Legtöbbször mit játszotok gyermekkel otthon? Es hogyan lehetne a koncentraciot növelni?
Es milyen fejlesztőt jàtszotok?
Gyermekemet nem sokaig köti le egy jàték v feladat ugy tudom tanàcsos növelni az időt h egy dologra tovàbb forditson figyelmet. Azon kivul hogy adott jatekon kivul minden màst tiltok adott percben milyen lehetősègek vannak még?
Soha nem csináltam ilyet, hogy még a játékban is korlátozzam.
Mindig azt, azzal és annyi ideig játszik a lányom amihez kedve van.
Minden játék fejlesztő, sose gondolkodtam olyanon, hogy mit érdemes játszani, azt csináljuk, amit mindketten élvezünk.
Amit mostanság imád a lányom az a gyurmázás és a vágás gyerekollóval, ezzel hosszú.hosszú percekre "megszűnik létezni", csak arra figyel, annyira élvezi :)
Szeret még birkózni, fogócskázni, ugrándozni, táncolni velem.
Mi egyszerre Gyurmazunk, babat etetunk, vagy puzzle-t rakunk ki... Nem korlátozom a játékot, 3 eves amugy es teljesen jol fejlődik....
Arra koncentrál amit szeret csinalni ez foleg percekben mérhető, egyebkent legjobban a szabad jatek fejleszt....
Gurít egy labdát te vissza gurítod, az enyémet ez 20 percet is leköti....
3-as vagyok
Igen, a labdázást és a puzzlet kifelejtettem, az is kedvenc nálunk is, szintén 3 éves a lányom.
Amúgy n és szerintem a lányom is azt élvezi legjobban,amikor kint sétálunk a mezőn, patakparton a kutyánkkal, vagy a játszótéren csúszdázik, mászkál, vagy csak simán sétálgatunk és ugrálgat le-föl a lépcsőfokokon, a járdaszegélyen egyensúlyozik, nézi a földön szaladgáló bodobácsokat, szép kavicsokat gyűjt, belefetreng az összehordott avarba, vagy a fűbe, botokat dobál a patakba. Ezek a legjobbak, nem kell szerintem semmi erőltetett fejlesztő játék, a gyerek jó esetben önmagától is tökéletesen fejlődik, ha együtt játszunk önfeledten.
Egy 2 éves, ha élénk temperamentumú, akkor épp ilyen. Örülj, hogy 2 mondókát kibír egy helyben :))
Abba a fejlesztő házba meg soha többé nem mennék (bár eleve be se tenném a lábam ilyenbe), ha a normálisan viselkedő gyerekemről ilyen negatív véleménnyel volna az ott dolgozó.
Ne görcsölj ennyit ezen a "fejlesztő játék" dolgon, csak érezzétek jól magatokat.
Bár úgy érzem, hiába minden szó amit leírok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!