gyermekkel otthon mennyit "tanultok"?
Mi semmit nem csinálunlk direktben.
A rajzolás pont az amit sok sok gyerek az iskolakezdésig nem szeret és alig rajzol.
AZ elmondásodból az ovodának van nagy elvárása. De érdemes lenne a gyerekorvossal erröl beszélni.
Finom motorikát fejleszti pl a vasalós gyöngy is, vannak autós, dínós minták is.
De szerintem amit írtál, hogy csináltok bőven elég egy öt évesnek.
"minden hétfőn vinni kell egyvrajzot amit itthon csinált."
A leggyorsabb úton haladtok afelé, hogy a gyerek megutálja végleg a rajzolást. Ne rajzoltasd, fejleszd máshogy. Amit leírtál, azok is jók, de ajánlom neked a [link] oldalt, sok jóféle ötletet ad a finommotorika fejlesztésére. Pl. ezt [link] finommotorika-fejlesztese-konyv/
Ugyan az én lányom még nincs ennyi idős, de mi már mindenfélét rajzoltunk egészen szépen az oviban. Pont most néztem át az emlékes dobozt, szivárványszín kakast rajzoltam középsőben, és minden szín vonalon belül volt.
Az emberalak a kiscsoportos rajzon van, de már ott is vannak pl ujjai is, és egészen jól néz ki.
A lányom csak fejeket rajzol, 2 éves, hajjal füllel szemöldökkel.
Szerintem ez kevés egy 5 évestől, inkább a fantáziáját mozgassátok. Ugyan nem vagyok jártas a témában, de azok a pontokat összekötögetős rajzok lehetnek a leghasznosabbak, esetleg a homokba/lisztbe rajzolás.
Ha le lenne maradva, az óvónőnek kötelező lenne továbbküldeni nevtanba. De jobb lenne, ha arra figyelnének miben jó a gyerek, nem arra hogy miben rossz.
Szerintem nincs lemaradva. Ha kétségeid vannak, menj vele szakemberhez.
Családban úgy általában milyen a kézügyesség? Kúszott, mászott babaként?
Amit csinálhattok, ha neki is van kedve: gyurmázás, legó, homokozás, pontösszekötés.
Na, az én 5 éves fiam egyáltalán nem rajzol, nem színez. A foglalkoztató füzeteket nagyon szereti, de a színeszős, rajzolós feladatoknál simán átlapoz.
Elleneben fújja a megyéket, megyeszékhelyeket, a nagyobb folyókat, gyakran bújja a térképeket, és már olvas. Ezekre senki nem kényszerítette, egészen egyszerűen kérdezgette, és mi válaszoltunk. Nekem is említették már, h nem nagyon akar rajzolni, de emiatt én nem aggódom. Majd ha rajzolni akar, biztosan fog. Direkte feladatokat még sosem adtak. De ha adnának, nem biztos h erőltetném. Attól csak megutálná az egészet.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Hordtuk dévény tornára mert nem akart fordulni sem. Aztán 6 hónapig csak négykézláb közlekedett. 1,5 éves korra járt stabilan. Szavalni nagyon szeret. Szépen megtanul mindent, gyönyörű a kiejtése de szerepelni viszont nem szeret.
Ugy vagyunk ezzel a feladatozással hogy annyira azért nem eröltetem. Mostmár hozza magától a foglalkoztatot. Meg szinezget magától. Nem tökéletes de gyakorol nekem ez is jo. Bem tudom mit tudnék vele rajzoltatni. Én a tavaji rajzaihoz képest nagy fejlődést látok. Szerintem be fogja hozni a lemaradást. Csak gyakorolni kell.
*tavalyi" akart lenni.
Pedig az apjának is nekem is nagyon jo a kézügyessége!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!